Ένα πεντανόστιμο πικάντικο πιάτο.
Πικάντικο κεμπάπ με σάλτσα πιπεριάς/μελιτζάνας. Μια συνταγή για ένα πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας.
Υλικά συνταγής
Για τα πικάντικα κεμπάπ:
Για τα κεμπάπ:
Υλικά συνταγής
Για τα πικάντικα κεμπάπ:
- 500 γρ. χοιρινός κιμάς
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κ.γ. σόδα
- αλάτι
- 3 κόκκινες πιπεριές [*]
- 1 μελιτζάνα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. άσπρο ξύδι
- αλάτι πιπέρι
Για τα κεμπάπ:
- Τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και τα ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά όλα τα υλικά.
- Τα πλάθετε σε μακρόστενο σχήμα (σαν λουκάνικα), τα βάζετε στο φούρνο ή σε σχάρα και ψήνετε για 20-25 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
- Ψήνετε στο γκριλ τη μελιτζάνα και τις πιπεριές μέχρι να ξεροψηθεί η φλούδα τους και να ξεφλουδίζονται. Μόλις ψηθούν τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τους σπόρους.
- Ψιλοκόβετε τις πιπεριές και τη μελιτζάνα και τις βάζετε σε κατσαρολίτσα.
- Προσθέτετε το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, αλατοπίπερο, 4 κ.σ. νερό, ανακατεύετε πολύ καλά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Σερβίρετε τα κεμπάπ με τη σάλτσα πιπεριάς / μελιτζάνας , με κρεμμύδι ξερό σε φέτες και πίτες για σουβλάκι ή αραβικές.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.