Τα ζώδια στην παιδική ηλικία!

0
Πως είναι παιδιά;

Πλούσιος και πολύ ευαίσθητος είναι ο ψυχικός κόσμος των παιδιών, πολλές φορές οι ενήλικες δεν μπορούν να κατανοήσουν και να αντιληφτούν με αποτέλεσμα να πέφτουν σε λάθη χειρισμού και διαπαιδαγώγησης. Κάποια παιδάκια είναι ζωηρά και θέλουν να επιβάλλονται ή να κρατούν τα ηνία της ηγεσίας. Κάποια άλλα γίνονται θερμοί στενοί φίλοι και πιστοί ακόλουθοι. Το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον έχει πολλή μεγάλη σημασία, σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργείται αντιδραστικότητα σε κάποιες άλλες παρατηρούνται παθητικές συμπεριφορές που όμως στην πορεία καταλήγουν σε εκκεντρικές επιλογές και ενέργειες.



ΚΡΙΑΡΑΚΙ
21/03 - 20/04

Παιδί της άνοιξης και του Άρη είναι το μικρό Κριαράκι, από την πρώτη στιγμή που γεννιέται είναι ανήσυχο, γκρινιάρικο, έχει τις νευρικές του εξάρσεις, χαρακτηριστικό του είναι η ζωτικότητα και η κίνηση. Είναι απ τα παιδάκια που φοβάσαι να τα αφήσεις μόνα τους πρέπει οπωσδήποτε με το ένα μάτι να παρακολουθείς πάντα τις κινήσεις του, θα την κάνει την αταξία του, τα παιχνίδια που επιλέγει είναι ζωηρά έως αρκετά ριψοκίνδυνα. Μεγαλώνοντας στο σχολείο και στον φιλικό του κύκλο θα έχει ηγετικές τάσεις και διαθέσεις, πολλές φορές θα προσπαθήσει να κάνει τον ήρωα, τον δυναμικό που μπορείς να τολμήσει αυτό για το οποίο οι άλλοι δειλιάζουν. Θέλει προσοχή το παιδάκι Κριός, επαναστατικές τάσεις θα έχει από πολύ μικρή ηλικία, δύσκολα υπακούει, δεν του αρέσει να ακολουθεί.



ΤΑΥΡΑΚΙ
21/04 - 20/05

Το παιδί Ταύρος θέλει να εισπράττει αγάπη, να είναι το αγαπημένο μέλος της οικογένειας και αργότερα η αδυναμία της δασκάλας μέσα στην τάξη. Έχει ανάγκη να αγαπιέται, να αισθάνεται το περιβάλλον του οικείο και θερμό, χρειάζεται απαραιτήτως την οικογενειακή θαλπωρή. Το κλίμα στον χώρο που βρίσκεται το θέλει ήρεμο, αρμονικό, χωρίς εντάσεις και αντιθέσεις, δεν του αρέσει η φασαρία και η έξαρση. Νευρικό και απόμακρο θα γίνει το παιδί Ταύρος όταν το περιβάλλον του σχολικό και οικογενειακό δεν του αρέσει, είτε οπτικά, είτε ως προς τις συνθήκες που επικρατούν. Αγαπάει την σταθερότητα, τα σκαμπανεβάσματα ο φόβος και η ανασφάλεια του δημιουργούν συναισθηματικό κενό που δεν μπορεί να το χειριστεί με συνέπεια να βγάζει αλλοπρόσαλλη και αντιδραστική στάση.



