5+1 μύθοι για το κέρατο!

0
Κάποιοι λόγοι σε οδηγούν εκεί...

«Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις!». Λυπάμαι, είστε ο πιο αδύναμος κρίκος, είναι αυτό ακριβώς και ακόμη χειρότερο και δεν το νομίζεις μόνο εσύ· το νομίζει και όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Η απιστία ή κοινώς το κέρατο είναι κάτι που το έχουν φάει πολλοί και κάποιοι δεν κατάφεραν να το χωνέψουν ποτέ. Μα εδώ που τα λέμε, ποιος οφείλει να χωνέψει ένα κέρατο; Άμα θες να πας με κάποιον πήγαινε, με γεια σου, με χαρά σου! Αλλά μην έχεις και ένα πρόσωπο να σε περιμένει σπίτι ή ακόμα και περισσότερα –και εννοώ ολόκληρη οικογένεια. Κακά τα ψέματα, η απιστία μπορεί να γίνει εν βρασμώ ψυχής, λόγω μέθης, λόγω βλακείας, αλλά και λόγω επιλογής. Κάποιοι λόγοι σε οδηγούν εκεί, κανείς δεν κάθεται στον καναπέ αγκαλιά με τα παιδιά ή το ταίρι σκεπτόμενος «τι ωραία Κυριακή, ας απατήσω». Πίσω από το κεφάλαιο που λέγεται «κέρατο» κρύβονται πολλοί μύθοι μα ακριβώς εκεί παραμονεύει πάντα κι η αλήθεια. Ποιοι είναι αυτοί λοιπόν και ποια η αλήθεια που περιμένει στη γωνία;

Μύθος Νο1: Κερατώνεις μια φορά, κερατώνεις για πάντα!

Αλήθεια: Το ότι κεράτωσες μια φορά, σε καθιστά ένοχο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα σε στιγματίσει, ότι θα ‘ναι η ταμπέλα σου για το υπόλοιπό της ζωής σου, ότι θα θεωρείσαι το πρόσωπο που απατά ακόμη και τον φραπέ του. Μπορεί να το έκανες μια φορά, ίσως και περισσότερες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα κερατώνεις κάθε σχέση σου. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων το ότι καταρρίπτεται αυτός ο μύθος δεν αποτελεί και δικαιολογία για απιστία!

Μύθος Νο2: Το κέρατο που δε μαθεύτηκε ποτέ, δεν είναι κέρατο!

Αλήθεια: και η μπάμια άμα την πω σουβλάκι, θα είναι! Ε, όχι δα! Όταν κερατώνεις και νομίζεις πως το γνωρίζεις μόνο εσύ, το άλλο άτομο και ο Θεός σε γελάσανε. Κάποια στιγμή η αλήθεια μπορεί να βγει στην επιφάνεια και η κουτσουκέλα που νόμιζες ότι γράφτηκε στα άγραφα θα γίνει αντιληπτή. Και να μη γίνει όμως, η πράξη αυτή καθαυτή έγινε! Απάτησες, τελεία και παύλα. Το μητρώο σου στη συγκεκριμένη σχέση δεν είναι πλέον λευκό!

Μύθος Νο3: Το να ονειρευτώ την απιστία δε σημαίνει ότι θα την κάνω κιόλας!

Αλήθεια: και εγώ του κομμωτή μου του λέω κόψε μου μόνο 4 δάχτυλα και μου λέει πως αυτό θα κάνει ενώ έχει κόψει ήδη 8. Μαζευτείτε λοιπόν κι εσείς που ονειρεύεστε αχαλίνωτα βράδια με άλλους ενώ κοιμάστε με το ταίρι σας, να σας πω πως σύμφωνα με έρευνες στο εξωτερικό και η σκέψη θεωρείται απιστία. «Όλοι δηλαδή έχουμε απατήσει και απατηθεί», θα μου πείτε! Αλλά το χειρότερο απ’ όλα, είναι πως έρευνες έδειξαν ότι τα άτομα που ονειρεύονται την πράξη της απιστίας είναι και αυτά που θα ανοίξουν τον δρόμο προς την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου. Καλά κρασιά με άλλα λόγια!

