Πάρε κράνος και φύγαμε!

0

και δώστε του να καταλάβει.

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η καθημερινότητα ενδέχεται να καταντήσει αποπνικτική, αφού όλα κινούνται σε φρενήρεις ρυθμούς και σε κάνουν να αποζητάς απελπισμένα μια ανάσα ελευθερίας. Γυρνώντας λοιπόν στο σπίτι δεν κρατιέσαι να κάνεις ένα μπάνιο κι όταν οι δρόμοι αδειάσουν, να πάρεις το κράνος, τα κλειδιά σου και να ξεχυθείς στο δρόμο. Γιατί η αλήθεια είναι ότι σαν τη βόλτα με τη μηχανή δε θα βρεις.

Είτε είσαι οδηγός είτε συνοδηγός το αίσθημα πληρότητας που σου δίνει είναι ανεπανάληπτο. Προσφέρει μια απόλυτη αίσθηση ελευθερίας και αναζωογόνησης. Όσο αναπτύσσεις ταχύτητα και οι δείκτες του κοντέρ ανεβαίνουν, ο παγωμένος αέρας σε αγκαλιάζει και τα χιλιόμετρα φεύγουν το ένα μετά το άλλο με εσένα να πιάνεις σφιχτά το τιμόνι ή τη μέση του αμόρε σου. Κανένας προορισμός δεν έχει σημασία. Είστε εσείς κι η βόλτα σας.

Όταν βρίσκεσαι πάνω στη μηχανή όλα είναι διαφορετικά. Αντιλαμβάνεσαι αλλιώς τον περίγυρό σου. Νιώθεις τη μηχανή να υπακούει κάτω από τους γοφούς σου και όλες οι αισθήσεις οξύνονται. Το άρωμα του αμόρε μπλέκεται με εκείνο των δέντρων, με την αλμύρα της θάλασσας και του βρεγμένου χώματος- ανάλογα πάντα με τον προορισμό- και δημιουργούν μια μαγική μίξη που μένει αλησμόνητη ανάμνηση.

Αυτό που επίσης ξεχωρίζει στις βόλτες με τη μηχανή είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τη θερμοκρασία. Αυτή η παγωμάρα του αέρα που σε χτυπάει στο πρόσωπο και το τσουχτερό κρύο που τρυπώνει μέσα από τα ρούχα και σε κάνει να ανατριχιάζεις δημιουργούν ένα αίσθημα πραγματικά ξεχωριστό. Η συντριπτική επιτάχυνση που ελάχιστες μηχανές αυτοκινήτων θα σου προσφέρουν, σου κόβει την ανάσα και ανεβάζει σε τρελές τιμές τα επίπεδα αδρεναλίνης στο αίμα. Οι κλειστές στροφές που παίρνετε σε κάνουν να σφίξεις τα χέρια σου πάνω στον άλλο ενώ ταυτόχρονα ξέρεις ότι όλα θα πάνε καλά γιατί τα αντανακλαστικά του δεν τον προδίδουν. Ταξιδεύοντας με τη μηχανή θα νιώσεις όπως ποτέ άλλοτε. Δικαιολογημένα λοιπόν λατρεύεις τόσο πολύ αυτές τις βόλτες που εκτός των άλλων σε κάνουν να έρχεσαι πιο κοντά με τον άνθρωπό σου.

Βέβαια, εκτός από τις βόλτες με τη μηχανή, πολλούς μας εξιτάρουν κι οι οδηγοί τους ειδικά, αν δεν έχουμε τα κότσια να τολμήσουμε από μόνοι μας μια διαδρομή. Οι τύποι και οι τύπισσες με μηχανή έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Φυσικά δε γίνεται λόγος για καγκουριλίκια και κακόγουστη επίδειξη πάνω σε πειραγμένα «παπάκια». Είναι τα άτομα που είναι ερωτευμένα με την ταχύτητα. Κάνουν αμέτρητες διαδρομές γιατί απλά το γουστάρουν και είναι μέρος της ζωής του.

Όλο αυτό το στιλ και η απάθεια για τους κινδύνους, που επιδεικνύουν τους κάνει πέρα για πέρα ελκυστικούς. Δεν είναι εύκολοι στόχοι που θα σου την πέσουν άκομψα. Έχουν το δικό τους κόσμο πάνω στις δύο ρόδες και είναι ερωτεύσιμα απόμακροι. Είναι ελεύθεροι και μυστήριοι ταυτόχρονα. Αρχικά λοιπόν, όταν περνάνε βολίδα από μπροστά σου σκέφτεσαι πώς θα ήταν να βρίσκεσαι μαζί τους κι όταν τους κατακτήσεις, μόνη σου σκέψη είναι η επόμενή σας βόλτα. Το ρίσκο που κουβαλούν μαζί τους σε εξιτάρει. Θέλεις να νιώσεις την ηδονή που νιώθουν στην οδήγηση και να τη μοιραστείς μαζί τους. Θέλεις να νιώσεις έντονα όσα ζούνε και να γίνεις μέρος του κόσμου τους. Απαραίτητο είναι να τους καταλάβεις και να νιώσεις την αγάπη τους για τις μηχανές τους, που είναι, καλώς ή κακώς, το κέντρο του κόσμου τους.

Η μηχανή λοιπόν, είτε την οδηγείς, είτε την καβαλάς ως συνοδηγός πίσω από το άλλο σου μισό, είναι έρωτας. Γι’ αυτό περίμενε να νυχτώσει και να αδειάσουν οι δρόμοι, πάρε το κράνος σου και το αμόρε σου και δώστε του να καταλάβει.

Ελπίδα Λογγινίδου
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top