Πώς αντιδρούν τα 12 ζώδια στην παραλία!

0
♫40 βαθμοί♫ λιώνει το ♪κορμί, ♫η λύση είναι μία♪ πάμε παραλία♫

Είναι γεγονός ότι δεν είναι για όλους μας η θάλασσα και η παραλία το φυσικό περιβάλλον μας. Τώρα το καλοκαιράκι, όταν αποφασίσουμε να… κατηφορίσουμε, βρισκόμαστε σε ένα μέρος που δεν το πλησιάσαμε για αρκετούς ίσως μήνες. Όλον τον χειμώνα με δουλειές, σπουδές, τη ρουτίνα που μας επέβαλλε, αποκτήσαμε τις σχετικές συνήθειες της εποχής. Τώρα πια, έχουμε τη δυνατότητα να αποφορτιστούμε από τις πιέσεις των προηγούμενων μηνών, να κάνουμε πράγματα που θα είναι το «ψυχοφάρμακο» και το διαβατήριο, που θα μας επιτρέψουν να γυρίσουμε φορτσάτοι, με γεμάτες μπαταρίες, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της επόμενης εργασιακής χρονιάς. Λοιπόν, ξεφεύγουμε και πάμε παραλία!



ΚΡΙΟΣ
21/03 - 20/04

Αδύνατον να μην καταλάβεις ποιος είναι Κριός. Θα κάνει την περισσότερη φασαρία, τον πιο μεγάλο ντόρο με την παρουσία του. Σε κάθε παρέα που συμμετέχει, καταφέρνει να ηγείται παρασύροντας τους πάντες με τις πρωτοβουλίες του. Το ξέρεις, είναι εγωκεντρικός σε όλες τις περιπτώσεις, θέλει να φαίνεται ότι είναι «Ο Αρχηγός» και να είναι! Τώρα θ’ αλλάξει; Καινούργιο περιβάλλον, παλιές συνήθειες. Άμα δε γίνει το δικό του χαλιέται και καυγαδίζει εύκολα, δηλαδή, πιο εύκολα. Σου κάνει καμάκι με αυθάδεια, αν σε κόψει για θήραμα, και αν δεν τσιμπήσεις να περιμένεις από θυμό μέχρι προσβολές.



ΤΑΥΡΟΣ
21/04 - 20/05

Ο τύπος που θα αναζητήσει την άνεση και που αν δεν την βρει, θα επιδιώξει να την δημιουργήσει. Θα πάει στην παραλία με το αυτοκίνητό του, που θα έχει βάλει μέσα ό,τι έχει περάσει από το μυαλό του ότι μπορεί και να του χρειαστεί. Δε θέλει να του λείψει τίποτε και θέλει να τα βρίσκει όλα στην απόσταση που φτάνει το χέρι του, έτσι νοιώθει ασφαλής! Αν λοιπόν δεις κάποιον με αυτά τα γνωρίσματα, μπορείς να βάλεις στοίχημα το κεφάλι σου ότι είναι Ταύρος. Σου το υπογράφω κι εγώ με τη βούλα! Καλοπερασάκιας και αγάς ο κύριος!



ΔΙΔΥΜΟΙ
21/05 - 21/06

Σκέτη παιδική χαρά ο Δίδυμος. Σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όλη αυτή η πολυλογία, η φασαρία προέρχεται από κάποιο πιτσιρίκι, που το ξαμόλησαν οι γονείς του και δεν το προσέχει κανένας! Η έκπληξή σου δεν περιγράφεται όταν διαπιστώνεις ότι δε είναι κανένα παιδάκι, αλλά κάποιος γάιδαρος ή γαϊδούρα, που δε δίνει σημασία για το αν ο σαματάς που κάνει ενοχλεί τους γύρω. Λες μέσα σου, άραγε ενηλικιώθηκε ποτέ ή όχι; Τι παιδιαρίσματα είναι αυτά; Μετά, το καλοσκέφτεσαι και τον ζηλεύεις. Καταφέρνει να διατηρεί το παιδί που κρύβει μέσα του και να το βγάζει να ξεσπάσει, ως αποτοξίνωση από τις σκοτούρες.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/06 - 22/07

Πολύ εύκολα θα καταλάβεις ότι κάποιος είναι Καρκίνος. Μεταφέρει όλες τις γνώστες συμπεριφορές του ακόμα και στην παραλία! Τι έχει κόρωνα στο κεφάλι του; Μα την οικογένεια, την μανούλα του, το ταίρι του (σίγουρα μελλοντική οικογένεια), τα παιδιά του, αν έχει. Η αποστολή του σ’ αυτόν τον κόσμο; Μα να γίνει οικογενειάρχης, να προστατεύει τους δικούς του, όπως η κλώσα τα κλωσόπουλά της. Ναι, έκανες διάνα αν πεις ότι αυτός ο ασφυκτικά προστατευτικός γιός, μπαμπάς, σύντροφος, που βλέποντάς τον σου σπάνε τα νεύρα, είναι Καρκίνος. Τώρα που η θάλασσα έχει κίνδυνους θα αλλάξει; Όχι δα!



