Σούπα με γίδα και μυρωδικά


Αξίζει τον κόπο!

Υλικά
Για 4-6 άτομα
  • 1 κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια
  • 4 καρότα
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κουταλιά της σούπας διάφορα μπαχαρικά (γαρίφαλλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, καρδάψωμο)
  • 4 πατάτες
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ζητάμε από το χασάπη να μας κόψει τη γίδα σε κομμάτια.
  • Πλένουμε το κρέας με άφθονο νερό για να το καθαρίσουμε από τα αίματα.
  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μέχρι λόγο πιο πάνω από τη μέση και το βάζουμε να βράσει.
  • Το προσέχουμε και μόλις πάρει βράση και αρχίσει να κοχλάζει αφαιρούμε τον αφρό που θα δημιουργηθεί.
  • Αλατίζουμε το κρέας.
  • Ενώ βράζει συνεχίζουμε να το ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας αποτελούμενη από γαρύφαλλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, καρδάψωμο, το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και το μισό δυόσμο.
  • Αφήνουμε το κρέας να βράσει μαζί με τα μπαχαρικά για 2-2 ½ ώρες.
  • Στο χρόνο αυτό, αφού διαπιστώσουμε ότι έχει μαλακώσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  • Σουρώνουμε το ζωμό του κρέατος και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα ώστε να συνεχίσει να βράζει.
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα καρότα και τις πατάτες κομμένες.
  • Προσθέτουμε τα άλλα δύο κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γίδα να βράσει για άλλα 30 με 45 λεπτά.
  • Τότε ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο και αφήνουμε το κρέας να βράσει γύρω στα 20 λεπτά.
  • Όταν σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα μπορούμε να την πασπαλίσουμε με λίγο χυμό λεμόνι.
★ Σερβίρουμε με τραγανό ψωμί με παρμεζάνα και δεντρολιβανο!

sidagi

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...