ΔΙΔΥΜΑΚΙ
21/05 - 21/06

Με ένα ‘γιατί;’ στο στόμα γεννιέται το παιδάκι Δίδυμος, όλο μιλάει, όλο ρωτάει, όλα θέλει να τα ξέρει, δύσκολα θα μείνει ήσυχο και βουβό χωρίς σκέψεις. Το πρώτο και βασικό του χαρακτηριστικό είναι η επικοινωνιακή του ανάγκη, το δεύτερο είναι η υπερκινητικότητα του. Θα τρέχει, θα πηδάει, θα τραβάει, θα ανακατεύει, ησυχία δεν θα βρει ποτέ ο γονιός ενός Δίδυμου, από την ζωηρότητα του δεν θα γλυτώσει ούτε στα εφηβικά τα χρόνια. Το παιδί Δίδυμος είναι έξυπνο, εύστροφο, έχει πνευματική διέγερση, οι απαντήσεις που παίρνει θέλει να είναι ξεκάθαρες, αναλυτικές, για το συγκεκριμένο θέμα που τον απασχολεί δε θα σταματήσει να ρωτάει αν δεν πάρει την απάντηση που τον ικανοποίει. Επειδή έχει έμφυτη την τάση της αμφισβήτησης δεν πρόκειται να γλυτώσετε δίνοντας επιφανειακές απαντήσεις.



ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ
22/06 - 22/07

Ντροπαλό συνεσταλμένο ίσως και κάπως φοβισμένο είναι το παιδάκι Καρκίνος, ο γονιός πρέπει να τονώσει την αυτοπεποίθηση του, να το βοηθήσει να συνειδητοποιήσει τις ικανότητες του και να πιστέψει σε αυτές. Λειτούργει χωρίς προβλήματα όταν το περιβάλλον είναι ήρεμο ισορροπημένο και οικείο, αισθάνεται ασφάλεια όταν είναι μαζί με αδέλφια ή με φίλους κολλητούς. Από μικρή ηλικία έρχεται πολύ κοντά με τον εσωτερικό και συναισθηματικό του κόσμο, καταλαβαίνει τι νιώθει, αναγνωρίζει το συναίσθημα, κατάκαρδα παίρνει της αρνητικές παρατηρήσεις, πληγώνεται εύκολα. Ένας μικρός Καρκίνος δεν θα αρνηθεί να υπακούσει τον γονιό του όμως υπάρχει η περίπτωση να υπακούει παθητικά και σε μεγαλύτερη ηλικία να θυμηθεί και να βγάλει αντιδραστική στάση κάπως ετεροχρονισμένα. Δεν ξεχνά ποτέ την τιμωρία κυρίως όταν αυτήν την θεωρεί άδικη.



ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ
23/07 - 23/08

Ατέλειωτες ώρες για παιχνίδι θέλει το παιδί Λέοντας, μη ξεχάσετε ποτέ να το κολακεύεται και να το εκθειάζεται, έχει ανάγκη από τον καλό τον λόγο, θέλει να επιβεβαιώνει πως κρατά σε όλα την πρωτιά. Ο ηγετικός του χαρακτήρας βγαίνει στην επιφάνεια από μικρή ηλικία, τα χαρακτηριστικά του είναι αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, ό,τι κάνει εκείνο είναι το σωστό το έξυπνο και το καλό. Δεν πρέπει να πληγωθεί η φύση ενός Λέοντα, όταν υποτιμηθεί ή υποδουλωθεί με την έννοια του ότι δεν θα μπορεί να κάνει αυτό που θέλει εκείνο, αλλά πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες που έχει ορίσει κάποιος άλλος, τότε καλλιεργείται η αντιδραστική πλευρά του χαρακτήρα του, ενισχύεται ο εγωκεντρισμός του. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή η διαπαιδαγώγηση ενός μικρού Λέοντα.



ΠΑΡΘΕΝΑΚΙ
24/08 - 22/09

Τακτοποιημένο το θέλει το δωμάτιο του ένα παιδί Παρθένος, αν υπάρχει ακαταστασία ή επικρατεί μια γενική αταξία δεν θα μπορεί να συγκεντρωθεί και να διαβάσει. Στην λεπτομέρεια κολάει η αναλυτική του σκέψη, ίσως να παρατηρήσετε ότι θα ασχολείται ώρες ολόκληρες με ένα συγκεκριμένο πράγμα που αν δεν το φέρει στην κατάσταση που επιθυμεί δεν πρόκειται να το αφήσει. Η φύση του είναι οργανωτική, αγαπάει την τάξη, την μέθοδο και το πρόγραμμα, αποσυντονίζεται όταν δεν έχει μια καθορισμένη σειρά ή λίστα που πρέπει να την ακολουθήσει. Τα ρούχα του τα θέλει καθαρά, μπλουζάκι που έχει λεκιαστεί δεν θα το ανεχτεί επάνω του, ένας λεκές από παγωτό μπορεί να του χαλάσει την διάθεση και την ψυχολογία.



