Ο έρωτας δεν έρχεται ούτε φεύγει κατά παραγγελία

0

Ευτυχώς ή δυστυχώς έρχεται σπάνια.

Τι είναι άραγε έρωτας;

Πώς εξηγείται αυτή η έννοια;

Τι είναι αυτό που σε κάνει να χάνεις τον έλεγχο, να απογειώνεσαι, να δακρύζεις, να βιώνεις την απόλυτη ηδονή μόνο με ένα κοίταγμα, ένα άγγιγμα, μια ματιά;

Τι είναι αυτό που σε κάνει να έχεις ατελείωτη ενέργεια λες και πήρες το πιο δυνατό ναρκωτικό;

Αυτό που σε κάνει να πετάς πιο γρήγορα από κάθε κινούμενο μέσο;

Αυτό που σε κάνει και να πετάς αλλά και να πατάς γερά στην πραγματικότητα. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις.

Κάποιοι τον έρωτα τον έχουν ταυτίσει με ατελείωτο πόνο. Τον αποκαλούν αρρωστημένο και τον φοβούνται. Λένε πως είναι ένας δαίμονας πολλά υποσχόμενος, που τελικά όμως σε οδηγεί στην απόλυτη πτώση. Είναι εκείνοι οι ίδιοι που λένε ότι ο έρωτας συμβαίνει με τα λάθος άτομα. Τα ακατάλληλα και τοξικά που στο τέλος ερωτεύεσαι και κάνεις ότι σου έρθει. Μερικοί μάλιστα τυφλώνονται από το σθένος του και στο όνομά του διαπράττουν τα πιο βάναυσα εγκλήματα πάθους.

Ευχή και κατάρα ο έρωτας, λένε.

Αυτό που χτες σε πήγαινε στα ουράνια, σήμερα είναι ικανό να σε βυθίσει στα έγκατα της γης. Και είσαι τόσο ανήμπορος να κάνεις το οτιδήποτε, παρά μόνο παρακαλάς να ξεφύγεις από αυτό το μαρτύριο.

Και κάπως έτσι οι περισσότεροι τον φοβούνται και φτιάχνουν τεράστια τείχη μη τυχόν έρθει πάλι και τους καταστρέψει. Φοβούνται ότι θα χάσουν τον εαυτό τους και θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι δίχως προορισμό, μια ιστορία καταδικασμένη που θα έχει άσχημο τέλος.
Κάνουν σχέσεις χωρίς συναίσθημα, χωρίς πάθος, χωρίς χρώμα. Και όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου το βαφτίζουν έρωτα τελικά. Ίσως για να καλύψουν την ανάγκη τους για έρωτα. Για έναν έρωτα ανώδυνο που δεν θα τους πληγώσει στο τέλος.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που αποζητούν τον έρωτα, θέλουν να ερωτευτούν με όλο τους το είναι, τον ψάχνουν και τον αναμένουν περισσότερο από οτιδήποτε. Η ζωή τους χωρίς έρωτα, λένε πως φαντάζει βαρετή, άχρωμη κι ανούσια και πως τίποτα δεν έχει νόημα. Κι έτσι στο πρόσωπο κάθε αγνώστου βλέπουν το ιδανικό ταίρι. Το ταίρι που επιθυμούν να ερωτευτούν και να δοθούν με όλο τους το είναι.

Ο έρωτας όμως δεν έρχεται μα ούτε και φεύγει κατά παραγγελία.

Δε λες σήμερα θα ερωτευτώ και ερωτεύεσαι. Δεν ερωτεύεσαι όταν ξεκινάει η άνοιξη ή όταν τελειώνει το καλοκαίρι.

Δε λες αυτή την περίοδο δεν είμαι έτοιμος να ερωτευτώ και δεν ερωτεύεσαι.

Τον έρωτα δεν τον βρίσκεις εσύ, εκείνος σε βρίσκει. Εκείνος σε επιλέγει ακόμα κι αν σε αφήνει να πιστεύεις ότι εσύ τον προκάλεσες.

Μια καλή σχέση ίσως θέλει υποχωρήσεις, συζήτηση, διάλογο και προθυμία.

Ο έρωτας όμως δεν θέλει τίποτα. Απλά συμβαίνει.

Συμβαίνει στα καλά καθούμενα. Εκεί που ξεκινάς τη μέρα σου και κινείσαι στην οριοθετημένη ρουτίνα σου, έρχεται στα ξαφνικά.

Δε χτυπάει πόρτες, δεν περιμένει καλωσόρισμα. Δε σε ρωτάει για να μπει και δε χρειάζεται να είσαι έτοιμος να τον υποδεχτείς.

Ήταν και θα είναι ένας απρόσκλητος επισκέπτης που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να τρυπώσει στην καλοστημένη καθημερινότητά σου και να ανατρέψει τα πάντα στο πέρασμά του.

Ευτυχώς ή δυστυχώς έρχεται σπάνια.

Φλώρα Πέππα
ewoman
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top