κορμό.
Στην Κομοτηνή το πρωί έγινε επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής.
Σε δηλώσεις του ο κ. Πεταλωτής αναφέρθηκε στο μήνυμα της επετείου, σημειώνοντας ότι η περιοχή της Θράκης, 91 χρόνια μετά, τιμά όλους αυτούς που αγωνίσθηκαν και θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σε μια ελεύθερη Θράκη, με αξιοσύνη και ανάπτυξη. Υπογράμμισε μάλιστα ότι είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνουμε από την τοπική ιστορία μας και επανέλαβε την πρόταση που είχε κάνει στο παρελθόν, η ιστορία της κάθε περιοχής της χώρας να διδάσκεται στα γυμνάσια και στα λύκεια.
Στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιώργος Ντόλιος, οποίος ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια ο αγώνας που δίνει η Θράκη είναι για την αναπτυξιακή της ενσωμάτωση. Πρόσθεσε δε, ότι ο αγώνας αυτός γίνεται παράλληλα με τον αγώνα που δίνει η χώρα για να βγει από την κρίση και «θα τα καταφέρουμε αν είμαστε όλοι μαζί».
parapolitika
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.