για το Κυριακάτικο αλλά και το καθημερινό τραπέζι μας.
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό αρνάκι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 4 φλ. τσαγιού χυμό ντομάτας
- 4 φλ. τσαγιού κριθαράκι μέτριο
- 4-6 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- αλάτι πιπέρι
- γραβιέρα τριμμένη για πασπάλισμα
- Πλένετε το κρέας, το κόβετε σε μερίδες, το αλατοπιπερώνετε και το βάζετε σε αντικολλητικό ταψί. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τρίβετε στο λεπτό του τρίφτη τα σκόρδα.
- Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τριμμένο σκόρδο στο ταψί, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό ντομάτας, προσθέτετε νερό μέχρι τη μέση του κρέατος και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1:20 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Μετά προσθέτετε 11 φλ. τσαγιού νερό και όταν κοχλάσει, ρίχνετε το κριθαράκι και λίγο ακόμα αλατοπίπερο και το ανακατεύετε ελαφρώς. Τα 5 πρώτα λεπτά βρασίματος ανακατεύετε συχνά. Ψήνετε για 15 λ περίπου μέχρι να γίνει το κριθαράκι, προσθέτοντας λίγο ακόμα νερό ζεστό αν αυτό απαιτηθεί. Το φαγητό όταν το βγάλετε από το φούρνο πρέπει να έχει αρκετό ζουμί γιατί το ζυμαρικό στη πορεία θα το “πιεί” και θα στεγνώσει.
- Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και μετά το σερβίρετε, πασπαλίζοντάς το με τριμμένη γραβιέρα.
sintayes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.