10 πράγματα που δεν πρέπει να απαρνηθείς για χάρη μιας σχέσης

0

όλα εκείνα που δεν αξίζει να χάσει κανείς

Το έχετε σκεφτεί κι εσείς για τους φίλους σας; Ότι όταν είναι σε σχέση είναι άλλοι άνθρωποι; Ότι γίνονται σπιτόγατοι, κάνουν παρέα μόνο με τους κολλητούς του ετέρου ήμισυ και απομακρύνονται από τους δικούς τους φίλους; Μήπως το έχετε σκεφτεί και για τον εαυτό σας, ότι πλέον ξεκινάτε όλες σας τις προτάσεις σε α' πληθυντικό και όσο περνά ο καιρός χάνετε ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια από την προσωπικότητά σας;

Το Lifehack επιχειρεί τον αντι-δεκάλογο μιας υγιούς σχέσης, επισημαίνοντας όλα εκείνα που δεν αξίζει να χάσει κανείς, μόνο και μόνο επειδήβρήκε την αγάπη. Και να ποια είναι αυτά:

1. Την αυτοπεποίθησή σου και την πίστη στον εαυτό σου.
Αν νιώθεις ότι η σχέση σου σε γεμίζει ανασφάλειες και σου ρίχνει την αυτοπεποίθηση, ίσως είναι καλύτερα να ψάξεις σε τι οφείλεται αυτό. Καλό είναι να συνειδητοποιήσεις ότι μια υγιής σχέση θα 'πρεπε να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου και να σε γεμίζει δύναμη και σιγουριά.

2. Την ανεξαρτησία σου (προσωπική και οικονομική)
Το να μοιράζεσαι τα πάντα με έναν άνθρωπο είναι πολύ όμορφο, οποιαδήποτε σχέση εξάρτησης, ωστόσο, δεν είναι υγιής. Είναι σημαντικό το να βρίσκεσαι σε μία σχέση όχι επειδή πρέπει αλλά επειδήθέλεις.

3. Το δικαίωμά σου να αποφασίζεις εσύ για τον εαυτό σου
Φυσικά και σε μια σχέση χρειάζονται συμβιβασμοί, ωστόσο υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην αμοιβαία προσπάθεια για βελτίωση και στο "αφήνω τον άλλον να με κάνει ό,τι θέλει". Αν ακούς συνέχεια σχόλια για το ντύσιμό σου, τις μαγειρικές σου ικανότητες ή τη συμπεριφορά σου, μάλλον κάποιος προσπαθεί να σε χειραγωγήσει.

4. Το δικαίωμά σου να είσαι ο εαυτός σου
Ναι, όλοι αλλάζουμε λίγο ή πολύ όταν είμαστε σε σχέση, ωστόσο είναι σημαντικό να προσέξουμε να μην αλλοιωθούμε. Εξάλλου αυτός που είναι μαζί σου σε επέλεξε και σε ερωτεύτηκε μαζί με τις ιδιαιτερότητες και τις ατέλειές σου. Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να χάσεις τον εαυτό σου, προσπαθώντας να ικανοποιήσεις τον σύντροφό σου.

5. Την ευτυχία σου
Πόσοι και πόσοι δεν παραμένουν σε μια σχέση που δεν τους κάνει ευτυχισμένους μόνο και μόνο επειδή φοβούνται τη μοναξιά. Μια ζωή την έχουμε. Γιατί να χάσεις το χρόνο σου με κάποιον που σου προκαλεί μιζέρια;

6. Τα όνειρά σου και τους στόχους σου
Ναι είναι πολύ όμορφο όταν ο άλλος σε συμπεριλαμβάνει στα μελλοντικά του σχέδια, αρκεί όμως αυτό να μη σημαίνει ότι περιμένει από εσένα να εγκαταλείψεις τα δικά σου. Αν αισθάνεσαι πως ο σύντροφός σου είναι ανταγωνιστικός και ζηλιάρης και προσπαθεί να σε κρατήσει πίσω, ίσως πρέπει να επανεξετάσεις τις προτεραιότητές σου.

7. Υπάρχουσες σχέσεις σου που είναι σημαντικές για σένα
Αν ο σύντροφός σου προσπαθεί να σε απομακρύνει από την οικογένειά σου και τους φίλους σου, πρέπει να προβληματιστείς. Μια υγιής σχέση θα σου επιτρέψει να διατηρήσεις στη ζωή σου τους ανθρώπους που είναι σημαντικοί για σένα. Ένας σωστός σύντροφος θα θελήσει να νιώσει πιο κοντά σε σένα και το παρελθόν σου και άρα θα περιμένει από σένα όχι μόνο να μην απαρνηθείς τους φίλους σου και την οικογένειά σου, αλλά και να τον βοηθήσεις να τους γνωρίσει καλύτερα.

8. Τον αυτοσεβασμό σου
Ο σύντροφός σου δεν σε σέβεται, σε κακοποιεί λεκτικά ή σε κάνει με τον τρόπο του να αισθάνεσαι μειονεκτικά, μία είναι η λύση: φύγε όσο είναι νωρίς.

9. Την ταυτότητά σου
Ελάχιστοι το συνειδητοποιούν από μόνοι τους, ωστόσο συμβαίνει συχνά. Δύο σύντροφοι να επηρεάζονται τόσο πολύ ο ένας από τον άλλον, που οι δύο προσωπικότητες να γίνονται ένα. Μη χάσετε την προσωπικότητά σας και μην αφήσετε να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας σας, γιατί αν κάτι πάει στραβά θα αντιμετωπίσετε σοβαρή κρίση ταυτότητας.

10. Την πρωτοβουλία σου.
Όχι, δεν είναι ΟΚ να αποφασίζει ο άλλος για τα πάντα. Είναι σημαντικό να συνεχίσετε να έχετε άποψη και λέγειν σε όλες τις αποφάσεις -είτε μικρές "τι να παραγγείλω;" είτε μεγάλες "που θέλεις να αγοράσουμε σπίτι;"

Να θυμάστε να ελέγχετε συχνά το πόσο υγιής είναι η σχέση σας -η ψυχολογική και συναισθηματική υγεία είναι όσο σημαντική όσο η βιολογική.

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top