20 λόγοι να ταξιδέψεις μόνος

0

έτσι για την εμπειρία, βρε παιδί μου.

Εάν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεις ένα ταξίδι μόνος, δεν θα σου ακούγεται εύκολο ή δελεαστικό σε καμία περίπτωση. Πώς να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, απ’ τις στιγμές που μαζεύεστε οι φίλοι για να αποφασίσετε προορισμό και ημερομηνίες, να διαλέξετε ξενοδοχείο και τελικά να καταλήξετε σε διαφορετικό μέρος, διαφορετική χρονική περίοδο απ’ αυτήν που αρχικά υπολογίζατε; Το ταξίδι για πολλούς είναι θέμα λιγάκι ευαίσθητο και σίγουρα δεν εννοώ ότι ταξιδεύουν για να κλαίνε. Μπορεί να μη σου δίνεται συχνά η ευκαιρία να πας σε μια άλλη χώρα, αλλά αν το πάρεις απόφαση και επιλέξεις τη συντροφιά του εαυτού σου και μόνο, θα καταφέρεις να σε γνωρίσεις καλύτερα. Ακόμα, λοιπόν, να αλλάξεις γνώμη;

Ξέρω, είναι δύσκολο να μεταπείσει κανείς κάποιον που θα μπορούσε να έχει την παρέα του συντρόφου του, ή να πάει μαζί με τα φιλαράκια που η φιλία τους μετράει πολλά χρόνια ή να ταξιδέψει μαζί με την οικογένεια. Ίσως όμως και ν’ αναζητάς το κάτι διαφορετικό, να θες να κάνεις κάτι πρωτόγνωρο και πρωτότυπο, να αποκτήσει η ζωή σου λίγο σασπένς, έτσι για την εμπειρία, βρε παιδί μου.
Βάλτε ζώνη παρακαλώ και ακολουθούν 20 λόγοι που πρέπει να δοκιμάσεις να κάνεις ένα ταξίδι μόνος σου!

1. Είναι ευκαιρία να κάνεις πράγματα που δεν έχεις ξανακάνει
Όλοι κάποια στιγμή θέλουμε κάτι διαφορετικό, να βγούμε απ’ τα νερά μας και να κολυμπήσουμε βαθιά. Πουθένα πιο εύκολο να γίνει αυτό απ’ ότι σε μια άγνωστη πόλη, όπου μιλάνε μια άγνωστη γλώσσα.

2. Μπορείς να εκμεταλλευτείς τον χρόνο σου όπως εσύ θες
Ένα από τα δύσκολο προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει μια παρέα που πήγε διακοπές είναι πώς θα κατανέμουν το χρόνο τους, ώστε στο τέλος να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Δεν θέλουν όλοι να πάνε σε μουσεία και μουσικές σκηνές κι ούτε επιθυμούν όλοι να μείνουν με τις ώρες στο ξενοδοχείο.

3. Δεν κινδυνεύεις να γυρίσεις χωρισμένος
Προφανώς και δεν πρόκειται να επιστρέψεις χωρισμένος. Γι’ αυτό κι αγαπάς αυτού του είδους τις διακοπές. Γυρνώντας, έχεις να θυμάσαι ο,τι έχει να κάνει σχέση με το ταξίδι και όχι πως πρέπει να μετακομίσεις και να αλλάξεις σύντροφο.

4. Αφουγκράζεσαι πιο έντονα τις αισθήσεις
Όταν όλα γύρω σου σού είναι άγνωστα, άμυνές σου πέφτουν. Αν δεν το ‘χεις προσέξει, ταξίδεψε μόνος και θα καταλάβεις!

5. Να είσαι σίγουρος πως ό,τι και να κάνεις, δεν θα μαθευτεί
Με εξαίρεση τον φόνο, όλες σου οι επιλογές θα μείνουν δικές σου, χωρίς να πρέπει να δικαιολογηθείς σε κάποιον ή να κινδυνεύεις να πέσεις πάνω σε γνωστό.

6. Δεν υπάρχει ξυπνητήρι και ώρα αφύπνισης
Είναι η δικαίωση εκείνων που πρέπει να σηκωθούν νωρίς, γιατί αυτό επιθυμεί η πλειοψηφία. Κι ως δημοκρατικός άνθρωπος, ψηφίζεις τις διακοπές χωρίς παρέα.

7. Αν βγεις εκτός προϋπολογισμού, υπαίτιος θα είσαι εσύ
Δεν είναι περίεργο που θα ‘χεις μόνο εσύ τον έλεγχο των χρημάτων; Πόσο μάλλον, αν δεν έχεις σκεφτεί τα απρόοπτα!

