10 λάθη που πρέπει να τους αντισταθείς μετά τον χωρισμό

0

κι από κει και έπειτα στάχτη να γίνουν όλα.

Παρόρμηση. Ένα χαρακτηριστικό του εαυτού σου, με το οποίο είτε δεν ήρθες ποτέ σε επαφή είτε εξαναγκάστηκες να γνωρίσεις λόγω πολύκροτων συμβάντων στη ζωή σου. Είναι μια κατάσταση στην οποία απομακρύνεσαι από τη φωνή της λογικής και συμμαχείς με ένα πιο ψυχαναγκαστικό μέρος του είναι σου. Το μόνο που σ’ ενδιαφέρει είναι να εκπληρώσεις αυτό που έχεις θέσει ως στόχο κι από κει και έπειτα στάχτη να γίνουν όλα.

Συνήθως η παρόρμηση εμφανίζεται μετά το πέρας έντονων συναισθηματικών διακυμάνσεων. Μία από αυτές είναι και ο χωρισμός. Επίπονη διαδικασία όπου καταρρέει ένα ιδανικά πλασμένο love story στο οποίο έχεις επενδύσει το μεγαλύτερο μερίδιο των συναισθηματικών μετοχών σου. Η λογική σιγά-σιγά παραδίδει τα σκήπτρα της, εγκαταλείποντάς σε σταδιακά. Οργή, θυμός, απογοήτευση, στενοχώρια μάχονται για την πρωτοκαθεδρία στο συναισθηματικό σου γίγνεσθαι. Ανοίγεις την πόρτα και φανερώνεται μπροστά σου ένα μενού με τις δέκα χειρότερες παρορμήσεις που μπορούν να σε καταβάλλουν μετά τον χωρισμό:

1.Μεθυσμένα μηνύματα ή τηλέφωνα.

Καταφεύγεις στο ποτό σαν πρώτη λύση. Ποντάρεις στην επίδραση του αλκοόλ, ώστε να απαλύνει ο πόνος έχοντας ταυτόχρονα και την ελπίδα ότι θα σου δώσει την κατάλληλη ώθηση για να πιάσεις το κινητό και να πληκτρολογήσεις αυτό το πολυπόθητο μήνυμα ή να πραγματοποιήσεις την πολυπόθητη κλήση. Κι όλα αυτά για να βγάλεις από μέσα σου όσα δεν πρόλαβες να πεις εκείνη τη στιγμή του χωρισμού. Η νηφαλιότητα σε εμπόδιζε. Τώρα μιλάει το υποσυνείδητο και αποκαλύπτεται στο φουλ των δυνατοτήτων του δίχως φίλτρα κι αναστολές. Παρακινδυνευμένο άθλημα που μπορεί να στεφθεί και με επιτυχία; Ίσως. Αξίζει τον κόπο, όμως;

2. Βγήκε ο τελάλης στα social media.

Σου δημιουργείται στιγμιαία η επιθυμία να γνωστοποιήσεις τη ρομαντική εμμονή σου μέσω των social. Πιο εύκολα κοινοποιείς, πλέον τα συναισθήματά σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ένα απρόσωπο κοινό παρά σε μια face to face σε πραγματικό χρόνο συνομιλία. Έχεις πιο εύκολη πρόσβαση στο να σε ακούσει κάποιος ανά πάσα ώρα και στιγμή, καθώς το κινητό έχει καταστεί κύτταρο του δέρματος. Δε χρειάζεται, όμως να ανεβάζεις συνεχώς δακρύβρεχτα quotes με έρωτες που τελείωσαν και σ’ ορισμένες περιπτώσεις πιο εκδικητικές δημοσιεύσεις που αναβλύζουν οργή και θυμό. Πέρασαν τα σχολικά χρόνια.

3. «Κάτω απ’ το σπίτι σου θα ‘ρθω.»

Αυθόρμητη κίνηση χωρίς πολλές δεύτερες σκέψεις. Αν σε καταβάλλει η συγκεκριμένη παρόρμηση, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να συμφιλιωθείς με την αξιοπρέπειά σου. Γιατί θα κατέβεις δέκα σκαλοπάτια όταν πάρεις την απόφαση να μεταβείς στον προσωπικό χώρο του άλλου δίχως προειδοποίηση για να τον παρακαλέσεις είτε να σε ακούσει είτε να ξαναγυρίσει πίσω.

4. Νευρική οδήγηση.

