Αιγυπτιακή Αστρολογία και ωροσκόπιο

0
Τα αστέρια στον ουρανό γοήτευαν την αρχαία Αίγυπτο.

Η Αιγυπτιακή Αστρολογία ήταν μία από τις πρώτες μορφές Αστρολογίας. Οι Αιγύπτιοι ήταν γοητευμένοι από τα αστέρια και τους πλανήτες και θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τον άνθρωπο. Οι θεοί τους κατείχαν σημαντική θέση στη ζωή των Αιγυπτίων. Ο Αιγυπτιακός ζωδιακός κύκλος περιλαμβάνει δώδεκα ζώδια και το καθένα πήρε το όνομά του από έναν συγκεκριμένο θεό. Οι Αιγύπτιοι θεωρούσαν ότι οι θεοί επηρέαζαν τους ανθρώπους σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Τα αστέρια στον ουρανό γοήτευαν την αρχαία Αίγυπτο. Ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για την Αστρολογία και τους θεούς και τις θεές που καταλάμβαναν σημαντική θέση στην καθημερινή τους ζωή.

Θώθ: 29-8 ως 29-9

Είναι ο θεός της μάθησης. Αν γεννήθηκες σ’ αυτό το ζώδιο, είσαι συνήθως ακριβής και μπορείς να επιλύσεις τα προβλήματά σου χάρη στην εξαιρετική σου οργάνωση. Έχεις έναν εκπληκτικό συνδυασμό δημιουργικότητας και φιλοσοφικό ενδιαφέρον. Είσαι ευπροσάρμοστος, με ένα πλήθος από ενδιαφέροντα. Είσαι ο εραστής της ειρήνης και λάτρης του ωραίου και των καθαρών πραγμάτων. Αν και μπορείς να επιλύσεις καλύτερα τα προβλήματα των άλλων, προτιμάς να εργάζεσαι μόνος σου γιατί εύκολα μπορεί ν’ αποσπαστεί η προσοχή σου, ιδιαίτερα από την αυστηρή κριτική. Ωστόσο, θα παρατήσεις τα πάντα για μια καλύτερη προσφορά.

Πλεονεκτήματα: ώριμος και πρωτότυπος
Αδυναμίες: ανυπόμονος κι αυστηρός με τον εαυτό σου
Θέσεις εργασίας: δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, δικηγόροι και καθηγητές

Ωρος: 28-9 ως 27-10

Είναι ο θεός του λαμπερού ήλιου και πολέμησε μια μάχη με τον θεό που δολοφόνησε τον πατέρα του, χάνοντας το ένα του μάτι. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, θα διακινδυνεύσεις τη ζωή σου για την οικογένειά σου. Αντιμετωπίζεις με θάρρος τους κινδύνους και σπάνια καταστρέφεσαι ο ίδιος. Έχεις αυτοπεποίθηση και δε φοβάσαι να αναλάβεις οποιοδήποτε ρίσκο. Φυσικά αυτή η περιπετειώδης φύση σου, σε οδηγεί πολλές φορές σε απερισκεψίες. Είσαι πιστός και προστατευτικός, αλλά μερικές φορές παραπάνω τολμηρός απ’ όσο θα έπρεπε.

Πλεονεκτήματα: αισιόδοξος, έξοχη κοινωνικότητα και κίνητρα για να κερδίσεις το καλύτερο στη ζωή
Αδυναμίες: ελάχιστα ρεαλιστής, πεισματάρης κι απρόθυμος να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα
Θέσεις εργασίας: πολιτικοί κι αυτοί που ασχολούνται με τα μέσα ενημέρωσης

Βατζέτ: 28-10 ως 26-11

Είναι η θεά της βασιλικής κόμπρας, το σύμβολο της γνώσης και της σοφίας. Αν γεννήθηκες σ’ αυτό το ζώδιο, είσαι λογικός, προσεκτικός, ευσυνείδητος, αλτρουιστής, φιλόδοξος κι ισχυρογνώμων. Είσαι εργατικός και υπομονετικός, με ενθουσιασμό για ό,τι κάνεις και πάντα έτοιμος να παρέμβεις με μια πρακτική λύση, εκεί που οι άλλοι αποτυχαίνουν. Πιστός, υπεύθυνος και πρόθυμος, απολαμβάνεις τη ζωή σου, αλλά μερικές φορές είσαι αλαζόνας, όταν πρόκειται για θέματα πνευματικής υπεροχής και θέλεις να προβάλλεις τις γνώσεις σου. Είσαι τόσο απορροφημένος με την εργασία σου, που αγνοείς τα αισθήματα των άλλων. Αυτός είναι ο λόγος που δε γίνεσαι και πολύ καλός ακροατής, παρά το γεγονός ότι λειτουργείς καλά όταν διδάσκεις τους άλλους.