8. Κανένας συμβιβασμός
Αν σε δυσκολεύει το γεγονός πως πρέπει να υποχωρήσεις, ενώ αισθάνεσαι ότι δεν πρέπει, αυτό το είδος διακοπών σου ταιριάζει.

9. Είσαι ένα βήμα πιο κοντά στον αυτοέλεγχο
Αν είσαι άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με την κυριαρχία του εαυτού του, κλείσε έναν προορισμό με μία θέση αεροπλάνου. Με το μαλακό, όμως, γιατί το άλλο άκρο δεν απέχει και πολύ.

10. Δεν χρειάζεται να ανεχτείς πράγματα που δε θες
Ένα από τα ανυπόφορα και λεπτά θέματα είναι πως πρέπει να δεχτείς αλλόκοτες συμπεριφορές, κακές συνήθειες και ανθρώπους. Με τον εαυτό σου δεν πρόκειται να βρεθείς σε αυτή τη θέση. Ή μήπως πρόκειται;

11. Έρχεσαι αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερές σου ανασφάλειες
Τι θα πει ξενοφοβία, αγοραφοβία και πως δεν μιλάς καλά ξένες γλώσσες; Ήρθε η ώρα να δεις κατάματα τους φόβους σου και να βρεις τον τρόπο να τους ξεπεράσεις.

12. Αυτοπεποίθηση
Αν είναι κάτι που κάνει έναν άνθρωπο να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αυτό είναι το κατόρθωμα του ότι αυτή τη φορά τα κατάφερε μόνος του.

13. Αλλάζει η αίσθηση του χιούμορ σου
Κάτι αστειάκια που έχεις ακόμα από το λύκειο ή φάρσες που έκανες στο ξενοδοχείο με την παρέα σου, τις ξεχνάς. Το χιούμορ σου αλλάζει κατά πολύ γιατί κανείς δεν ξέρει τι να περιμένει από σένα για να γελάσει.

14. Η στιγμή που γνωρίζεις τα άσχημα κομμάτια του εαυτού σου
Αν σε διακατέχει η τσιγκουνιά, αν είσαι σνομπ, προκατειλημμένος ή γκρινιάρης, ήρθε η στιγμή που θα περάσεις μαζί με τα ελαττώματά σου λίγες ώρες κι ίσως και ν’ αναθεωρήσεις. Ακόμα το σκέφτεσαι;

15. Χρόνος για αυτοβελτίωση και πνευματική ξεκούραση
Αν δεν έχεις βρει την ευκαιρία να κλειστείς στον εαυτό και να τα πείτε με ηρεμία, τώρα τη βρήκες. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος αξιοποίησης του χρόνου σου απ’ το να τον αφιερώσεις στον εαυτό σου.

16. Δεν υπάρχει άγχος για το φαγητό
Φαντάζεσαι διακοπές που κανείς δεν ελέγχει την ποσότητα, το είδος και τη συχνότητα του φαγητού;

17. Μπορείς να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου
Αν πιστεύεις ότι πρέπει να αποδείξεις κάτι, αυτή είναι κατάλληλη στιγμή για να μην το κάνεις. Το να είσαι ο εαυτός σου είναι κομματάκι δύσκολο. Πόσο μάλλον το να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου.

18. Νέες γνωριμίες
Αν δεν το έχεις διαπιστώσει ως τώρα, θα δεις πως οι γνωριμίες που κάνεις σ’ ένα ταξίδι μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μας. Πόσο μάλλον όταν έχεις την ευκαιρία να απευθυνθείς σε κάθε άγνωστο και να έρθεις σε επαφή με διαφορετικούς χαρακτήρες.

19. Έχεις χρόνο να σκεφτείς και να οργανωθείς
Τι καλύτερο απ’ το να όσο χρόνο θες να επιλέξεις τις δραστηριότητες των διακοπών σου, το κόστος τους, τις μέρες και το είδος του ταξιδιού; Έχεις μάθει στην πίεση; Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

20. Ανεξαρτησία – ελευθερία
Αυτά τα ιδανικά που μπορούν να κινήσουν κάθε νήμα στασιμότητας. Η ανεξαρτησία και η αίσθηση πως ελέγχεις εσύ τη ζωή σου και πως τίποτα δε σ’ αγγίζει, είναι σίγουρο πως θα κάνουν την εμφάνισή τους άπαξ και αποφασίσεις να ταξιδέψεις μόνος σου.

Γιατί το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι να μπορείς να ταξιδεύεις για να γνωρίσεις τον εαυτό σου! Και μην ξεχνάς πως θέλει «αρετή και τόλμη η ελευθερία»!

Ιωάννης Σαββίδης
pillowfights
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top