Ζώδια και Αϋπνία

0

Που οφείλεται και ποια είναι η λύση;

Πέφτεις στο κρεβάτι για να κοιμηθείς, αλλά όσο και να το προσπαθείς να αφεθείς στην αγκαλιά του Μορφέα, συνεχίζεις να στριφογυρίζεις στο κρεβάτι σου δίχως αποτέλεσμα ... Μετράς προβατάκια, προσπαθείς να κάνεις θετικές σκέψεις, ονειρεύεσαι ένα καλύτερο μέλλον ... τίποτα όμως ... το μάτι είναι ανοιγμένο σαν γαρίδα και αρχίζει να σε πιάνει εκνευρισμός... Τι σκέψεις περνούν από το μυαλό του κάθε ζωδίου όταν έχει αϋπνίες, πώς τις διαχειρίζεται και τι πρέπει να κάνει προκειμένου να έχει ήρεμο και ανάλαφρο ύπνο ... Εμείς σας δίνουμε όλα τα μυστικά των ζωδίων...



Ο Κριός έχει αϋπνίες, όταν είναι θυμωμένος, δηλαδή στις ημέρες εκείνες που υπήρξε η κατάσταση ή ο άνθρωπος που τον έβγαλε έξω από τα ρούχα του! Όταν έχει αϋπνίες είναι σε πλήρη εκνευρισμό, σκέφτεται καβγάδες, βρισίδια και ότι τα λέει έξω από τα δόντια κολλώντας στον τοίχο όποιον του μπήκε στο ρουθούνι.... Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι να εκνευρίζεται πολύ περισσότερο και να τραντάζεται την στιγμή που προσπαθεί να χαλαρώσει και στην συνέχεια να πετάγεται από το κρεβάτι ... Η λύση εδώ είναι η εξής: Κριέ μου, τις θυμωμένες δύσκολες ημέρες κάνε μία δραστηριότητα που σε γεμίζει, ρίξτο στη γυμναστική, βγες για περπάτημα, φρόντισε να εκτονώσεις όλη αυτή την ενέργεια που κρύβεις μέσα σου, μέχρι το σώμα σου να κουραστεί..



Ο Ταύρος δεν είναι από τα ζώδια που έχει δυσκολία στον ύπνο, είναι ο χουζούρης του ζωδιακού όπου θέλει να κλείνει το 8ωράκι ύπνου για να είναι δυνατός και ξεκούραστος. Η βασική αιτία που μπορεί να κάνει έναν Ταύρο να μείνει άυπνος είναι η οικονομική και συναισθηματική ανασφάλεια, καθώς και η έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς. Διακυβεύεται η σιγουριά μίας μόνιμης σχέσης ή των οικονομικών του; Τότε ναι θα στριφογυρίζει στο κρεβάτι χωρίς να τον παίρνει ο ύπνος ... Πώς το αντιμετωπίζει; Κάνει επιδρομές στο ψυγείο προκειμένου να ξεχαστεί. Η λύση εδώ είναι η εξής: Ταύρε μου, το μασούλημα δεν σε κάνει να ξεχαστείς, αλλά σου βαραίνει το στομάχι με αποτέλεσμα να κάνεις πιο δύσκολο τον ύπνο... Πώς θα διώξεις τις μαύρες σκέψεις από το μυαλό σου; Επικεντρώσου στις 5 αισθήσεις σου (μία προς μία), νιώσε ευγνωμοσύνη για όσα ήδη κατέχεις κα πράγματι κατέχεις πολλά ... Αυτή η τεχνική χαλάρωσης θα σε βοηθήσει.