Πλεονεκτήματα: έντονα πιστός στις αξίες της οικογένειας
Αδυναμίες: απαισιόδοξος, αγέρωχος και μερικές φορές ακοινώνητος και μίζερος
Θέσεις εργασίας: εργολάβος, σκηνοθέτης, αρχιτέκτονας, μηχανικός και συντάκτης

Σεχμέτ: 27-11 ως 26-12

Είναι η θεά του πολέμου και της άμιλλας και κυβερνά δύο παράλληλα πράγματα: τον πόλεμο και τη θεραπεία. Αν γεννήθηκες σ’ αυτό το ζώδιο, έχεις μια λαμπρή νοοτροπία, αισιοδοξία και φαντασία. Είσαι γεμάτος ενέργεια. Παρ’ όλο που κατέχεις ηγετικές ικανότητες, προτιμάς να μην είσαι ηγέτης, όμως μπορεί να γίνεις παρορμητικός. Μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα που βασίζονται στις πρώτες εντυπώσεις κι είναι δύσκολο μετά ν’ αλλάξουν τα μυαλά σου. Η ελευθερία είναι το κλειδί για την καρδιά σου μιας κι η σκέψη της δέσμευσης σε φοβίζει. Είσαι εύγλωττος κι άκρως μαχητικός σε όλους τους τομείς.

Πλεονεκτήματα: πνευματώδης κι εξαιρετικά πολυπράγμων σε δύσκολους καιρούς
Αδυναμίες: ανυπόμονος, ορμητικός κι εριστικός
Θέσεις εργασίας: καθηγητές, διδάσκοντες, συγγραφείς, εκφωνητές, επενδυτές. Πολλοί από τους παγκόσμιους πρωταθλητές σπορ έχουν γεννηθεί σε αυτό το ζώδιο.

Σφίγγα: 27-12 ως 25-1

Είναι ο φύλακας του θησαυρού που θα μπορούσε να σώσει τα πάντα. Αν γεννήθηκες σ’ αυτό το ζώδιο, μπορείς να αλλάξεις τη συμπεριφορά και τη στάση σου για να ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις καταστάσεις. Διαισθητικός, εξαιρετικά περίεργος, είσαι πάντα σε επιφυλακή για νέες εμπειρίες, και θέλεις να δοκιμάσεις τα πράγματα πριν από την πραγματοποίησή τους. Η περιέργειά σου συνήθως σου δημιουργεί πρόβλημα και σε κάνει να προσγειώνεσαι απότομα. Είσαι έξυπνος και χαρακτηρίζεσαι από μια ερευνητική διάθεση, αυτοπειθαρχία κι υψηλή ευαισθησία.

Πλεονεκτήματα: Ενώ εξωτερικά φαίνεσαι πνευματώδης και χιουμοριστικός, στην πραγματικότητα είσαι μάλλον σοβαρός, διακριτικός κι απαιτητικός.
Αδυναμίες: Κάνεις λανθασμένες κρίσεις και μερικές φορές είσαι υπερήφανος κι αλαζόνας
Θέσεις εργασίας: Αυτοαπασχολούμενος

Σού: 26-1 ως 24-2

Είναι ο θεός του φωτός, του ήλιου και του ανέμου. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, είσαι απίστευτα δημιουργικός και ρομαντικός. Είσαι καλόκαρδος και προσπαθείς να κάνεις τους άλλους να αισθανθούν το ίδιο. Μισείς τις αντιπαραθέσεις κι οι άλλοι μπορούν να βασίζονται επάνω σου. Χαρούμενος, στοργικός κι έτοιμος να διασκεδάσεις τους άλλους. Φροντιστής από τους λίγους. Μερικές φορές, λόγω της αναποφασιστικότητάς σου και της έλλειψης εμπιστοσύνης, χάνεις ευκαιρίες. Αναδεικνύονται τα ταλέντα σου, κι η επιτυχία σου καθίσταται αναπόφευκτη. Παρ’ όλα αυτά, είναι πάντα επίφοβη μια πιθανή αποτυχία.