Μύθος Νο4: Η απιστία οφείλεται στο ότι κάτι δε σε καλύπτει στη σχέση!

Αλήθεια: δε θέλω να σας τρομάξω αλλά το 58% των ατόμων που έχουν απατήσει, δήλωσαν ότι δεν έχουν κανένα παράπονο από τη σχέση τους, ισχυρίστηκαν πως περνάνε τέλεια, πως δεν τους λείπει τίποτα. Και η ρουτίνα της σχέσης τους ήταν κομπλέ, και το κρεβάτι τους καυτό και η κοινή ζωή τους αξιοζήλευτη. Επομένως, το να έχεις –ή έστω να πιστεύεις ότι έχεις– την ιδανική σχέση, δε σημαίνει πως το κέρατο δεν παραμονεύει. Τα λέω πολύ ωμά; Τι να κάνω όμως ανέκαθεν η αλήθεια πονάει λίγο.

Μύθος Νο5: Αν σε απατήσει δε σε αγαπάει!

Αλήθεια: «για να φτάσει μέχρι εκεί λογικά δε με αγαπάει»… Όλοι όσοι έχουν απατηθεί αυτό θα έχουν σκεφτεί, όμως το κέρατο δεν έχει να κάνει με την αγάπη. Επομένως εδώ καταρρίπτεται ένας μεγάλος μύθος! Φυσικά και σε αγαπάει απλώς δε σε σέβεται! Και προφανώς δε σε σεβάστηκε για να φτάσει στο σημείο να σου πουλάει έρωτες και να τριγυρίζει και σε ξένα περιβόλια! Δηλαδή «εδώ τρως, εδώ πίνεις, αλλού πας και το δίνεις»; Γι’ αυτό πρόσεξε να μη σε παραπλανήσουν τα λόγια αγάπης. Είναι χιλιοειπωμένα και κάπου χάνουν την αξία τους! Για τον σεβασμό να ψάχνετε παιδιά! Εκεί είναι το παιχνίδι!

Μύθος Νο5+1: Ήταν μόνο απόλαυση της στιγμής, δεν ένιωσα τίποτα παραπάνω!

Αλήθεια: για ελάτε εσείς οι άπιστοι να σας πω κάτι που θέλω! Η απιστία σε όλες τις εκφάνσεις της είναι απιστία, είτε αυτό είναι σκέψη είτε φιλί είτε ολόκληρη ερωτική πράξη. Σε καθένα από αυτά, ακόμη κι αν εσύ δεν αισθάνεσαι, δε βάζεις συναίσθημα και το κάνεις έτσι γιατί γούσταρες εκείνη τη στιγμή να κάνεις κουτσουκέλα, λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά ο μύθος καταρρίπτεται. Η ερωτική πράξη μεταξύ δύο ατόμων είτε έχει συναίσθημα είτε όχι είναι απάτη. Παρ’ όλο που ο σωματικός έρωτας διαφέρει από τον πνευματικό, μιλάμε για κάποιου είδους δέσιμο. Έστω κι αν το βάφτισες εσύ σκέτο κρεβάτι. Έλα αγάπη μου, σκέτο δεν πίνεις ούτε τον καφέ σου επομένως αποχαιρέτα κι αυτόν τον μύθο.

Θα μπορούσαμε να καταρρίψουμε κι άλλους μύθους περί κεράτου αλλά ας αφήσω και κάτι και στη φαντασία σας! Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι πως όσοι είναι οι μύθοι, άλλες τόσες είναι και οι αλήθειες· και αν τα φαινόμενα απατούν μια φορά, οι μύθοι καταρρίπτονται εκατό!

Τζένη Άστρα
pillowfights

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top