Ο Δίδυμος είναι από τα ζώδια που δεν τα έχουν καλά με τον ύπνο και γενικά κοιμάται τις λιγότερες ώρες, χωρίς αυτό να του αποτελεί πρόβλημα στην ημερήσια λειτουργικότητά του! Σε ένα γενικότερο πλαίσιο η αϋπνία δεν του είναι πρόβλημα, όχι ότι δεν την έχει, αλλά ίσως την θεωρεί και φυσιολογική! Ο λόγος που δεν κοιμάται εύκολα, είναι οι σκέψεις του ...δεν είναι απαραίτητο όμως ότι οι σκέψεις αυτές είναι μόνο αρνητικές. Μπορεί να έχει τον ενθουσιασμό μίας νέας δραστηριότητας, ή μίας νέας ιδέας και όταν πέφτει στο κρεβάτι να αρχίσει να καταστρώνει τα σχέδιά του! Τις περισσότερες φορές, όταν βλέπει ότι δεν τον παίρνει ο ύπνος πετάγεται από το κρεβάτι, ανάβει τσιγάρο, μπαίνει στο διαδίκτυο και ψάχνει να βρει παρέα για να μιλήσει. Η λύση εδώ είναι η εξής: Απομάκρυνε από κοντά σου τηλέφωνα και laptop / tablet… Βάλε στο κομοδίνο σου το αγαπημένο σου βιβλίο και διώξε τις σκέψεις από το μυαλό σου με το διάβασμα ...



Ο Καρκίνος είναι ο τύπος του ζωδιακού που για να μπορέσει να τον πάρει ο ύπνος θα πρέπει να έχει την σιγουριά ότι κυριαρχεί η οικογενειακή ηρεμία και θαλπωρή. Ότι όλη η οικογένεια έχουν πέσει στα κρεβάτια τους και κοιμούνται και όλες οι σπιτικές υποχρεώσεις έχουν τακτοποιηθεί... Οι αιτίες της αϋπνίας έχουν ψυχολογικό υπόβαθρο, για τον Καρκίνο ο οποίος μόνιμα βρίσκεται σε συναισθηματικές διακυμάνσεις. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει γεγονός που τον πιέζει συναισθηματικά ή και ψυχολογικά (και τις περισσότερες φορές το θέμα αυτό αφορά οικογενειακή ή πολύ προσωπική υπόθεση) κάνει συνειρμούς στο μυαλό του, προσπαθεί να συνδέσει γεγονότα, θυμάται το παρελθόν, νοσταλγεί, ή και αναβιώνει συναισθήματα... Τις περισσότερες φορές η αϋπνία τον κάνει να νιώθει εξαντλημένος ψυχικά! Η λύση εδώ είναι η εξής: Φίλε μου Καρκίνε, φτιάξε ένα χαμομήλι με μπόλικο μέλι, πάρε ένα τετράδιο και άρχισε να καταγράφεις τα συναισθήματά σου... Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς αλλά και να ξορκίσεις μακριά κάθε δυσάρεστη κατάσταση!



Ο Λέοντας είναι από τα ζώδια που αγαπά τον ύπνο και το χουζούρι ...Οι βασικές αιτίες αϋπνίας (που είναι ελάχιστες) αφορούν την αισθηματική του ζωή αλλά και περιπτώσεις που ο ίδιος είναι απογοητευμένος από την προσβολή και την υποτίμηση ανθρώπων, που κατά την ταπεινή του άποψη θα έπρεπε να τον είχαν ψηλά ... Όταν λοιπόν περνά ερωτικά σεκλέτια, ή κάποιος τον στραβοκοίταξε στην δουλειά ή του έριξε μία σπόντα που δεν του άρεσε , τότε θίγεται ο εγωισμός του και δεν τον παίρνει ο ύπνος. Όταν το Λιοντάρι δεν κοιμάται , συνήθως βιώνει με δράμα και υπερβολή όλο αυτό το γεγονός αλλά και τους λόγους της αϋπνίας του! Η λύση εδώ είναι η εξής: Μπες για ένα μοσχοβολιστό ντους, βάλε τις κρέμες σου, περιποιήσου τον εαυτό σου, βάλε χαλαρή μουσική και άφησε την αισιοδοξία που πηγάζει από μέσα σου να κυριαρχήσει, κατανοώντας ότι η ζωή είναι πολύ όμορφη για να την κάνουμε λυπηρή (κάτι που δεν σου ταιριάζει)!



