Ζώδια και Εγωισμός

0

Ποια Ζώδια είναι εγωιστές και πως το εκφράζουν;

Άραγε τι σημαίνει εγωιστής, εγωκεντρικός ή εγωπαθής;

Αυτός που θέλει όλα τα βλέμματα πάνω του ή αυτός που δεν ζητάει εύκολα συγνώμη; Αυτός που δεν κάνει ποτέ το πρώτο βήμα ή αυτός που δεν κάνει με τίποτα υποχώρηση; Αυτός που θέλει να τον κακομαθαίνουν ή αυτός που θεωρεί ότι έχει πάντα δίκιο…;

Χμμ… Δύσκολο να αποφασίσεις!

Τι σχέση έχουν τα 12 Ζώδια με τον εγωισμό και τι είδους…. εγωιστές είναι;

Δες παρακάτω…



Το Ζώδιο που όσο συχνά σκέφτεται το σεξ, σκέφτεται και το… «Εγώ» του! Γεννημένος νικητής και αγωνιστής, δεν τον ενδιαφέρει αν θα τραβήξει τα βλέμματα ή αν θα τον συμπαθήσουν! Ο εγωισμός του ικανοποιείται με την νίκη, με την πρωτιά, με την επικράτηση του σε έναν ανταγωνισμό!
Δυστυχώς ο εγωισμός αυτός, πολλές φορές καταντάει μανία, όπου μετατρέπεται σε οργή, πράγμα που οφείλει να τιθασεύσει!




Ο Ταύρος για δύο πράγματα μπορεί να χαρακτηριστεί εγωιστής. Για την απληστία του, αλλά και το πείσμα του. Όσα και να του δώσεις, είναι αχόρταγος και κάποιες φορές μπορεί να πληγώσει άτομα που αγαπά, λόγω αυτού του παραγεμισμένου εγωισμού!
Παράλληλα, όταν εκφράζει μία γνώμη, ποτέ δεν την αλλάζει , ακόμα κι αν του αποδείξουν ότι είναι λάθος! Ένα πείσμα ακλόνητο, επίσης ως απόρροια του εγωισμού του.




Είναι κοινωνικός, διπλωματικός και… χαμαιλέοντας στις διαπροσωπικές σχέσεις και γι’αυτό το λόγο ο εγωισμός του δεν γίνεται άμεσα αντιληπτός! Ωστόσο υπάρχει και αφορά την… γνώση! Πολλές φορές ο εγωισμός του θα φανερωθεί με τις φράσεις «Εγώ ξέρω», «Στα έλεγα εγώ» και «Είμαι έξυπνος»! Η ανάγκη του να αποδείξει ότι το μυαλό του είναι… διαμάντι, τον καθιστά πολλές φορές εγωιστή επικοινωνιακά!




Ο εγωισμός του Καρκίνου επικεντρώνεται στην θυματοποίηση του εαυτού του! Είναι πάντα αυτός που έχε περισσότερη ανάγκη από φροντίδα και συμπαράσταση, ενώ αν πρέπει εκείνος να προσφέρει αλληλεγγύη, θα το κάνει… συμπάσχοντας! Δεν μπορεί πχ να δεχτεί ότι κάποιος είναι στεναχωρημένος ή έχει πονοκέφαλο, χωρίς να έχει κι αυτός ταυτόχρονα!
«Είμαι χάλια σήμερα!» , «Κι εγώ…»!




Μοιράζεται το βραβείο εγωισμού με τον Κριό και τον Αιγόκερω, αλλά για τελείως διαφορετικούς λόγους! Ο Λέων ξυπνάει και κοιμάται με τον σκοπό του εντυπωσιασμού, με το όνειρο όλοι να ασχολούνται μαζί του και με τον στόχο της αναγνώρισης και του χειροκροτήματος! Πολύ συχνά περιαυτολογεί και νομίζει ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρο του! Αποζητά συνεχώς κομπλιμέντα κι αν δεν τα έχει, κάνει ο ίδιος κομπλιμέντα στον εαυτό του και απλά περιμένει από τους άλλους, να συμφωνήσουν!




