Θέλει τρόπο για να περάσουν οι μέρες αυτές..

0

ξεκινά τη μέρα σου με διάθεση και χαμόγελο.

Οι μέρες αυτές είναι λίγο δύσκολες για όλους.
Ειδικά για κάποιους που δεν έχουν συνηθίσει να κάθονται σπίτι αλλά να λείπουν αρκετές ώρες. Υπάρχει όμως και μια θετική πλευρά σε όλη αυτή την ιστορία. Κατά τη γνώμη μου, ήρθε η ώρα ίσως να κάνεις κάποια πράγματα τα οποία ούτε σκεφτόσουν ή απλά τα ανέβαλες συνεχώς με τη δικαιολογία πως απλά δεν έχεις χρόνο, ή δεν προλαβαίνεις τώρα.
Για να περάσουν οι μέρες λοιπόν χωρίς να βαρεθείς ή να κουραστείς μπορείς να κάνεις μερικά από τα παρακάτω :

1. Κάνε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα πραγμάτων σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Επέλεξε πράγματα που όντως έχουν σημασία για εσένα και κράτησε τα. Διώξε όλα τα περιττά που έχεις κρυμμένα σε κάτι ντουλάπια και δεν έχουν δει ποτέ το φως του ήλιου. Ξεκίνα να κάνεις ένα δωμάτιο τη φορά, ή τη μέρα ακόμα. Έτσι θα δεις τις μέρες να φεύγουν και για εσένα να φεύγει ένα τεράστιο βάρος από την πλάτη σου.

2. Το ίδιο ξεσκαρτάρισμα ξεχωριστά κάνε στα ρούχα σου. Πλύνε ντουλάπια και συρτάρια, βγάλε όλα τα ρούχα στο κρεβάτι και ξεκινά να αποφασίζεις τι φοράς, τι όχι, τι σου κάνει και τι όχι. Βάλε σαν σκέψη στο μυαλό σου ότι όσα δεν αξίζει να κρατήσεις μπορείς να τα δώσεις σε κάποιο ίδρυμα ή σε κάποια οργάνωση όπου θα φανούν πολύ χρήσιμα. Με αυτόν τον τρόπο θα δεις πως θα διώξεις πολλά περισσότερα κομμάτια από όσα πίστευες. Την επόμενη μέρα κάνε το ίδιο με τα παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ σου.

3. Βιβλία – CD – Δίσκοι – καρτποστάλ. Ο καθένας από εμάς κάνει και σε κάτι συλλογή. Αν για παράδειγμα είσαι λάτρης βιβλίων απλά κάνε ένα καλό διαχωρισμό σε αυτά που θες να κρατήσεις και σε αυτά που δεν ήταν τόσο καλά όσο πίστευες και προχώρα στο αντίστοιχο “διώξιμο” όπως και παραπάνω. Πριν ξεκινήσεις όμως σκέψου αν αξίζει τον κόπο να έχεις τόσα πολλά.

4. Ευκαιρία για περισυλλογή. Ήρθε η ώρα να σκεφτείς στην πραγματικότητα και την ίδια σου τη ζωή. Να σκεφτείς ουσιαστικά αν όλα αυτά που συμβαίνουν σε καλύπτουν, σε κάνουν να νιώθεις χαρούμενο, τα έχεις ονειρευτεί και τα θες πραγματικά. Άνοιξε τα χαρτιά σου και δες τα ενδεχόμενα που προκύπτουν από όλα τα παραπάνω. Αν θες να αλλάξεις κάτι, thats the time. Εγώ εδώ θα έβαζα και το ξεσκόνισμα των “γνωστών“, των “φίλων “ και των ανθρώπων γενικά που έχεις στον περίγυρο σου. Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ!

5. Τελευταία φυσικά θα βάλω όλα εκείνα που θεωρώ εγώ σημαντικά όπως μόρφωση και άνοιγμα μυαλού. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από βιβλία που μας χαλαρώνουν, ντοκιμαντέρ ή ακόμα και σειρές με νόημα και ουσία. Ευκαιρία για όσους έχουν παιδιά να ασχοληθούν μαζί τους μέσα από εφαρμογές που δίνουν τη δυνατότητα για παιχνίδι και μόρφωση στο σπίτι. Όσοι πάλι θέλουν κάτι πιο εξεζητημένο μπορούν να δουν πάλι εφαρμογές για μουσεία είτε στην Ελλάδα είτε στον κόσμο, ιστορία και πολλά ακόμα.

Το συμπέρασμα είναι ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά όμορφα πράγματα μένοντας στο σπίτι αρκεί πραγματικά να το θέλουμε. Μην ξυπνήσεις το πρωί με τα μούτρα σου μέχρι το πάτωμα. Παρήγγειλε ένα καφέ και ξεκινά τη μέρα σου με διάθεση και χαμόγελο.

Μαρία Κυπραίου
loveletters
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top