Θέλεις να ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι! Ποιο ταιριάζει στο ζώδιό σου;

0
πιο χόμπι του ταιριάζει και ποια συνήθεια τον ξεκουράζει.

Κουράζουν οι πολλές ευθύνες και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, αναγκαία είναι μια ευχάριστη απασχόληση που θα αποφορτίσει και θα ξεκουράσει. Τα χαρακτηριστικά των ζωδίων βοηθούν στο να συνειδητοποιήσει κάποιος τη φυσική του ροπή , στο να ανακαλύψει πιο χόμπι του ταιριάζει και ποια συνήθεια τον ξεκουράζει. Τα ζώδια του νερού αγαπούν το υγρό στοιχείο και την αρμονική κίνηση, τα ζώδια της γης βρίσκουν την ηρεμία τους σε κήπους σε τόπια σε βουνά. Ένταση και κίνηση θέλουν οι πιο δραστήριοι χαρακτήρες όπως αυτοί που ανήκουν στα ζώδια της φωτιάς ή του αέρα. Αθλητικές δραστηριότητες, διάβασμα, πνευματικά ερεθίσματα, χειροπιαστές κατασκευές, όλα αυτά αποτελούν χόμπι που βοηθούν στην ηρεμία και στην επαναφόρτιση.



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Ο Κριός είναι ζωηρός και δυναμικός χαρακτήρας που δεν απορρίπτει τα δύσκολα και που ζητάει πάντα μια αποτελεσματική κατάληξη, γι αυτό θα του ταίριαζε ένα χόμπι που να μπορεί να τον ενδυναμώσει, να τον βοηθήσει να ξεχωρίσει και να τον τονώσει σωματικά. Ο αθλητισμός θα μπορούσε να αποτελέσει γι αυτόν μια εποικοδομητική δραστηριότητα, η εγγραφή σε ένα γυμναστήριο, η συμμέτοχη σε αγωνίσματα όπως τένις, βόλεϊ. Επίσης δεν αποκλείονται και κάποια δύσκολα ή εξιδανικευμένα χειρωνακτικά χόμπι όπως οι μικροκατασκευές, τα ξυλουργικά ή κεραμικά αντικείμενα. Το σίγουρο είναι πως το χόμπι που θα επιλέξει ένας Κριός δεν θα είναι μια δραστηριότητα κοινή και εύκολη για τους περισσότερους ανθρώπους, του αρέσει να ασχολείται με πράγματα που είναι για λίγους και όχι για όλους.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Ο Ταύρος αγαπάει τους αργούς και χαλαρούς ρυθμούς, έχει ανάγκη από ξεκούραση σωματική και πνευματική, στις ελεύθερες ώρες του δεν θα ήθελε κάποιον επιπλέον προβληματισμό, σίγουρο όχι ένα σωματικό ζόρι. Απορρίπτονται οι αθλητικές δραστηριότητες και οι πνευματικές σπαζοκεφαλιές, θα προτιμούσε να διαβάσει ή να συλλέξει, ή να καταπιαστεί χειρονακτικά με κάτι καθιστικό που να μην χρειαστεί να λερώσει τα χέρια του ή να βάλει σε προβληματισμό την σκέψη. Ένα χαλαρωτικό πάζλ που εστιάζει στην παρατηρητικότητα, το διάβασμα περιοδικών ή παλιών κόμικς, τέτοιου είδους χόμπι θα μπορούσαν να ξεκουράσουν έναν Ταύρο, θα τον βοηθούσαν να ηρεμήσει και να ξεφύγει από το καθημερινό άγχος.



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Ο Δίδυμος από την φύση του έχει επικοινωνιακές τάσεις και ανάγκες, θέλει να μιλάει, να συζητάει, ταυτοχρόνως όμως αγαπάει και την κίνηση, δεν του ταιριάζει το καθιστικό και το στατικό. Του ταιριάζει ένα χόμπι που να μπορεί να του προσφέρει κοινωνική επικοινωνία και σωματική δραστηριότητα, θα μπορούσε λοιπόν να μπει σε μια αθλητική ομάδα ή σε ένα σύνολο ατόμων με ενέργειες κοινωνικής προσφοράς. Συνήθως δεν αρέσκεται στις κλειστές μοναχικές δραστηριότητες εντός σπιτιού, μάλλον δε θα μπορούσε να ασχοληθεί με την συλλογή γραμματοσήμων ή με το διάβασμα ενός δύσκολου φιλοσοφικού βιβλίου. Η επιμέλεια ενός κήπου θα κέρδιζε το ενδιαφέρον του, να σκάψει, να φυτέψει, να κλαδέψει, όλες αυτές οι κηπευτικές δραστηριότητες θα μπορούσαν να τονώσουν τη διάθεση του, θα τις έκανε με ευχαρίστηση.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Χαλαρωτικά χόμπι θα προτιμούσε ένας Καρκίνος, την προσοχή του θα την εστιάσει σε καταστάσεις και ενέργειες που να μπορούν να τον αποφορτίσουν και να τονώσουν την ψυχολογία του. Κατασκευές διακόσμησης, ανάγνωσμα βιβλίων αγαπημένης υπόθεσης, συναρμολόγηση, συνθέσεις με λουλούδια. Δεν αποκλείεται να νιώσει την ανάγκη να δοκιμαστεί με ιδιαιτέρες συνταγές φαγητών, να ασχοληθεί δηλαδή με την εξιδανικευμένη γεύση, πολύ πιθανόν να αποκτήσει ως χόμπι τον πειραματισμό στην κουζίνα. Γενικότερα ο Καρκίνος ως τύπος οικογενειακός που αγαπάει το σπίτι του και το θεωρεί ψυχολογικό ησυχαστήριο θα προτιμήσει την ενασχόληση εντός οικείας. Από σωματικές δραστηριότητες θα μπορούσε να ασχοληθεί με γκολφ, πινκ πογκ, μπιλιάρδο, πιλάτες, γιόγκα.



