Εκείνοι που τολμούν να τσαλακώνονται, φανερώνουν τις καλύτερες πτυχές τους

0
σε ένα καλά διπλωμένο και τακτοποιημένο κόσμο...

Εκείνοι που τολμούν να τσαλακώνονται, φανερώνουν τις καλύτερες πτυχές τους. Έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν τις αδυναμίες τους, σε δύναμη. Το ταλέντο να προβάλλουν τα ελαττώματα τους, μεταποιώντας τα σε προτερήματα. Και την ιδιότητα να ζαρώνονται αδιάκοπα, αλλά να συνεχίσουν να πορεύονται αγέρωχοι και ευθυτενείς στα δύσκολα αυτού του κόσμου.

Έχουν το θάρρος να εκφράζουν ειλικρινά και ξεκάθαρα τα συναισθήματα τους, χωρίς να μπερδεύουν τις λέξεις τους. Να ξεδιπλώνουν τα τρωτά τους σημεία μέσα από την ήπια προσωπικότητα τους. Εκδηλώνουν ατόφιο τον πόνο τους μέσα από τα θλιμμένα βλέμματα τους. Τσακίζουν την εικόνα τους αποκαλύπτοντας χωρίς ντροπή τα δάκρυα τους. Αναδιπλώνουν τις μεγαλύτερες ευαισθησίες τους διατηρώντας ταυτόχρονα την αξιοπρέπεια τους. Δεν κρύβονται πίσω από ταμπού και προκαταλήψεις. Δε χάνονται μέσα σε αποκρύψεις και προκαλύψεις. Έχουν μάθει να μιλάνε τη γλώσσα της ψυχής τους. Να συλλαβίζουν τα αισθήματα που τους υπαγορεύει η καρδιά τους. Και αποτελούν πάντα την εξαίρεση του κανόνα σε έναν "καθώς πρέπει'' κόσμο.

Εύστροφοι και έξυπνοι, καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από αυτά που βλέπουν. Ικανοί και ιδιαίτεροι, μπορούν και διαβάζουν πίσω από αυτά που ακούνε. Δυναμικοί και ανθεκτικοί, αντέχουν πιο πολλά από τις ταλαιπωρίες που υποβάλλονται. Αυθόρμητοι και αληθινοί, δε δειλιάζουν να σε κοιτάξουν στα μάτια και να ζητήσουν συγνώμη αναγνωρίζοντας τα λάθη τους.

Διεκδικούν όσα οι άλλοι δεν έχουν την τόλμη. Ματώνουν στη διαδρομή για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν όταν όλοι τρέπονται σε φυγή. Αγνοούν τους κοινωνικούς κανόνες και δεν περιορίζονται στα κοσμικά όρια. Δεν αποβλέπουν στο κέρδος και δεν προσβλέπουν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους μέσα από τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν τους τρομάζουν οι προκλήσεις και δεν τις αποφεύγουν. Αντίθετα, τους πεισμώνουν και τους εξιτάρουν. Δεν επαναπαύονται στα εύκολα. Δε βολεύονται στα έτοιμα. Δεν αποκρύπτουν τις αντιπάθειες τους και δείχνουν απροκάλυπτα τις συμπάθειες τους.

Μιλάνε λίγο και έχουν αυξημένη αντίληψη των όσων συμβαίνουν γύρω τους. Περνάνε απαρατήρητοι και αφανείς μέσα από την κοσμοσυρροή και συγκεντρώνουν με την στάση τους όλη τη σημασία. Επιλέγουν να περιτριγυρίζονται από λίγους και εκλεκτικούς και όχι ανώφελους και πολλούς.

Γιατί έχουν μάθει να αδιαφορούν για την "τέλεια" εικόνα και να κοιτάνε τη βαθύτερη ουσία.

Είναι αυτοί οι διαφορετικοί που ακολουθούν μία σταθερή πορεία.

Αυτοί που πιστεύουν στην αξία των πράξεων και όχι στη θεωρία.

Που δεν εφησυχάζονται στην επιφάνεια αλλά ψάχνουν πάντα την ουσία. Και τολμούν να τσαλακώνουν την εικόνα τους σε ένα καλά διπλωμένο και τακτοποιημένο κόσμο, αποκαλύπτοντας τις ομορφότερες πτυχές τους.

Λίτσα Φιλίππου
ewoman
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top