8 τρόποι να μηδενίσεις την απόσταση με το φιλαράκι

0
Μην αγχώνεσαι. Υπάρχουν τρόποι.

Δε μας έφταναν όλα μας τα προβλήματα, έχουμε και την απόσταση. Την κυριολεκτική, τη χιλιομετρική. Έχεις το κολλητάρι μακριά, σε άλλη πόλη, χώρα, ήπειρο και τα πράγματα είναι δύσκολα. Μα πώς έγινε αυτό; Πήγες και δέθηκες με άτομο που ήξερες εξαρχής ότι κάποια στιγμή θα βρισκόταν μακριά ή ξαφνικά τόλμησε να σου πει ότι μετακομίζει; Μόνιμα ή για πάντα έχει διαφορά, όμως το ζήτημα εντοπίζεται στο τώρα. Τώρα που σου λείπει και που νιώθεις ότι χάνετε στιγμές και χρόνο, ότι απομακρύνεστε όχι συναισθηματικά αλλά πρακτικά. Μην αγχώνεσαι. Υπάρχον τρόποι να μηδενίσετε την απόσταση μέχρι την επόμενη συνάντηση και να ζείτε βίους παράλληλους έστω κι αν έχετε 7 ώρες διαφορά και 594 χιλιόμετρα απόσταση.

1. Κανονίστε ραντεβού

Κανονικότατο. Ορίστε συγκεκριμένη ώρα την εβδομάδα και πιείτε διαδικτυακά καφέ ή ποτό με ίδια μουσική στο background. Πείτε τα νέα σας, μιλήστε περί ανέμων και υδάτων και τήρησε το απαρέγκλιτα. Σαν να κανονίζατε face to face ραντεβού. Και όχι πιτζάμες και αηδίες, δηλαδή στην καφετέρια με παντόφλες θα πήγαινες; Ζήστε το.

2. Κοινές δραστηριότητες

Κανονίστε να δείτε την ίδια ταινία ή ξεκινήστε μια σειρά ή ένα βιβλίο ταυτόχρονα, ώστε να σχολιάζετε επιτόπου, να γελάτε, να κλαίτε ή να βρίζετε μαζί. Αν δεν είναι εφικτό, συμφωνείστε να βλέπει ο καθένας τα επεισόδια τις ώρες που μπορεί -με μικρή απόκλιση χρόνου- και σχολιάστε μετά τα τεκταινόμενα.

3. Αρχίστε το ίδιο χόμπι

Ξεκινήστε γυμναστήριο, χορό, σεμινάρια υποκριτικής, ζωγραφικής, φωτογραφίας, οτιδήποτε έχετε κοινή αγάπη και μοιραστείτε τις δυσκολίες σας και την πρόοδό σας. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το συναντιέστε και να κάνετε κοιλιακούς μαζί βαρυγκωμώντας ή με το να γελάτε με την οποία αδεξιότητα του άλλου, ωστόσο η ουσία δεν αλλάζει: και πάλι κάνετε κάτι μαζί.

4. Κάντε εκπλήξεις

Τι κι αν περνάτε γιορτές και γενέθλια χωριά, τίποτα δε σε εμποδίζει να στείλεις το δώρο σου στον φίλο σου ή αν πας στα μαγαζιά και δεις κάτι που θα του άρεσε και θα του το έπαιρνες, να το κάνεις τώρα. Μπορείς να του το ταχυδρομήσεις ή να στείλεις φωτογραφία με λεζάντα «κοίτα τι σε περιμένει όταν συναντηθούμε!».

5. Βρες πράγματα που το φιλαράκι θα μπορούσε να κάνει στην πόλη του

Κάνε μια έρευνα και πρότεινέ του μαγαζιά, παραστάσεις, πάρκα, εκδηλώσεις. Μπορεί να μην έχετε τη δυνατότητα να πάτε μαζί -ακόμα- αλλά δείχνεις ότι ψάχνεσαι για να βρεις κάτι που θα του αρέσει, που θα περάσει καλά, έστω και χωρίς να μπορείτε να μοιραστείτε την εμπειρία. Να είσαι σίγουρος πως θα σε αγαπήσει λιγάκι παραπάνω.

6. Μην τον αποκόβεις από τις σημαντικές σου στιγμές

Ο,τι κι αν σου συμβαίνει, μην περιμένεις να τα πείτε άλλη στιγμή. Είναι γεγονός πως δεν μπορείτε να βγείτε για να γιορτάσετε τη χαρά σου ή για να σε βοηθήσει να ξεχάσεις τη λύπη σου. Μπορεί να μην μπορείς να κλαις στην αγκαλιά του αλλά σήκωσε το χέρι σου και πάρε ένα τηλέφωνο. Έτσι θα νιώθει ότι δεν τον αφήνεις στην απ’ έξω. Μην του λες τα γεγονότα ετεροχρονισμένα, όταν τύχει να μιλήσετε. Όπως θα τον καλούσες απευθείας για να κανονίσετε συνάντηση αν μένατε κοντά, έτσι να καλέσεις και για να μοιραστείς τα αισθήματα σου. Δεν είστε απλώς γνωστοί που αν τύχει θα πεις τι σου συνέβη, αν και όποτε. Είστε φιλαράκια.

7. Μην τον αποκόβεις ούτε από τις ασήμαντές σου στιγμές

Κουρεύτηκες; Διχάζεσαι ποιο παντελόνι να αγοράσεις; Βαριέσαι και βγάζεις σέλφι με αφτιά σκύλου; Είδες ένα γελοίο meme και έκλαψες από τα γέλια; Σου πέτυχε η καρμπονάρα ή έκανες συγκλονιστικό παρκάρισμα; Ενημέρωσε. Δεν είναι μόνο τα βαρυσήμαντα που πρέπει να γνωρίζει αλλά να αισθάνεται ότι βρίσκεται στην καθημερινότητά σου. Και μεταξύ μας πιο συχνά έχεις την ανάγκη να βγάλεις σέλφι με αφτιά σκύλου παρά να μιλήσεις για τα ψυχολογικά σου.

8. Οργανώστε κάτι μαζί

Προγραμματίστε μια εκδρομή, κανονίστε τι θα κάνετε όταν συναντηθείτε, σχεδιάστε τις διακοπές σας. Να έχετε κάτι να περιμένετε που θα κάνετε κυριολεκτικά μαζί. Το να κάνεις κοινά πλάνα με το φιλαράκι σου, ακόμα κι όταν είστε μακριά, σας βοηθάει να δεθείτε ακόμη περισσότερο και να νιώθετε πως βρίσκεται ο ένας στη ζωή του άλλου.


Τρόποι υπάρχουν. Συνήθως από θέληση πάσχουμε. Η απόσταση είναι δύσκολη αλλά όχι μη διαχειρίσιμη. Από το βόλεμα χανόμαστε και από την έλλειψη δημιουργικότητας και διάθεσης. Να κρατάμε τους σημαντικούς μας κοντά μας όσο κι μακριά κι αν είναι. Εκεί είναι το στοίχημα.

Κατερίνα Δούκα
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top