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Ένας Λέοντας μετά τις επαγγελματικές του εργασίες ή τις διαφόρων ειδών υποχρεώσεις αυτό που χρειάζεται είναι ξεκούραση και ακινησία. Συνήθως δεν έχει την ανάγκη να αποκτήσει χόμπι, προτιμάει έναν βολικό και άνετο καναπέ μπροστά στην τηλεόραση, ωστόσο υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να κερδίσουν το ενδιαφέρον του. Επειδή του αρέσει να ξεχωρίζει και να προβάλει θα μπορούσε να ασχοληθεί με τον καλλωπισμό, την διακόσμηση ή την συμμέτοχη σε θεατρικές ομάδες, ίσως να καταπιαστεί με την κατασκευή αντικειμένων που μπορούν να εντυπωσιάσουν ή να κερδίσουν την θαυμασμό για τις προσωπικές του ικανότητες. Οι έντονες αθλητικές και γενικότερα κινητικές δραστηριότητες δε του ταιριάζουν, προτεινόμενες επιλογές είναι γιόγκα ή πιλάτες, θα βοηθούσε στο να αποφορτιστεί ψυχολογικά και σωματικά.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Η Τακτοποίηση προσωπικών αντικειμένων αποτελεί χόμπι για έναν Παρθένο, όπως επίσης και η σχολαστική καθαριότητα αυτών. Αγαπάει την τάξη, την ηρεμία και την ισορροπία, επομένως οτιδήποτε έχει να κάνει με τακτοποίηση και με διόρθωση θα μπορούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του, χόμπι γίνεται η τάξη στα ντουλάπια και στα συρτάρια του κατά μέγεθος και χρωματική απόχρωση. Η πνευματική χαλάρωση είναι μέσα στις ανάγκες του, το διάβασμα βιβλίων του ταιριάζει και του προσφέρει εσωτερική ηρεμία. Η συναρμολόγηση των πάζλ ίσως να είναι μια βαρετή ενασχόληση, το σκάκι όμως θα μπορούσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του. Ένας Παρθένος θα έβρισκε ηρεμία ταχτοποιώντας τον κήπο του ή την βεράντα του, αρκεί όμως να μην χρειαστεί να λερωθεί ή να καταπιαστεί με χώματα.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Ο Ζυγός ως κοινωνική προσωπικότητα και επικοινωνιακός χαρακτήρας, ανθρωπιστής και αλτρουιστής, θα μπορούσε να αποκτήσει ως χόμπι την προσφορά και την δοτικότητα δηλαδή ευχάριστο θα ήταν γι αυτόν να συμμετέχει σε ομάδες και σε δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς. Από την άλλη πλευρά έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες, ζωγραφική μουσική θέατρο είναι μέσα στα ενδιαφέροντα του, θα μπορούσε να μάθει ένα μουσικό όργανο ή να γίνει μέλος μιας θεατρικής ομάδας. Η διακόσμηση και η διαρρύθμιση είναι μέσα στη φύση του, μια ανάλογη ενασχόληση θα μπορούσε να του τονώσει τη διάθεση. Με ευχαρίστηση θα περιποιηθεί λουλούδια γλάστρες δέντρα φυτά , ένα σπίτι με κήπο ή μια μεγάλη βεράντα θα αποτελέσει πεδίο δράσης για έναν συναισθηματικό Ζυγό που αγαπάει την ομορφιά και την αισθητική.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Ο Σκόρπιος είναι ένα διαισθητικό ζώδιο που τον εκλύει το μυστήριο, του αρέσει να κρύβει και να κρύβεται, ακονίζει τη σκέψη του με πρακτικές και μεθόδους, αγαπάει το καμουφλάζ. Βιβλία μυστήριου και γνώσεις γύρω από μεταφυσικά φαινόμενα θα μπορούσαν να είναι το χόμπι ενός Σκορπιού. Συλλογές εξιδανικευμένων αντικειμένων που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό και που ίσως να χρειαστεί μια δύσκολη συγκεκριμένη ενέργεια για να τα αποκτήσει. Παιχνίδια στρατηγικής και κατασκοπείας είναι μέσα στις προτιμήσεις του ακονίζουν τη σκέψη του, ανακαλύψεις γρίφοι αινίγματα των ιντριγκάρουν. Από την άλλη πλευρά ως ζώδιο του νερού ελκυστικές είναι γι αυτόν οι καταδύσεις και γενικότερα η εξερεύνηση του βυθού. Χόμπι αποτελεί γι αυτόν ο εμπλουτισμός ενός ενυδρείου με σπάνια και ιδιόμορφα ψάρια, καβούρια, χέλια.