Πλεονεκτήματα: χιουμοριστικός, με συνείδηση και βασισμένος σε αρχές
Αδυναμίες: διστακτικός, χάνεις συχνά μεγάλες ευκαιρίες
Θέσεις εργασίας: κοινωνική εργασία, παροχή συμβουλών, η γεωργία, η περίθαλψη και η πρόληψη της κακοποίησης ζώων

Ίσις : 25-2 ως 26-3

Είναι η θεά της πειθαρχίας. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, είσαι έντιμος, απλός κι ιδεαλιστής. Χρησιμοποιείς τη λογική και τη διαίσθηση και βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η σχέση σου με τους άλλους είναι αρκετά ομαλή. Έχεις λογικό και δίκαιο μυαλό, είσαι έτοιμος ν’ ακούσεις όλες τις πλευρές του προβλήματος, γι’ αυτό και γίνεσαι εξαιρετικός μεσολαβητής. Παρ’ όλο που μπορεί να φαίνεσαι ήρεμος εξωτερικά, είσαι πολύ συναισθηματικός κι έχεις άγρια φαντασία. Εξαιτίας αυτού, μπορεί μερικές φορές να γίνεις απότομος κι αυτό να έχει σαν αποτέλεσμα να απομακρύνονται οι άλλοι από κοντά σου. Δε θέλεις να προσβάλεις ή να επικρίνεις αλλά νιώθεις ότι η γνώμη σου πρέπει να ακουστεί.

Πλεονεκτήματα: ενεργητικός και με αυτοπεποίθηση. Οι σκέψεις σου κι η αίσθηση του χιούμορ σου, σε καθιστούν αρκετά δημοφιλή
Αδυναμίες: εμμονή με τις ιδέες, όταν τα προβλήματα αυξάνονται ολοένα και γίνονται πιο σοβαρά
Θέσεις εργασίας: φωτογραφία, τέχνες, και διαφημίσεις

Οσιρις: 27-3 ως 25-4

Είναι ο θεός του κάτω κόσμου. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, είσαι συναισθηματικά μπερδεμένος και συχνά παρεξηγείς τα πάντα. Είσαι όμως γρήγορος, έξυπνος και τολμηρός. Σου αρέσει πολύ να μιλάς και θέλεις να είσαι μέσα σε όλα· αυτό που δε γνωρίζεις θέλεις να το μάθεις. Είσαι αινιγματικός και μισείς την εξουσιαστική συμπεριφορά. Κατά καιρούς γίνεσαι ανήσυχος, ανεύθυνος και περίεργος, αλλά αυτό έχει περισσότερο να κάνει με την αποφασιστικότητά σου. Επιδιώκεις να προφυλαχθεί η ανεξαρτησία σου και να αποποιηθείς των ευθυνών σου.

Πλεονεκτήματα: δυναμικός, έξυπνος, πάντα έχεις την ευκαιρία ανάληψης επιχειρηματικότητας
Αδυναμίες: αποφυγή της ευθύνης
Θέσεις εργασίας: διδασκαλία και πωλήσεις

Άμμων-Ρα : 29-4 ως 25-5

Σύμφωνα με την αρχαία Αιγυπτιακή φιλοσοφία, ο Άμμων ήταν ο θεός που δημιούργησε τον κόσμο. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, είσαι ισχυρός, σταθερός και πάντα καθοδηγείς τους άλλους. Έχεις ηγετικές ικανότητες κι είσαι επιμελής, σκληρά ρεαλιστής και εργατικός, γίνεσαι εξαιρετικός ηγέτης υπό την προϋπόθεση ότι έχεις ισχυρούς ανθρώπους δίπλα σου. Αγαπάς τις προκλήσεις αλλά δε σου αρέσουν οι αλλαγές μόνο και μόνο για να πεις ότι έκανες κάποια αλλαγή. Ισχυρογνώμονας και πειθαρχημένος, έχεις τις δικές σου απόψεις για το τι είναι σωστό και τι λάθος. Μερικές φορές είσαι εξαιρετικά βιαστικός κι αυτό σε οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα και κρίση.