ΖΥΓΑΚΙ
23/09 - 22/10

Κοινωνικό είναι το παιδάκι Ζυγός, δεν θέλει ποτέ να μένει μόνο του, δεν αντέχει την μοναχικότητα ή την μοναξιά. Το οικογενειακό του περιβάλλον το θέλει αγαπημένο και ειρηνικό, οικείο θερμό και ισορροπημένο. Στις σχέσεις του και τις αδελφικές και στις φιλικές θέλει να υπάρχει εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη, από μικρή ηλικία θέλει να βοηθάει αλλά και να τον βοηθούν. Έχει την ανάγκη να βρίσκεται μέσα σε ένα σύνολο και να λειτούργει μαζί με αυτό, έχει αρκετούς φίλους, είναι αγαπητό παιδάκι, δεν δημιουργεί εχθρότητες. Υπάρχει δυσκολία συγκέντρωσης και αποφασιστικότητα, ο γονιός πρέπει να δώσει βάση σε αυτά τα δυο χαρακτηριστικά, συχνά αμφιταλαντεύεται, είναι ανασφαλής, έχει πάντα την ανάγκη της επιβεβαίωσης και της επιβράβευσης.



ΣΚΟΡΠΙΟΥΔΑΚΙ
23/10 - 22/11

Λίγο ζηλιάρικο είναι το παιδάκι Σκορπιός, αρκετά κτητικό και φαινομενικά παθητικό. Όταν βλέπεται πως δεν αντιδρά μη πιστέψετε πως το διακρίνει απάθεια ή παθητικότητα, να ξέρετε πως απλά συγκρατείται για θα δράσει στην πορεία με μεθοδικό τρόπο. Για τον Σκορπιό από πολύ μικρή ηλικία να ξέρετε πως ‘ πίσω έχει η αχλάδα την ουρά’. Το χαρακτηριστικό του είναι παρατηρητικότητα και εσωτερική δύναμη, κινείται με ένστικτο και διαίσθηση, δεν του αρέσει να τον κοροϊδεύουν. Θέλει ειλικρίνεια, έχει μεθοδική υπομονή, αυτά τα ψεματάκια που λέμε καμιά φορά στα παιδιά για να τα αποφύγουμε στο παιδί Σκορπιός δεν περνάνε, αντιλαμβάνεται τα πάντα με έναν δικό του διαισθαντικό τρόπο. Υπάρχει περισσότερο πνευματική ζωηρότητα και διέγερση παρά σωματική.



ΤΟΞΟΤΑΚΙ
23/11 - 21/12

Ζωηρό κινητικό και χαρούμενο είναι συνήθως το παιδάκι Τοξότης, ανακαλύπτει, εφευρίσκει, τα παιχνίδια που παίζει είναι ευρέως φάσματος, βαριέται εύκολα, κουράζεται από το ανιαρό και το πολύ παιγμένο. Έχει εξυπνάδα και υπέρ κινητικότητα, τα γόνατα του έχουν πάντα ένα χτυπηματάκι μικρό ή μεγάλο, είναι κοινωνικό, του αρέσει να βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο γι αυτό και μεγαλώνοντας έχει αρκετούς φίλους. Οι περιορισμοί και οι πιεστικοί κανόνες βγάζουν τον αρνητισμό και την αντιδραστικότητα του, θέλει να κινείται ελεύθερα και να κάνει αυτό που του αρέσει, δεν λειτούργει υπό πίεση. Επιλέγει να εστιάζει στην αισιόδοξη εκδοχή που ακούει, ενθουσιάζεται πολύ εύκολα. Θέλει να μαθαίνει και να ενημερώνεται, το παιδί ή ο έφηβος Τοξότης θέλει να έχει πάντα ανοιχτούς ορίζοντες μπροστά του, δεν του αρέσουν οι φραγμοί.