ΛΕΩΝ
23/07 - 23/08

Τι να σου περάσει απαρατήρητο; Το στυλ, το ύφος, το βάδισμα, η αυτοπεποίθηση, ο αέρας την υπεροχής που αποπνέει, το ντύσιμο; Τι επιτέλους; Πώς τα καταφέρνει και οι πληβείοι παραμερίζουν στο πέρασμά του; Το ‘χει ο άτιμος, το ‘χει! Δεν ξέρω αν αυτό, που το έχει από γεννησιμιού του, το έχει καλλιεργήσει κιόλας. Το γεγονός παραμένει ότι έτσι τον αναγνωρίζεις, εξ όνυχος τον Λέοντα! Άσε που όταν εξαπολύσει και την παροιμιώδη γοητεία του, αμέσως σχηματίζεται Βασιλική Αυλή, γαλαρία που τον παρακολουθεί και τον ακούει με το στόμα ανοιχτό! Κάνεις για αυλικός/ή;



ΠΑΡΘΕΝΟΣ
24/08 - 22/09

Όταν βλέπεις τάξη, σχολαστικότητα, παρατηρητικό, επικριτικό βλέμμα; Γκρίνια για ακαθαρσία, φασαρία, ανοργανωσιά; Εδώ υπάρχει Παρθένος! Έχεις πέσει μέσα, αλλά υπάρχει και το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, που λένε και οι Εγγλέζοι! Όμως, σωστές οι εκτιμήσεις σου. Η ματιά του, αδιάκριτα και κραυγαλέα, περιφέρεται τριακόσιες εξήντα μοίρες ενώ τα φαρμακερά σχόλια για τους πάντες δίνουν και παίρνουν. Πέφτουν βροχή. Δεν υπάρχει καλό για κανέναν, ο Παρθένος είναι αμείλικτος. Μια μόνη εξαίρεση, αν του γυαλίσει κάποια που πραγματικά γουστάρει, κάνει υποκριτικά πως δεν την είδε, για να μην ανάψουν τα… λαμπάκια του ταιριού του από την ζήλια, ώστε να μπορέσει να πλευρίσει απρόσκοπτα το στόχο του.



ΖΥΓΟΣ
23/09 - 22/10

Κάθεσαι και χαζεύεις σαν χάνος την υπερπαραγωγή! Την τόσο περιποιημένη ομορφιά, το φινετσάτο ντύσιμο, το μανεκέν που πέρασε την πλαζ για πασαρέλα! Ακόμα και εδώ, ο νάρκισσος Ζυγός κάνει το θαύμα του. Πού δε θα μπορούσε άλλωστε; Έχει προίκα αυτό το ταλέντο και σίγουρα του το αναγνωρίζεις! Ψώνιο, ψώνιο, αλλά η αλήθεια να λέγεται! Κανένας δεν μπορεί να σου προσφέρει αυτό το θέαμα, που τόσο επιμελημένα κατορθώνει να συνθέσει ο Ζυγός. Οι κινήσεις του προδίδουν τη φιλαρέσκειά του. Μπορεί να μην έχει καθρέφτη στην παραλία, αλλά έχει προβάρει με τις ώρες την παραμικρή κίνηση και έκφραση, που είναι σαν να αναπαράγει την ιδία σκηνή ξανά και ξανά στο βίντεο!



ΣΚΟΡΠΙΟΣ
23/10 - 22/11

Αν δεις έναν μοναχικό να ψάχνεται στην πλαζ, να ζυγίζει και να καρφώνει με το μάτι κάθε θηλυκό, αν σου θυμίζει κάποιο αιλουροειδές που παραφυλάξει τη λεία του, ε, τότε έπεσες πάνω σε Σκορπιό. Σου φαίνεται άγρια σεξουαλικός; Διακρίνεις τη ζωώδη έλξη που ασκεί στις γυναίκες; Κάθε βλέμμα του νομίζεις ότι τις διαπερνά, κάνοντάς τις να ανατριχιάζουν από τις υποσχέσεις που αφήνει για σεξουαλική πανδαισία. Πώς και αυτός ο τύπος με τέτοια προσόντα είναι μόνος; Θα μπορούσε να «χτυπήσει» άνετα κάποια γυναίκα. Αυτός όμως, ήρθε για καμάκι, για να ανανεώσει την ατζέντα με τα θύματα της γοητείας του.



