3 είναι οι φορές που ερωτεύεσαι και σε σημαδεύει

0
Όσοι κι αν πέρασαν από τον δρόμο σου...

Οι αριθμοί στον έρωτα περνούν από διακυμάνσεις. Είναι βιολογικά επόμενο με το πέρας τον χρόνων να αλλάζουμε ερωτικούς συντρόφους, να μοιραζόμαστε το κορμί μας και το πάθος μας να περνούν οι ιστορίες μας με άλλους ανθρώπους από χίλια και δυο κύματα. Μέχρι να πέσει η ερώτηση «πόσες φορές ερωτεύτηκες;». Οι αληθινές αγάπες, αυτές που έρχονται και είναι έρωτες-σταθμοί στις ζωές μας θα έχουν πάντα την ίδια αριθμητική απάντηση. Τρεις! Όσο κι αν παιδέψεις το μυαλό σου για να σκεφτεί τους μεγάλους σου έρωτες, όσες φορές κι αν τα βάλεις κάτω δε θα καταφέρεις να υπερβείς τον αριθμό 3. Και η κάθε μια από αυτές να ξέρεις πως ήρθε για κάποιο λόγο. Για έναν μοναδικό και συγκεκριμένο λόγο.

1. H πρώτη φορά

Η πρώτη σου αγάπη λοιπόν, η πιο αθώα, αυτή που συμβαίνει συνήθως στη νεαρότερη ηλικία, την πιο τρυφερή. Όπου η σχέση σας βασίζεται κυρίως σε τηλεφωνήματα, μηνύματα και δωράκια. Αν υπάρξουν τρυφερές στιγμές αυτές θα περιοριστούν σε αγκαλιές κι αμήχανα φιλιά. Μα όσο αμήχανα κι αν τα νιώθετε όταν τα ανταλλάζετε, άλλο τόσο αληθινά είναι. Μπορεί μετά από χρόνια, όταν σκέφτεστε αυτή την περιπέτεια να μη σας μοιάζει με πραγματική αγάπη, καθώς τη διακατέχει παιδική αφέλεια κι άγουρος ενθουσιασμός αλλά η πραγματική αλήθεια είναι ότι ήταν όντως αγάπη, η αγάπη που τότε σου έδωσε το έναυσμα για να πιστέψεις στον έρωτα.

2. Εκείνη που πήγε πολύ στραβά

Η δεύτερη αγάπη της ζωής σου, είναι αυτό το άτομο με το οποίο πέρασες ίσως δυσκολότερα, είναι αυτή η αγάπη από την οποία πληγώθηκες ή πλήγωσες πολύ. Όχι απαραίτητα εσκεμμένα αλλά έτσι έπρεπε να γίνει. Για να μάθουμε τι πάει να πει αγάπη με τα όλα της. Αυτή, όσο γλυκόπικρη γεύση κι αν αφήνει, θα ‘ναι πάντα εκείνη με την οποία μεγαλώσαμε, ωριμάσαμε και καταλάβαμε τι αγαπάμε και τι όχι στον έρωτα. Σε αυτή την αγάπη-σταθμό μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τις καλές και τις κακές προθέσεις των ανθρώπων, αλλάζουμε ως οντότητες. Σκεφτόμαστε διπλά και τριπλά, γινόμαστε πιο προσεκτικοί, η αφέλειά μας δεν είναι πλέον το μεγαλύτερό μας ελάττωμα. Η δεύτερη αγάπη της ζωής μας έρχεται για να μας ωριμάσει, να μας λογικέψει και να μας προετοιμάσει. Σ’ αυτή την αγάπη το έδαφος δεν ήταν πάντα ομαλό, άλλες φορές έπεφτες με τα μούτρα και γρατζουνούσες όλο το κορμί σου. Κάποιες άλλες το πέσιμό σου, σου έμοιαζε βουτιά στα σύννεφα και το ξέρεις αυτό. Το αναγνωρίζεις γιατί η αγάπη αυτή σε απογείωσε για να σε προσγειώσει απότομα.

3. Η πιο συνειδητή φορά

Η τρίτη σου αγάπη. Αυτή που πολύ πιθανόν να σκέφτεσαι ήδη. Κι αν δεν τη σκέφτεσαι την περιμένεις και ξέρεις ακριβώς ποια και πώς θα είναι. Τα χαρακτηριστικά αυτής της αγάπης λοιπόν είναι πολύ συγκεκριμένα. Η τρίτη και τελευταία σου αγάπη έρχεται όταν εσύ δεν κοιτάς. Χωρίς προειδοποίηση. Έρχεται κοντά σου όταν εσύ αδιαφορείς και δεν περιμένεις τίποτα. Σε πλησιάζει βουβά κι αθόρυβα. Δεν την ψάχνεις. Σε βρίσκει αυτή. Όταν σε βρει θα γκρεμίσει κάθε τοίχο που τόσα χρόνια χτίζεις. Δε θα κρύψεις τίποτα, δε θα δειλιάσεις στιγμή. Δίπλα σε αυτό το άτομο θα κάνεις τις σκέψεις για το επόμενο βήμα, όποιο κι αν είναι αυτό. Όταν πιάσεις τον εαυτό σου να ευχαριστεί το σύμπαν που έστειλε αυτόν τον άνθρωπο στον δρόμο σου, όταν παρακαλάς μέσα σου να μη χαλάσει ποτέ το μεταξύ σας, τότε είναι που θα επιβεβαιώσεις τη φράση «ο έρωτας της ζωής μου». Ο τελευταίος σου σταθμός, αυτό θα αποτελεί, ο έρωτας που θα σε ολοκληρώσει και δε θα σου αφήσει κανένα ενδεχόμενο για δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Οι τίτλοι τέλους μιας αρχής μόλις έπεσαν.

Αυτοί είναι οι τρεις άνθρωποι που θα συναντήσεις στο μονοπάτι του έρωτα. Αυτοί οι τρεις άνθρωποι θα σε στιγματίσουν ερωτικά. Τα άτομα αυτά που τώρα ίσως έχεις στο μυαλό σου είναι και εκείνα που αποτελούν τις τρεις αγάπες της ζωής σου. Όσοι κι αν πέρασαν από τον δρόμο σου, με όσους κι αν μοιράστηκες το ίδιο κρεβάτι, σε όσους δόθηκες και σου δόθηκαν, τρεις είναι οι έρωτες που θα σε σημαδέψουν για πάντα.

Τζένη Άστρα
pillowfights

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top