Μετά από τόσο φορτισμένες καταστάσεις όπως αυτή του χωρισμού, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείς δικό σου μεταφορικό μέσο, οφείλεις να είσαι προσεκτικός στον τρόπο που οδηγείς. Είτε αυτό είναι μηχανή ή αυτοκίνητο. Σαφώς θα νιώθεις την ανάγκη να πατήσεις το γκάζι στο τέρμα, να αισθανθείς την αδρεναλίνη στο πετσί σου, να σκίσεις τους αιθέρες, να αποσυμφορήσεις όλη αυτήν την πίεση. Είναι, όμως παράλληλα η στιγμή που πρέπει με κάποιον μαγικό τρόπο να κοντρολάρεις το συναισθηματικό τσουνάμι και να υπερισχύσει η υπευθυνότητά σου.

5. Κάλυψη συναισθηματικού κενού με τον πρώτο τυχόντα.

Κακά τα ψέματα. Το κενό που δημιουργείται αφού χωρίσουν δύο ψυχές που κάποτε ήταν ένα δεν είναι αμελητέου μεγέθους. Γι’ αυτό συχνά υποκύπτεις στο κάλεσμα του κορμιού που θέλει να ξανανιώσει εκείνη τη θαλπωρή και τη ζεστασιά αγνοώντας βασικές αλήθειες. Αν επιχειρήσεις να καλύψεις την αδειανή θέση με τον πρώτο που θα σταθεί στο διάβα σου, θα καταφέρεις πιθανότατα την επέκταση του κενού και όχι την εξάλειψή του.

6. Από τη μία σχέση σε άλλη σε χρόνο dt.

Προβαίνεις σε βεβιασμένες κινήσεις μπαίνοντας σε ανούσιες σχέσεις αμέσως μετά, επειδή φοβάσαι τη μοναξιά. Πάρε το χρόνο που σού δίνεται μετά το χωρισμό και μετάτρεψέ τον σε κάτι εποικοδομητικό τόσο για σένα όσο και για την επόμενη σχέση σου. Μετά από κάποιο διάστημα περισυλλογής θα γνωρίζεις καλύτερα τα θέλω σου, θα έχεις κατασταλάξει στις επιλογές σου και δε θα κυνηγάς πλέον αυτό που δε σου ταιριάζει. Θα είσαι έτοιμος να χτίσεις κάτι όμορφο από την αρχή όταν έρθει η ώρα του.

7. «Θα βγαίνω, θα πίνω και λόγο δεν θα δίνω.»

Εδώ μιλάμε για πλήρωση κενού με ακραίους τρόπους διασκέδασης. Η αποβολή της φόρτισης, θαρρείς, μπορεί να συμβεί με αλλεπάλληλες βραδινές εξόδους διαρκείας, μπουκάλια βότκα και ξέφρενη κλαμπίστικη συμπεριφορά. Όταν βγεις, θα πιεις και όταν θα πιεις, θα χάσεις τον έλεγχο. Έχεις την ελπίδα ότι η απώλεια του ελέγχου θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του πρώην συντρόφου σου. Αφελής τρόπος για να βρεις την απελευθέρωση που ψάχνεις.

8. Εξαφάνιση από προσώπου γης.

Η εσωστρέφεια σού χτυπάει το καμπανάκι. Ναι, θα κλειστείς στον εαυτό σου. Ναι, θα συνομιλήσεις με τις σκέψεις σου. Ναι, θα κλάψεις και θα ξεσπάσεις. Ναι, θα αποσυρθείς σε ένα πιο ήσυχο μέρος. Φρόντισε, όμως, όλο αυτό να μη γίνει εν αγνοία των αγαπημένων σου προσώπων.

9. Τι σου φταίει το βάζο;

Παράπλευρες απώλειες σε καταστάσεις θυμού αποτελούν κυρίως τα γυάλινα αντικείμενα ή οτιδήποτε γίνεται θρύψαλα τη στιγμή που ακουμπά το πάτωμα. Βρίσκεις την ευκαιρία να ξεσπάσεις εκεί, δίνεις πόνο όσο ποτέ άλλοτε κι αίφνης το αίσθημα ανακούφισης αναδύεται. Δύο τα τινά: δεν υπολογίζεις την αξία των αντικειμένων που θυσιάζεις και επιπλέον, η αντίδραση αυτή θα έχει προσωρινά θετικά αποτελέσματα.

10. Μπλέκεις τους φίλους του πρώην αμόρε σου.

Στην τελευταία πράξη του δράματος, αποφασίζεις να επικοινωνήσεις με τους μεσολαβητές- φίλους του με σκοπό να μάθεις τη δική του κατάσταση, αν πονά όσο εσύ, αν προχώρησε στο νέο, αν σκέφτεται την επανασύνδεση. Ποτέ δεν είναι καλή ιδέα όταν μπλέκονται πολλοί σε υποθέσεις του ενός. Η τροπή της ιστορίας μπορεί να είναι αντίθετη από αυτή που αναμένεις.

Δήμητρα Παναγιωτίδου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top