ΑΙΓΟΚΕΡΑΚΙ
22/12 - 19/01

Δικά του άτομα θέλει να έχει γύρω του το παιδάκι Αιγόκερως, τους γονείς τους θέλει ενωμένους, η θαλπωρή της οικογένειας και το οικείο σπιτικό περιβάλλον έχει μεγάλη σημασία. Είναι σαν χαρακτήρας ανασφαλής, φοβάται την απόρριψη και την αρνητική κριτική, τις παρατηρήσεις ή τα μαλώματα τα παίρνει κατάκαρδα. Θέλει έναν ιδιαίτερο χειρισμό το παιδάκι Αιγόκερως, από την μια είναι ευαίσθητο απ την άλλη αντιδραστικό θα πρέπει η συμπεριφορά των γονιών να είναι μεθοδική. Την πίεση σε άλλες περιπτώσεις την δέχεται και οδηγεί σε μια δημιουργική συμπεριφορά, σε άλλες περιπτώσεις όμως δεν την θέλει καθόλου αντιδρά με νευρικότητα και επίμονο πείσμα. Θα πρέπει να ανακαλυφθούν τα προσωπικά του χαρακτηριστικά και να δοθεί από τους γονείς ιδιαίτερη σημασία.



ΥΔΡΟΧΟΑΚΙ
20/01 - 19/02

Παρορμητικό, αυθόρμητο και εκφραστικό είναι το παιδί Υδροχόος, όμως γίνεται πολύ συχνά αντιδραστικό και γκρινιάρικο κυρίως όταν δεν ξέρει με ποιον τρόπο να εκφράσει τη δυσανασχέτηση του. Δεν του αρέσουν οι περιορισμοί και οι κανόνες ιδιαιτέρως όταν είναι αυστηροί, την καταπίεση δεν την αντέχει αποκτά τάσεις φυγής. Αργότερα στο σχολείο εμφανίζονται κάποια εσωτερικά προβλήματα σχετικά με θέματα ωραρίου πειθαρχίας κανονισμών. Ανήκει στους χαρακτήρες που έχουν επαναστατικές τάσεις, οι ιδέες και οι απόψεις του μεγαλώνοντας θα είναι πρωτοπόρες και φιλελεύθερες. Το παιδί Υδροχόος έχει άποψη, προτιμήσεις και σταθερές επιθυμίες, όταν οι καταστάσεις έρχονται να κοντραριστούν με τον εσωτερικό του κόσμο ή με τον τρόπο σκέψης του τότε οι ενέργειες του γίνονται ασυνήθιστες και εκκεντρικές.



ΨΑΡΑΚΙ
20/02 - 20/03

Συναισθηματικά ευαίσθητο είναι το παιδί Ιχθύς έχει έναν πλούσιο και ταυτόχρονα ευάλωτο εσωτερικό κόσμο. Δε θέλει εντάσεις καβγάδες πολλά νεύρα, το τρομάζει και του χαλά την ισορροπία οτιδήποτε δημιουργεί έκρυθμες συνθήκες. Από μικρή ηλικία θα δείξει πως έχει κάποια καλλιτεχνική τάση, θα τραγουδήσει, θα ζωγραφίσει, θα κατασκευάσει, θα βρει τρόπο να βγάλει στην επιφάνεια την φαντασία του. Συχνά θα είναι αφηρημένο, συνήθως αντιμετωπίζει δυσκολίες συγκέντρωσης, οι γονείς θα πρέπει να χειριστούν την κατάσταση χωρίς φωνές και εξάρσεις. Αγαπάει το ήρεμο ισορροπημένο περιβάλλον, του αρέσει να βρίσκεται στο νερό και να κολυμπάει, δύσκολα θα βγάλεις έναν μικρό Ιχθύ από τη θάλασσα. Έχει ένστικτο και διαίσθηση, αντιλαμβάνεται και καταλαβαίνει με έναν δικό του τρόπο.



Αλεξάνδρα Βενέτη
zwdiasimera

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top