Βουλευτικό ρουσφέτι και η μετακίνηση του Λεωνίδα;

0

«Ο Λεωνίδας είναι στοιχείο της ιστορικότητας των Θερμοπυλών και όχι μνημείο για τους ταξιδιώτες. Αυτή είναι η απάντηση -
παρέμβαση του Δήμου Λαμιέων στο αίτημα που κατέθεσε στην αιρετή περιφέρεια και τον Κλέαρχο Περγαντά για μετακίνηση του μνημείου ώστε να είναι ορατό από τους διερχόμενους στον ΠΑΘΕ η πρώην βουλευτής Επικρατείας και Σπαρτιάτισσα την καταγωγή Φεβρωνία Πατριανάκου.

Στην επιστολή του ο κος Κοτρωνιάς αναφέρει πως ο Δήμος Λαμιέων λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της περιοχής έχει στόχο να αναδείξει τις Θερμοπύλες όχι μόνο ιστορικά αλλά και ιαματικά και πολιτιστικά καθιστώντας την τόπο προορισμού . Κατά συνέπεια δεν είναι απαραίτητη αλλά ούτε και χρήσιμη η μετακίνηση του μνημείου αφού ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί στις Θερμοπύλες να περιηγηθεί και στους αρχαιολογικούς χώρους όπως ο λόφος του Κολωνού , το τείχος των Φωκαίων και η σπηλιά των Αμφικτυονιών και να ζήσει την ιστορία μέσα από τις δυνατότητες της τεχνολογίας στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών που πρόσφατα κατασκεύασε ο Δήμος Λαμιέων.

Το μνημείο του Λεωνίδα θέλουμε να είναι ένας από τους λόγους επίσκεψης της περιοχής και όχι απλά ένα μνημείο για διερχόμενους ταξιδιώτες καταλήγει στην επιστολή του ο κος Κοτρωνιάς που καλεί την κα Πατριανάκου αν πράγματι ενδιαφέρεται για το μνημείο του συντοπίτη της βασιλιά να βοηθήσει ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή δύο ενημερωτικών πινακίδων που θα οδηγούν τον επισκέπτη ως τον ιστορικό χώρο.

Διαβάστε ολόλκηρη την επιστολή Κοτρωνιά προς την κα Πατριανάκου :


«Κυρία Βουλευτή, Αγαπητή Φαίη,

Με αφορμή την επιστολή σας προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά την οποία κοινοποιείτε και στη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη σχετικά με το Μνημείο του Λεωνίδα που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Θερμοπυλών του Δήμου Λαμιέων , θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα παρακάτω.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα χαρακτηριστικά της περιοχής των Θερμοπυλών, ο Δήμος Λαμιέων έχει στόχο την ανάδειξη της περιοχής όχι μόνο ιστορικά αλλά , ιαματικά και πολιτιστικά. Ήδη κατασκεύασε καινοτομικό Μουσείο στην περιοχή στο οποίο γίνεται ιστορική ενημέρωση με σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία.

Πιο συγκεκριμένα, στόχος μας είναι, οι Θερμοπύλες να αποτελέσουν τουριστικό προορισμό ιστορικού , πολιτιστικού και ιαματικού ενδιαφέροντος στον οποίο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν ιστορικά- πολιτιστικά μνημεία όπως το μνημείο με το Άγαλμα του Λεωνίδα, αρχαιολογικούς χώρους όπως η στοά των Αμφικτυόνων , το τείχος των Φωκαίων και το λόφο του Κολωνού, καθώς και να πληροφορηθούν με καινοτόμα μέσα από το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών το οποίο πρόσφατα κατασκεύασε ο Δήμος Λαμιέων.

Με βάση το παραπάνω σκεπτικό ,επιδιώκουμε το Μνημείο του Λεωνίδα να αποτελεί έναν από τους λόγους επίσκεψης της περιοχής των Θερμοπυλών και όχι απλώς ένα μνημείο για διερχόμενους ταξιδιώτες. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι δεν είναι ούτε απαραίτητη ούτε κατά κάποιο τρόπο χρήσιμη η μετακίνηση του από το σημείο όπου ήδη βρίσκεται και αυτή τη θέση μας στηρίζει και η ΙΔ΄ εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Αντιθέτως θεωρούμε ότι μία τέτοια μετακίνηση αφενός απαξιώνει το ίδιο το μνημείο, μιας και κατά την άποψη μας δεν χρειάζεται τη «βοήθεια» μας για να γίνει ορατό ή περισσότερο γνωστό , τοποθετώντας το σε ένα πιο εμφανές και προσβάσιμο σημείο και αφετέρου αφαιρεί από την Περιοχή των Θερμοπυλών «στοιχεία» που μπορεί να προσελκύσουν επισκέπτες.

Πάντως σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και σας ενημερώνω ότι με πρόσφατη απόφαση του το Δ.Σ. Λαμίας αποφάσισε τη σήμανση της περιοχής των Θερμοπυλών με 2 «κατασκευές» που θα αναγγέλλουν στον κινούμενο επί της εθνικής οδού, ότι πλησιάζει στην ιστορική περιοχή των Θερμοπυλών και θα τον καλεί να την επισκεφθεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν επιθυμητή κάθε βοήθεια σας για τη χρηματοδότηση και κατασκευή των 2 αυτών «πινακίδων» που θα οδηγούν τους επισκέπτες μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.».

foyrna-eurutanias

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top