Ο αγχώδης του ζωδιακού είναι ο Παρθένος, όπου ναι είναι το ζώδιο που φημίζεται για τις αϋπνίες του, οι οποίες και προκύπτουν λόγω της υπεραναλυτικής του προσωπικότητας. Περνάει από κόσκινο το κάθε τι , στέκεται στις λεπτομέρειες, αγχώνεται για την εργασία, σκέφτεται όλες τις εκκρεμότητές του, τον πιάνει ο πανικός για την υγεία του, νομίζει ότι έχει κάποιο πρόβλημα ... όλα αυτά γίνονται «πάρτι» στο μυαλό του και δεν του επιτρέπουν να κλείσει μάτι ...Τις περισσότερες φορές που δεν τον παίρνει ο ύπνος πετάγεται από το κρεβάτι και το ρίχνει στην δουλειά ... Είτε θα αρχίσει να σκουπίζει, να ξεσκονίζει ή και να σφουγγαρίζει, είτε θα το ρίξει στα επαγγελματικά και θα κάθεται να οργανώνει το κάθε τι ... Η λύση εδώ είναι η εξής: Παρθένε μου, θα πρέπει από πολύ νωρίς να εντοπίσεις και να αναγνωρίσεις ποιες είναι οι στρεσογόνες καταστάσεις που σε οδηγούν στην αϋπνία. Καλό είναι να διατηρείς ένα σημειωματάριο, που θα καταγράφεις όλα αυτά που σε αγχώνουν, αλλά θα ενημερώνεις και το ποια ήταν τελικά η πορεία . Τις στιγμές που σε πιάνει το άγχος σου, ανέτρεξε σε αυτό το ημερολόγιο και σκέψου το εξής: Τα ίδια πράγματα που σκεφτόμουν και σε παρελθόντα χρόνο, τα σκέφτομαι και τώρα, όμως εντέλει όλα πήγαν καλά ... Μήπως εντέλει εγώ ο ίδιος ευθύνομαι για όλη αυτή την υπερανάλυση που κάνω;



Ο Ζυγός γενικά θέλει το ραχάτι του, την καλοπέρασή του και την ξάπλα του... Δεν φημίζεται για τις αϋπνίες του, γιατί του αρέσει η ξάπλα και η άνεση του κρεβατιού! Οι αϋπνίες οφείλονται τις περισσότερες φορές στα συναισθήματα μοναξιάς που τον διακατέχουν. Για παράδειγμα όταν έχει χωρίσει από την σχέση του ή όταν βρίσκεται μία μεγάλη περίοδο μόνος του! Καθώς ο Ζυγός γυρνά άυπνος στο κρεβάτι του, τον πιάνει το παράπονο, νιώθει μόνος και κατατρεγμένος, μπαίνει στο ρόλο του θύματος και πληγώνεται όταν δεν μοιράζεται το κρεβάτι του με κάποιο άλλο άτομο . Η λύση εδώ είναι η εξής: Ζυγέ μου, μπορεί εσύ να πέφτεις στο κρεβάτι μόνος και αυτό να σε θλίβει, την ίδια στιγμή όμως με εσένα και άλλοι άνθρωποι κοιμούνται μόνοι ... κάποιος από αυτούς θα είναι ο μελλοντικός σου σύντροφος που θα δίνετε ένα φιλί για καληνύχτα καθώς πέφτετε μαζί στο κρεβάτι ... Αυτή η σκέψη μπορεί να σε κάνει να δεις τα πράγματα γύρω σου πιο τρυφερά και αρμονικά ... Από την άλλη πλευρά, η μοναξιά πολλές φορές αντιμετωπίζεται και με ένα κατοικίδιο, που μπορεί να φωλιάζει στην αγκαλιά σου τα κρύα βράδια του χειμώνα προσφέροντας απεριόριστα την αγάπη του!