ΤΟΞΟΤΗΣ
23/11 - 21/12

Μια σβούρα είναι ο Τοξότης. Τον αναγνωρίζεις από την έλλειψη προσήλωσης σε μια δραστηριότητα. Στην παραλία κάνει τον καθένα που τον παρακολουθεί, να ζαλίζεται από τις πολλές μετακινήσεις του, τις πολλές δραστηριότητες, την περιπετειώδη φύση του, που τον κάνει να θέλει πολλά, να τα θέλει όλα. Την μια στιγμή θα λιάζεται, την άλλη θα βουτά στη θάλασσα, μετά θα θέλει να μάθει θαλάσσιο σκι, κανό, βαρκάδα, καταδύσεις. Η χαρά των επαγγελματιών στην θαλάσσια αναψυχή! Όπως, πάντα βαριέται εύκολα και πρόθυμα ανοίγει πανιά γι’ άλλα!



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/01

Ένας καθώς πρέπει οργανωτικός λουόμενος, φροντισμένος, καθαρός, ευγενής και πάντα με προσεγμένη συμπεριφορά, που διαφυλάσσει την εικόνα του, είναι τι άλλο; Αιγόκερως. Δε θα τον πιάσεις ποτέ να έχει στο παθητικό του κάτι, που να μην είναι διακριτικό, σοβαρό, αξιοπρεπές. Δεν εκτίθεται ποτέ, ιδίως αν πηγαίνει σε παραλία που είναι γνωστός. Η έξωθεν καλή μαρτυρία του, είναι απόλυτα και ανυποχώρητα αδιαπραγμάτευτη, ακόμη και σε χώρους που όλοι οι άλλοι πηγαίνουν για να χαλαρώσουν και να ξεδώσουν από τις σκοτούρες τους. Να νοιώσουν κάποια στιγμή ελεύθεροι από την καταπίεση και τις συμβατικότητες. Παρ’ όλα αυτά, αν τον ρωτήσεις «ευχαριστήθηκες; Χαλάρωσες; Ξεκουράστηκες;» θα σου απαντήσει με ευχαρίστηση καταφατικά. Μέγας είσαι Κύριε!



ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/01 - 19/02

Ο πιο άνετος άγνωστος συνομιλητής που θα έχεις ποτέ συναντήσει! Είναι ανοιχτός για κουβεντολόι, για σοβαρά αλλά και για ελαφρά θέματα, μπορείς να ακούσεις και να συζητήσεις σχεδόν τα πάντα με τον Υδροχόο. Μπορεί να σε κάνει να νομίσεις ότι είναι ασουλούπωτος και κάπως χύμα, άλλα θα έχεις άδικο. Είναι βαθύς, αντισυμβατικός. Το περιβάλλον της παραλίας δεν εξαλείφει τις ευαισθησίες που πάντα έχει, άλλα αντιθέτως τον επικεντρώνει σε θέματα καυτά, όπως η θαλάσσια ρύπανση, η υπεραλίευση, η εγκληματική εξολόθρευση των φαλαινών και των δελφινιών και γενικά η φιλοζωία. Εγώ θα ήθελα να τύχει να καθίσει δίπλα μου. Εσύ;



ΙΧΘΕΙΣ
20/02 - 20/03

Αυτούς που γεννηθήκαν κάτω από αυτό το ζώδιο, δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η θάλασσα τους τραβάει. Είναι που είναι ο Ιχθύς στον κόσμο του πάντα, αν μάλιστα βρεθεί και στο «φυσικό» του περιβάλλον, ποιος τον πιάνει! Άμα δεις λοιπόν κάποιον να παίρνει ένα ονειροπόλο ύφος αγναντεύοντας την θάλασσα, να χαμογελά ίσως λίγο χαζά και αδικαιολόγητα (κατά την γνώμη σου πάντα), ε, αναγνωρίζει τη μήτρα που τον γέννησε, την πατρίδα του! Είναι πραγματικά να τον ζηλεύεις για το τι νοιώθει εκείνες τις στιγμές. Οικειότητα, ευτυχία, επανένωση; Δε θα το μάθεις ποτέ, αν δεν είσαι Ιχθύς!



Μιράντα Βασιλείου
zwdia24

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top