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Η τοξοβολία θα ήταν ένα ταιριαστό χόμπι για έναν Τοξότη, ωστόσο ως ανήσυχος χαρακτήρας που αναζητάει την περιπέτεια οι επιλογές είναι πολλές και διάφορες. Ο Τοξότης αγαπάει τον στόχο και τον προορισμό, είναι λογικό λοιπόν να τον εξιτάρει η σκοποβολή και τα ταξίδια. Του αρέσει η κίνηση, η μετατόπιση και η αλλαγή, γι αυτό πολύ συχνά αλλάζει τα χόμπι και τις δραστηριότητες του. Ταξίδια, αθλητισμός, ορειβασία, ποδηλασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία σκύλου, τρέξιμο, τένις, είναι μερικές δραστηριότητες και ενασχολήσεις που θα μπορούν να αποτελέσουν χόμπι για έναν Τοξότη. Ψάρεμα, ανάγνωση βιβλίων, τακτοποίηση και σχολαστικός καθαρισμός, πειράματα ζαχαροπλαστικής, δεν είναι μέσα στις προτιμήσεις του. Η δράση και η κίνηση τραβούν σαν μαγνήτη έναν Τοξότη, του αρέσουν οι περιπέτειες, βαριέται την επανάληψη.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Ο επαγγελματικά προσηλωμένος Αιγόκερως δεν βρίσκει χρόνο να σκεφτεί πόσο καλό θα του κάνει ένα χόμπι ή μια καθιερωμένη συνήθεια αποφόρτισης. Αθλητικές δραστηριότητες, τζόκινγκ, περίπατοι, είναι μερικές δραστηριότητες που θα τον βοηθήσουν να εκτονώσει την εσωτερική πίεση, να χαλαρώσει και να καθαρίσει το μυαλό του. Το βάδισμα, οι κηπευτικές ενασχολήσεις, οι μικρό κατασκευές, οι χειρονακτικές δημιουργίες, βοηθούν έναν Αιγόκερω να ηρεμήσει και να απαλλαγεί από τις βαριές σκέψεις. Οι κυριακάτικες εξορμήσεις και οι εκδρομούλες στη φύση θα μπορούσαν να γίνουν ένα ανανεωτικό χόμπι, τα συστηματικά πικ νικ, το κάμπινγκ και γενικότερα οι επαφές με το φυσικό περιβάλλον αναζωογονούν έναν Αιγόκερω, είναι απολύτως φυσικό και αρμονικό γιατί ανήκει στα ζώδια της γης.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Ένας Υδροχόος είναι ικανός να ασχολείται ώρες με την τεχνολογία και γενικότερα με μια καινούργια μηχανική ανακάλυψη οπότε γίνεται αυτομάτως χόμπι του ίσως και χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Από την άλλη μεριά ως φιλάνθρωπος και κοινωνικός χαρακτήρας αρέσκεται να λαμβάνει συμμέτοχη σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, σε φιλοζωικές δραστηριότητες, γενικά του αρέσει να ανήκει σε μια κοινωνική ομάδα και να προσφέρει. Επειδή αγαπάει την πρωτοτυπία και το πρωτόγνωρο επίσης του αρέσει να είναι πολυμαθής και να εκπλήττει με τις γνώσεις του, γι αυτό η εκμάθηση μιας δύσκολης ξένης γλώσσας ή ενός εξιδανικευμένου προγράμματος ή οτιδήποτε υπάρχει και δεν το γνωρίζουν πολλοί, θα μπορούσε να του τραβήξει το ενδιαφέρον, εύκολα θα το έκανε χόμπι του.



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, θα μπορούσαν να αποτελέσουν χόμπι για έναν Ιχθύ. Τις ελεύθερες ώρες του αναζητεί αυτό που θα τον αποφορτίσει και ταυτοχρόνως θα του βγάλει στην επιφάνεια τα καλλιτεχνικά του ταλέντα. Ένας Ιχθύς έχει φαντασία διαίσθηση, ροπή προς το μεταφυσικό, αγαπάει το νερό την φυσική ύπαρξη , ηρεμεί με οτιδήποτε μπορεί να κυλήσει ήρεμα και αρμονικά. Χόμπι μπορεί να γίνει γι αυτόν η φροντίδα και η επιμέλεια ενός ενυδρείου ή ενός κήπου. Το διάβασμα και το αργό βάδισμα τον χαλαρώνουν σε συνδυασμό με όμορφες εικόνες ή τοπία θα μπορούσε να ηρεμήσει και να βρει την προσωπική του ισορροπία. Ένα μουσικό όργανο, ανάγνωση βιβλίων, εργόχειρα, είναι χόμπι που ξεκουράζουν και ηρεμούν έναν Ιχθύ.



Αλεξάνδρα Βενέτη
zwdiasimera

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top