Οι σκοτεινές σκέψεις ενός Σκορπιού τον κάνουν πολλές φορές να κλείνεται στο καβούκι του, να τα βλέπει όλα μαύρα και να μην μπορεί να τον πάρει ο ύπνος... Οι καχυποψίες καθώς και η εμμονή με ανθρώπους και καταστάσεις γίνονται πολλές φορές η αιτία να μένει άυπνος, ενώ στην πραγματικότητα η νύχτα τον μαγεύει, την αγαπάει, ενώ πολλές φορές θα τον δεις και στο μπαλκόνι να χαζεύει τον έναστρο ουρανό, στήνοντας συνάμα και τα κατασκοπευτικά του σχέδια. Τα άυπνα βράδια σκέφτεται εκδικητικά σχέδια, τι θα πει, πώς θα απαντήσει, πώς θα κάνει τον άνθρωπο που τον πλήγωσε να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Η λύση εδώ είναι η εξής: Σκορπιέ μου θα πρέπει να κατανοήσεις ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι η καλύτερη ζωή, έτσι λοιπόν τις στιγμές που νιώθεις προδομένος, πληγωμένος ή σε κατακυριεύουν οι αρνητικές σκέψεις, επικεντρώσου στο πώς θα κάνεις τη ζωή σου καλύτερη. Ταινίες ή βιβλία μυστηρίου, μπορούν εύκολα να σου αποσπάσουν την προσοχή και να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις για να σε πάρει ο ύπνος.



Ο Τοξότης είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και δεν τον παίρνει εύκολα ο ύπνος αν δεν έχει καταφέρει να διοχετεύσει με κάποιο τρόπο την ενέργεια του μέσα στο διάστημα της ημέρας. Οι αϋπνίες του πολλές φορές προκύπτουν όταν διανύει στη ζωή του ένα στάδιο που υπάρχει στασιμότητα και ρουτίνα. Απεχθάνεται τις στιγμές που τα νερά λιμνάζουν και δεν γίνεται τίποτα σημαντικό στη ζωή του. Ο Τοξότης θέλει πορεία, εξέλιξη, δράση, περιπέτεια και ενδιαφέρον .... αυτά ακριβώς του δίνουν τροφή για να ηρεμεί το πνεύμα και το σώμα του! Όταν τον πιάνουν οι αϋπνίες , το ρίχνει έξω ...ντύνεται παίρνει το αυτοκίνητο ξεκινά τις τσάρκες ή ψάχνει παρέα για να βγει για ποτό. Η λύση εδώ είναι η εξής: Η αϋπνία σου δίνει το μήνυμα ότι έχει έρθει η ώρα να κάνεις κάτι για να ξεφύγεις από την ρουτίνα σου! Τι μπορεί να είναι αυτό; Ένα ταξίδι, μία νέα δραστηριότητα, ένα νέο βιβλίο, μία εκπαιδευτική δραστηριότητα... Για την γρήγορη καταπολέμηση της αϋπνίας, διάβασε ένα φιλοσοφικό βιβλίο που θα σου δώσει τροφή για σκέψη!



