Οι 12 καθημερινές συνήθειες που πρέπει να κόψετε με το μαχαίρι

0

καλό είναι σιγά-σιγά να τα... κόβουμε.

Είναι δεδομένο ότι κάποια από τα παρακάτω πράγματα τα κάνουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά καλό είναι σιγά-σιγά να τα... κόβουμε.

Ποια είναι αυτά;

Το αυθόρμητο «ψάξιμο» στο διαδίκτυο: Μπορεί να χαθείτε ψάχνοντας στο διαδίκτυο γενικά. Καλό είναι να γράφετε σε χαρτί πρώτα τι θα αναζητήσετε και να το ψάξετε μετά.

Επικεντρωθείτε σε ένα καθήκον ανά κάθε στιγμή: Oι έρευνες έχουν καταδείξει ότι μόνο το 2% των ανθρώπων μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Γι'αυτό καλό είναι να επικεντρωθούμε σε ένα καθήκον τη φορά.

Περιορισμός στο «τσεκάρισμα» του mail μας: Έρευνες δείχνουν ότι κάθε φορά που τσέκαρουμε το mail μας χάνουμε 25 λεπτά από την εργασία μας. Καλό είναι να τσεκάρουμε το μέιλ μας μόνο 2-3 φορές τη μέρα.

Ζωή κι εργασία χωρίς ζαβολιές: Λέγεται ότι το να προσπαθούμε να κοροϊδέψουμε τους γύρω μας, κάνει κακό στην βελτίωση του ευατού μας. Η επιβολή των στόχων μας, με τον σωστό τρόπο, στον ευατό μας πρέπει να γίνει στοιχείο της ταυτότητάς μας.

Μην αφήνετε τις δουλειές για «αργότερα» μέσα στην ημέρα: Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι αποδίδουμε καλύτερα τις πρωϊνές ώρες.

Μη συμμετέχετε σε πολλά meeting: Οι μη σημαντικές συναντήσεις επηρεάζουν την αποδοτικότητά μας. Ενδείκνυται ο περιορισμός των μη αναγκαίων συναντήσεων.

Μην κάθεστε όλη μέρα: Η καθιστική ζωή επηρεάζει την αποδοτικότητά μας. Καλό είναι να φροντίσουμε να περπατάμε 20-30 μίλια την εβδομάδα για καθαρή σκέψη.

Μην κλείνετε το ξυπνητήρι: Η μάχη με το ξυπνητήρι δείχνει αναποφασιστικότητα. Πρέπει να δεχόμαστε την ώρα που το έχουμε προγραμματίσει, γιατί δείχνει ισχυρό «θέλω».

Nα θέτετε προτεραιότητες: Το να βάζουμε πολλούς στόχους μαζί είναι άκρως αντιπαραγωγικό. Οφείλουμε να ολοκληρώνουμε τα πιο σημαντικά και να αφήνουμε τα άλλα για μετά.

Στοπ στον εντατικό προγραμματισμό: Θεωρείται αποτυχία το να βάζουμε πολλές δράσεις στον προγραμματισμό μας οι οποίες είναι αδύνατες να επιτύχουμε. Οι ειδικοί προτείνουν να παίρνουμε αποφάσεις και να προγραμματίζουμε μόνο για τις επόμενες 5 ώρες μπροστά μας.

Και στοπ στον κακό προγραμματισμό: Είναι καλύτερο να βρίσκετε εξ'αρχής τι θέλετε πραγματικά και να ακολουθείτε σχετικά βήματα παρά να παίρνετε αποφάσεις εν μέσω της δράσης που έχετε ξεκινήσει.

Τέλος, μην παίρνετε το κινητό στο κρεβάτι: Οι συσκευές με οθόνη LED φαίνεται ότι επηρεάζουν άμεσα την ορμόνη μελατονίνη. Η ορμόνη καθορίζει τον υγιή, ήρεμο ύπνο μας, οπότε καλό είναι να μην έχουμε τις τεχνολογικές συσκευές μας κοντά στο κρεβάτι το βράδυ.

apotis4stis5
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top