5 μαμαδίστικα φαγητά που τρώγαμε μικροί και δεν τρώμε τώρα

0
Είμαστε εδώ για να ξυπνήσουμε τους χειρότερους εφιάλτες σου.

Είσαι μικρός, γουστάρεις να τρως μόνο γαριδάκια, πίτσες, παγωτά, σοκολάτες και χίλια τέτοια ωραία και βλαβερά πράγματα. Αλλά υπάρχει ένα εμπόδιο για όλα αυτά: η μάνα σου.

Η μάνα σου είναι η φωνή της λογικής και της αλήθειας, εκείνη που έρχεται να σου διδάξει πως για να καταλάβεις τι κάνει και τι δεν κάνει να τρως υπάρχει μια απλή μέθοδος: σκέψου τι σου αρέσει να τρως πολύ, τι είναι αυτό που σε κάνει να γλύφεις τα δάχτυλά σου. Ε, αυτό δεν πρέπει να το τρως, είναι κακό πράγμα.

Τι πρέπει να τρως από την άλλη; Μην ανησυχείς, θα στο φτιάξει η μάνα σου. Απλά για να καταλάβεις πως πάει η φάση περίπου απλά ξανασκέψου πως μοιάζουν τα φαγητά που τα γουστάρεις φουλ. Ε, το ακριβώς ανάποδο. Τα υγιεινά φαγητά είναι τα φαγητά που ΔΕΝ θες ούτε να βλέπεις ζωγραφιστά.

Ευτυχώς κάποια στιγμή μεγαλώνεις και τα γαριδάκια, οι πίτσες, τα παγωτά, οι σοκολάτες και όλα αυτά απομυθοποιούνται στο κεφάλι σου και τελικά, εκτιμάς την αξία όλων εκείνων των παλιών, μαμαδίστικων φαγητών που όταν ήσουν μικρός δεν σου άρεσαν.

Ψέμματα. Η από πάνω παράγραφος είναι ολόκληρη ένα κολοσσιαίο ψέμα. Μεγαλώνεις και συνεχίζεις να θες να φας εκείνα που σου άρεσαν όταν ήσουν μικρός. Η διαφορά με το τότε είναι ότι πλέον ΜΠΟΡΕΙΣ. Δεν υπάρχει η μάνα σου πάνω από το κεφάλι σου να σου λέει ότι δεν κάνει, δεν υπάρχει για να σε ταΐσει με το ζόρι όλες εκείνες τις υγιεινές σαχλαμάρες.

Ε, λοιπόν είμαστε εδώ για να ξυπνήσουμε τους χειρότερους εφιάλτες σου. Για να σου υπενθυμίσουμε όλα εκείνα τα φαγητά που νόμιζες πως δεν θα ξαναδείς ούτε ζωγραφιστά. Υπάρχουν ακόμα! Κάποια παιδάκια βασανίζονται όσο εσύ διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Ανακάλυψε ξανά τον τρόμο, δες ένα χαρακτηριστικό top-5 από εκείνα τα μπλιαχ φαγητά:

Φακές
Πρώτες-πρώτες για να καταλάβεις ότι εδώ δεν παίζουμε. Το χειρότερο φαγητό στην ιστορία των χειρότερων φαγητών. Το φαγητό που θα σκεφτόσουν να το φας ακόμα και αν ήσουν σε μια έρημο και δεν υπήρχε τίποτα άλλο να σε θρέψει. Ίσως δηλαδή και να προτιμούσες να φας άμμο, για τόσο χάλι μιλάμε.

Αγκινάρες
«Πεντανόστιμες», σου λέει η μαμά σου. Πλέον το ξέρεις: μην την πιστεύεις! Δεν είναι ακριβώς ότι λέει ψέμματα. Μάλλον το ψιλοπιστεύει ότι οι αγκινάρες είναι όντως νόστιμες. Όπως και να έχει η ουσία είναι ότι δεν πρέπει να την ακούς!

Κουνουπίδι
Ό,τι ήταν ο Φρέντι Κρούγκερ για τα θρίλερ είναι αυτή εδώ η αηδία για τα φαγητά: ένας εφιάλτης. Μακριά από εμάς, μην τυχόν και χρειαστεί να το ξαναφάμε ποτέ. Ας το ορκιστούμε όλοι μαζί.

Μπάμιες
Η ντροπή των φαγητών. Αν τα τελευταία είχαν νοημοσύνη θα αποφάσιζαν να αποβάλλουν τις μπάμιες μακριά, θα τις έστελναν στην εξορία, δεν θα τους μιλούσε κανείς. Αρχίζω να τις λυπάμαι λίγο τις καημένες έτσι όπως θα τους συμπεριφερόντουσαν. Εντάξει, κρίμα, δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε έτσι. Αλλά σαν φαγητό παραμένει χάλια.-

Σπανακόρυζο
Άκου σπανακόρυζο, μα είναι δυνατόν; Μα σπανακόρυζο; Ποίο διεστραμμένο μυαλό, ποιος επικίνδυνος εγκέφαλος σκέφτηκε αυτό το πράγμα. Και εντάξει, ένας τρελός το σκέφτηκε συμβαίνουν αυτά. Η υπόλοιπη ανθρωπότητα πως το αποδέχθηκε; Πραγματικά, μόνο ένας άνθρωπος θα μπορούσε να το φάει με ευχαρίστηση: η μαμά σου.

menshouse
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top