Από κάθε άποψη ο Παρθένος απέχει πολύ από την ιδιότητα του εγωιστή! Ωστόσο, ο εγωισμός είναι ανθρώπινος και έτσι, ούτε αυτός την «γλιτώνει». Ο Παρθένος λοιπόν είναι τόσο κρυφο-εγωιστής, που βρίσκει ελαττώματα παντού και σε όλους, αλλά ποτέ στον εαυτό του και τις πράξεις του! Φυσικά, δεν το κρατάει μέσα του! Δεν χάνει ευκαιρία να το εκφράσει κατακρίνοντας τα πάντα και εκθειάζοντας την δική του τελειότητα! "




Ο εγωισμός του Ζυγού, μπορεί να μετονομαστεί και σε… ναρκισσισμό! Μπορεί η συμπεριφορά του στις διαπροσωπικές σχέσεις να είναι ανιδιοτελής και δίκαιη, όμως η ωραιοπάθεια του, αγγίζει σίγουρα το επίπεδο του εγωισμού, αφού θαυμάζει την εξωτερική του εμφάνιση και το στυλ του, όσο κανείς!





Ακραίος ο εγωισμός του Σκορπιού και ίσως όχι άμεσα εμφανής! Τα θέλει όλα ή τίποτα και αυτό εκφράζεται με εμμονές, κτητικότητα και απαιτήσεις! Θεωρεί ότι οποιοδήποτε λάθος στην συμπεριφορά απέναντι του, χρήζει τιμωρίας, πολύ πιο σκληρή από το ίδιο το λάθος! Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του εγωισμού του, είναι η τάση του να μαθαίνει οτιδήποτε παραμένει κρυφό, ενώ θεωρεί αδιανόητο να μαθευτεί δικό του μυστικό!




Ο εγωισμός του 5χρονου! Φυσικά και είναι εγωιστής ο Τοξότης, αλλά με μία… μορφή εγωισμού, που πραγματικά δεν μπορείς να πάρεις στα σοβαρά και να ενοχλήσει! Ο εγωισμός του είναι απόλυτα παιδικός, αφού επικεντρώνεται γύρω από την ανάγκη του να λέει πάντα την πρώτη και την τελευταία κουβέντα, να συγχωρούνται πάντα λάθη λόγω επιπολαιότητας ή ανωριμότητας και να περηφανεύεται για εμπειρίες, ακόμα και μέσα από περιπέτειες ή ρίσκα!




Ο Αιγόκερως κατέχει το πρώτο βραβείο εγωισμού, μαζί με Κριό και Λέοντα, όμως η διαφορά του είναι πως ο Αιγοκερίσιος εγωισμός, ίσως είναι ο πιο σκληρός. Ένας Αιγόκερως πάντα απαιτεί σεβασμό, είναι σνομπ, νιώθει πάντα ανώτερος και σοφότερος και προκειμένου να πετύχει τις φιλοδοξίες του, «πατάει επί πτωμάτων». Το θέμα είναι πως όλα τα παραπάνω, τα εκφράζει στις διαπροσωπικές του σχέσεις, με κάθε ευκαιρία!




Η ανθρωπιστική και αλτρουιστική συμπεριφορά του Υδροχόου, εμποδίζει αρχικά τον εγωισμό του να είναι εμφανής! Ωστόσο, είναι αρκετά εγωιστής! Στου καυγάδες θέλει πάντα να υπερτερεί και να βγαίνει «νικητής», προκαλεί πολλές φορές απλά για να ικανοποιήσει την ανάγκη του να σοκάρει και ναι μεν είναι ομαδικός, αρκεί αυτός να ηγείται της ομάδας! Επίσης συχνά επιδεικνύει έντονα, τις πρωτότυπες ή τις περίεργες ιδέες του!




Όπως κι αν το δεις, ο Ιχθύς δεν έχει κανένα στοιχείο στην συμπεριφορά του, που να δηλώνει εγωισμό! Ωστόσο, εγωιστής είναι κι αυτός που επιλέγει να ξεγελάσει ή να εξαπατήσει τους άλλους, προκειμένου να την «βγάλει καθαρή», όπως και αυτός που παρερμηνεύει γεγονότα και καταστάσεις, απλά και μόνο για το συμφέρον του!





oroskopos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top