4+1 λόγοι να μην ανοίγεσαι για τα προσωπικά σου

0
Άλλωστε, για κάποιο λόγο είναι προσωπικά;

Όταν μας συμβαίνει κάτι που μας γεμίζει ευτυχία ή δυστυχία, έχουμε την τάση να το εξωτερικεύουμε, να θέλουμε να το μοιραστούμε. Ο σοφός λαός λέει ότι «αν μοιραστείς τη χαρά σου, αυτή πολλαπλασιάζεται. Αν μοιραστείς τη λύπη σου, αυτή διαλύεται», είναι όμως πράγματι έτσι; Μπορεί να θέλουμε να πούμε σε όλους αυτό που συμβαίνει στην προσωπική μας ζωή αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσαμε να κάνουμε, ειδικά αν αυτό που ζούμε είναι κάτι καινούργιο. Παρακάτω υπάρχουν 5 λόγοι για να κρατήσεις την προσωπική σου ζωή, προσωπική.

1. Δεν ενδιαφέρονται όλοι να μάθουν

Μπορεί εσύ να νιώθεις τόσο έντονα συναισθήματα που να θέλεις να τα μοιραστείς με όλους, όμως αυτό δε σημαίνει ότι κι εκείνοι θέλουν να ακούσουν. Κάθε άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με πολλά στην καθημερινότητά του οπότε είναι φυσιολογικό να μην έχει τη διάθεση να ακούσει όσα θέλουμε να πούμε. Δεν είναι ευχή των πάντων να πετύχει αυτό που έχει αρχίσει στη ζωή σου και ούτε είναι σίγουρο πως δε θα το σαμποτάρουν.

2. Κι αν δεν πετύχει;

Κάποιος που ξέρει, θα κάνει ερωτήσεις για την πορεία της υπόθεσης που του έχεις εκμυστηρευτεί, θα θέλει να μάθει. Είναι στη φύση των ανθρώπων να θέλουν να μάθουν κάτι, ακόμα και αν δεν τους αφορά. Στην περίπτωση που δεν πετύχει αυτό που έχεις στο μυαλό σου, μπορεί να νιώθεις άσχημα να πρέπει να εξηγήσεις σε τρίτους γιατί η ιστορία δεν είχε το happy end που ήλπιζες, μπορεί να μην έχεις όρεξη να απολογείσαι για όσα είπες ή έκανες σε μια ιστορία που εν τέλει αφορούσε μόνο εσένα και το έτερον ήμισυ.

3. Η τρίχα θα γίνει τριχιά

Κάτι σαν επισημοποίηση, φαντάσου, χωρίς βέρες και δαχτυλίδια. Ζεις αλλιώς μια ερωτική ιστορία που ξέρεις μόνο εσύ και το ταίρι σου κι αλλιώς μια ιστορία που έχει γίνει ευρέως γνωστή η ύπαρξή της. Είναι δύσκολο αυτό που ζούμε να βρίσκεται στο μικροσκόπιο άλλων ανθρώπων και κάθε μας κίνηση, κάθε λάθος ή σωστό, να μπορεί να κριθεί.

4. Δε θέλουν όλοι το καλό σου

Μπορεί να του περνά από παντελώς αδιάφορο ως και να γεννηθεί μια σύγκριση που θα σας καταστήσει αντιπάλους, επομένως είναι πολύ πιθανόν κάποιος να θελήσει να σου δώσει λάθος συμβουλή με σκοπό να «χαλάσει» αυτό που ζεις, ίσως και υποσεινήδητα. Είναι καλύτερα στα προσωπικά σου να παίρνεις τις αποφάσεις των κινήσεών σου μόνος σου ώστε να μην επιρρίψεις στο μέλλον την ευθύνη σε κάποιον τρίτο.

5. Από στόμα σε στόμα

Οι άνθρωποι όταν θυμώνουμε γινόμαστε απρόβλεπτοι και ενίοτε ξεστομίζουμε κουβέντες που σε ψύχραιμη κατάσταση δε θα το κάναμε. Σε μια τέτοια στιγμή είναι πολύ πιθανό κάποιος που του έχεις εμπιστευτεί κάτι προσωπικό σου να το πει προκειμένου να «κερδίσει» τη διαμάχη σας. Σε καταστάσεις έντασης ο νους μας δε σκέφτεται λογικά και η ακριτομυθία είναι πολύ πιθανή.


Είναι όμορφο να θέλεις να μοιραστείς με τους γύρω σου αυτό που νιώθεις κι αυτό που διαδραματίζεται στη ζωή σου το συγκεκριμένο διάστημα, πρέπει όμως πάντα να σκέφτεσαι ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι καλύτερο να τα κρατάμε μόνο για εμάς -τουλάχιστον για ένα διάστημα- και μετά να τα παρουσιάσουμε στον κόσμο. Άλλωστε, για κάποιο λόγο είναι προσωπικά.

Κατερίνα Μάρου
pillowfights

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top