Ο προγραμματισμένος Αιγόκερως είναι ο τύπος του ζωδιακού που σε σταθερές ώρες θα πέσει στο κρεβάτι του για να κοιμηθεί. Αν κάτι του διαταράξει το πρόγραμμά του, διαταράσσεται και ύπνος του! Ανήκει στα αγχώδη ζώδιο και το άγχος του πηγάζει στην ανάγκη του να είναι τέλειος και σωστός σε όλα καθώς και στην ανησυχία που θα έχει για το τι θα πει ο κόσμος. Τον κρατούν άυπνο λοιπόν πολλές φορές ζητήματα που αφορούν την καριέρα, το μέλλον, τις προοπτικές. Δεν μπορεί να κοιμηθεί όταν κάνει μία δουλειά που δεν τον γεμίζει και τον αφήνει στάσιμο , χωρίς εξέλιξη και πρόοδο. Δεν μπορεί να κοιμηθεί όταν έχει άγχος με τα οικονομικά και υποθέσεις που τρέχουν ... Δεν μπορεί να κοιμηθεί όταν τον έχουν θίξει, τον έχουν προσβάλει ή ακόμα και όταν ο ίδιος κρατά ένα επτασφράγιστο μυστικό που η αποκάλυψή του μπορεί να θίξει το όνομά του! Στις αϋπνίες του φυσάει, ξεφυσάει, σηκώνεται πόσες φορές για να πιει νερό ... Η λύση εδώ είναι η εξής: Για την καταπολέμηση της αϋπνίας, χρειάζεται διαχείριση και οργάνωση φίλε μου Αιγόκερε ... Μόνο που αυτές τις έννοιες πρέπει να τις αναπτύξεις με τον ίδιο σου τον εαυτό, κάνοντας αρκετή εσωτερική δουλίτσα, που θα σε βοηθήσει να αποδεχθείς, ότι δεν γίνεται να είμαστε πάντα στην κορυφή σε όλα...



Ο Υδροχόος είναι ο νευρικός τύπος του ζωδιακού, ο οποίος ωστόσο δεν θα μείνει άυπνος για τα δικά του προβλήματα, αλλά για τις ανησυχίες που έχει για την κοινωνία, το περιβάλλον, τους φίλους, ή μία ομάδα ανθρώπων ... Παθιάζεται και θέλει πάση θυσία να βοηθήσει, να υποστηρίξει και να απαλύνει τον πόνο που υπάρχει σε μία μερίδα ατόμων και αυτό τον κάνει να χάνει τον ύπνο του! Σηκώνεται από το κρεβάτι, σερφάρει στο διαδίκτυο, μπαίνει σε ομάδες και σχολιάζει συνέχεια, δημοσιεύει στο facebook και προσπαθεί να αφυπνίσει τον κόσμο ... όμως ο ύπνος δεν τον πιάνει έτσι εύκολα! Η λύση εδώ είναι η εξής: Να κατανοήσεις Υδροχόε μου ότι ναι χρέος μας είναι να βοηθούμε τον συνάνθρωπο, όμως για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να φροντίζουμε και να αγαπάμε πρωτίστως τον εαυτό μας. Σε περιόδους έντονης αϋπνίας, θυμήσου ότι αυτό που έχεις ανάγκη είναι περισσότερο γέλιο, χαρά, διασκέδαση ή και έναν έρωτα που να σε κάνει να ξεφύγεις από κάθε τι που σε βασανίζει!



Ο Ιχθύς είναι ο άνθρωπος που κοιμάται εύκολα, όπου βρει, όμως το ίδιο εύκολα αποσπάται και ξυπνά και μετά μένει άυπνος. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο τα έχει καλά με τον ύπνο και τις στιγμές που δυσκολεύεται να κοιμηθεί, είναι λόγω ασυνείδητων σκέψεων και φόβων που του δημιουργούν μία έντονη εσωτερική ανησυχία ότι κάτι κακό θα συμβεί. Ακόμα και σε περιόδους που περνά προβληματισμό για την εξέλιξη μίας σχέσης (φιλικής ή και ερωτικής) τον βλέπεις να θλίβεται και να οδηγείται στα άκρα ... είτε να κοιμάται απίστευτες ώρες και να μη μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, είτε να αρνείται να πέσει στο κρεβάτι του για ύπνο. Η λύση εδώ είναι η εξής: Ιχθύ μου θα πρέπει να εντοπίσεις τις ασυνείδητες σκέψεις σου διατηρώντας ένα ημερολόγιο που θα καταγράφεις τι σκέφτεσαι, τι αισθάνεσαι, ποιες είναι οι ανησυχίες σου ... αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις την «ρίζα» του προβλήματος. Μία ακόμα εύκολη λύση για την αϋπνία είναι μία ταινία ή ένα βιβλίο που θα σου ταξιδέψουν το μυαλό!



Χριστίνας Τανταλίδου
oroskopos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top