Nα αγαπάς, να δίνεις και να περιμένεις καλύτερα πράγματα από τη ζωή

0
όπως όταν ήμασταν παιδιά.

Είναι γλυκιά η ζωή και καθώς μεγαλώνουμε γίνεται γλυκήτερη.
Μπορεί να γίνεται πιο δύσκολη, όμως, γίνομαστε κι εμείς πιο δύνατοι και ήρεμοι.

Τα βρίσκουμε καλύτερα με τον εαυτό μας. Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα αισθήματα μας, ξέρουμε τι θέλουμε και όλα είναι πιο ξεκάθαρα μέσα στο μυαλό μας.

Αυτό που ίσως χάνουμε, μεγαλώνοντας, είναι τον αυθορμητισμό μας. Το να πέρνουμε ρίσκα στη ζωή, στις σχέσεις και τον έρωτα. Ίσως ρουτινιάζουμε λίγο και είτε είμαστε μόνοι είτε σε σχέση, η ρουτίνα μπορεί να έχει το ίδιο μονότονο αποτέλεσμα.

Ίσως να μη νιώθουμε τα πράγματα γενικά το ίδιο με πριν και να γινόμαστε πιο παθητικοί και αδιάφοροι. Πιο ήρεμοι ναι, αλλά και πιο βαρετοί. Πιο βαρετοί ακόμη και για τον ίδιο μας τον εαυτό μας.

Ελάχιστοι άνθρωποι μας εξιτάρουν, ελάχιστος χρόνος και λεφτά υπάρχουν για να κάνουμε πράγματα που θέλουμε, πιο λίγοι οι φίλοι που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν την τρέλα μας ανά πάσα στιγμή.

Μεγαλώνοντας, γινόμαστε λιγότερο διαθέσιμοι για τους άλλους και οι άλλοι γίνονται λιγότεροι διάθεσιμοι για μας.
Η ερωτική επιθυμία ίσως μειωθεί, ίσως και να χαθεί. Πολλά ζευγάρια καταλήγουν να είναι ασέξουαλ και όσοι είναι μόνοι κουράζονται να το ψάχνουν.

Το σεξ χωρίς ερωτική επιθυμία, είναι απλά σεξ. Μία ανάγκη που ζητάει το σώμα σου να καλύψεις, μία αφορμή να μοιραστείς ίσως κάποιες ασήμαντες στιγμές, έστω κι έτσι. Η ερωτική επιθυμία στο σεξ και σε μία σχέση είναι κάτι μαγικό. Είναι κίνητρο για ζωή. Είναι η ειλικρινής αγάπη προς έναν άνδρα ή μια γυναίκα. Να τον θέλεις όσο τίποτα άλλο στον κόσμο και να έχεις όρεξη να τον ικανοποιείς και να του αφιερώνεις χρόνο.

Και είναι κίνητρο να νιώθεις πάντα νέος, να είσαι γεμάτος ενέργεια, να αγαπάς, να δίνεις, να περιμένεις καλύτερα πράγματα από τη ζωή.

Ο άνθρωπος για τον οποίο έχουμε έντονη ερωτική επιθυμία είναι και ο άνθρωπος που αγαπάμε. Γι’ αυτό είναι τόσο ξεχωριστός, Για όλα αυτά που μας κάνει να νιώθουμε. Που μας ξυπνά τόσα πολλά συναισθήματα και μας γεμίζει τη ζωή και το μέσα μας με ουσία.

Σε πόσους ανθρώπους λείπει άραγε αυτή η ερωτική επιθυμία είτε είναι μόνοι τους είτε έχουν σύντροφο; Αυτό το να το θέλουν πολύ. Να θέλουν πολύ τον άλλο και να μην κάνουν σεξ μηχανικά ή από ανάγκη. Πόσοι απολαμβάνουν τα πραγματικά διεγερτικά συναισθήματα του έρωτα, πέραν μιας σεξουαλικής πράξης;

Και πόσο πιο καλοί θα ήταν οι άνθρωποι και κατά συνέπεια ο κόσμος, αν όλοι ένιωθαν συναισθηματικά ικανοποιημένοι, αν είχαν την τύχη ή τη δύναμη να μοιράζονται τη ζωή τους με κάποιον που θέλουν πολύ, με κάποιον που να τους γεμίζει από κάθε άποψη; Με κάποιον που θα τους έκανε καλύτερους, που θα τους έδινε δύναμη, που θα τους αγαπούσε χωρίς όρια, παρωπίδες και ανασφάλειες.

Για να γίνει, όμως, αυτό σημαίνει ότι ο καθένας πρέπει πρώτα να δουλέψει σωστά τον εαυτό του. Αλλιώς κάθε σχέση θα είναι καταστροφική για τον άλλον που τον επιλέγει. Αλλιώς κάθε σχέση θα είναι γεμάτη προβλήματα.

Η αγάπη μπορεί να μη λείπει τόσο από τον κόσμο μας μεγαλώνοντας, η ερωτική επιθυμία, όμως, μειώνεται αν δεν είμαστε με τον κατάλληλο άνθρωπο, κι αυτό έχει συνέπειες στη συμπεριφορά μας, στη διάθεσή μας, στην ευτυχία μας.

Κι ίσως τελικά, αυτό που πρέπει να πετύχουμε μεγαλώνοντας, για να είμαστε περισσότεροι ευτυχισμένοι παρά μίζεροι, είναι απλά να νιώθουμε. Να μη γινόμαστε απαθείς και συντηρητικοί με τα συναισθήματά μας. Να μην τα παρατάμε για να βολευτούμε στον καναπέ μας πίσω από την οθόνη της τηλεόρασης και σε ανούσιες σχέσεις χωρίς αίσθημα.

Και με το να νιώθουμε σημαίνει να τα νιώθουμε όλα, όπως όταν ήμασταν παιδιά. Και τη χαρά, και τη λύπη και την απογοήτευση και όλα αυτά τα αισθήματα που νιώθει κανείς όταν είναι μάχιμος στη ζωή, όταν είναι ακόμη μάχιμος στον έρωτα.

Πράξια Αρέστη
loveletters
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top