Πλεονεκτήματα: ισχυρή βούληση, θάρρος κι εξαιρετική αυτοπεποίθηση. Είσαι εξαιρετικός ηγέτης
Αδυναμίες: πεισματάρης και μισαλλόδοξος
Θέσεις εργασίας: χρηματοοικονομικές εργασίες

Αθούρ : 26-5 ως 24-6

Είναι η θεά της γης και του ουρανού. Είναι συναισθηματική, εκφραστική και συνδέεται στενά με την αγάπη. Αν γεννήθηκες σ’ αυτό το ζώδιο, απολαμβάνεις τη ζωή στο έπακρον. Κερδίζεις στις περισσότερες περιπτώσεις. Έχεις καλλιτεχνικές τάσεις, με φαντασία κι είσαι χαρούμενος. Γεμάτος γοητεία, εξυπνάδα και φυσικό ταλέντο, κάνεις με ενθουσιασμό ό,τι κάνεις. Διαθέτεις έναν συναρπαστικό συνδυασμό δημιουργικότητας κι ορθολογισμού. Ζεις στον δικό σου κόσμο και προσπαθείς ν’ αποφύγεις την πραγματικότητα. Επιθυμείς όμως να χρησιμοποιήσεις τη λογική κατά τη λήψη αποφάσεων ακόμα κι αν στα μάτια σου καθρεφτίζεται ένα μακρινό ονειρικό βλέμμα. Η αβεβαιότητα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα σε ορισμένες περιπτώσεις, και μερικές φορές αφήνεις τα συναισθήματά σου να εκραγούν.

Πλεονεκτήματα: γοητευτικός και ρομαντικός
Αδυναμίες: οξύθυμος και εύκολα δημιουργείς ή ισχυρή αγάπη ή μίσος, ζηλιάρης
Θέσεις εργασίας: κοινωνική μέριμνα, τέχνες, ζωγραφική κι επικοινωνία

Φοίνικας : 25-6 ως 24-7

Το 11ο ζώδιο εμφανίζεται ως ένα εξωτικό πουλί που βγαίνει από τις πύρινες στάχτες. Είναι το πουλί της ζωής και της ανάστασης, ένα σύμβολο της ζωής και της αναγέννησης. Αν γεννήθηκες σ’ αυτό το ζώδιο, μπορείς να δημιουργήσεις νέα πράγματα από την αρχή. Είσαι αισιόδοξος και σπάνια εγκαταλείπεις τον αγώνα και αναζητάς θετικές ευκαιρίες σε κάθε κατάσταση. Γεμάτος ενέργεια και πνεύμα, αντιμετωπίζεις τη ζωή ως μια πρόκληση που πρέπει να κατακτηθεί. Έχεις την τάση να είσαι πεισματάρης και η αισιόδοξη πλευρά σου είναι τόσο ισχυρή που αρνείσαι να παραδεχθείς την ήττα σου ή να αντιμετωπίσεις τα γεγονότα, ακόμα κι όταν αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια σου.

Πλεονεκτήματα: αισιόδοξος, ευέλικτος και μπορείς να προωθήσεις την αισιοδοξία στους άλλους.
Αδυναμίες: μοναχικός, πεισματάρης, ονειροπόλος και ρεαλιστής
Θέσεις εργασίας: πετυχαίνεις παντού

Ανούβης : 25-7 ως 28-8

Είναι ο θεματοφύλακας του κάτω κόσμου και ο δικαστής των ψυχών. Αν γεννήθηκες σε αυτό το ζώδιο, έχεις αυτοπεποίθηση κι ικανότητα να κρατάς τα πράγματα υπό έλεγχο και γίνεσαι ευρέως γνωστός. Είσαι εξαιρετικά αποφασιστικός και με αυτοπεποίθηση. Εργάζεσαι σκληρά και σου αρέσει να έχεις ένα χρονοδιάγραμμα, να ρίχνεις την καρδιά και την ψυχή σου σε κάθε προσπάθειά σου. Είσαι ιδεαλιστής και δε φοβάσαι να σε αποδοκιμάσουν, υπερασπιζόμενος τις πεποιθήσεις σου. Είσαι προστατευτικός με τους ανθρώπους, αλλά είσαι τόσο αεράτος και πειστικός στις απόψεις σου· μερικές φορές πληγώνεις τους ανθρώπους που ζουν μαζί σου, αγνοώντας τα συναισθήματα ή τις συμβουλές τους.

Πλεονεκτήματα: συμπονετικός, αξιοσέβαστος, γενναιόδωρος, τρυφερός
Αδυναμίες: απότομος, ισχυρογνώμων
Θέσεις εργασίας: διαφήμιση και μόδα

e-zwdia
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top