Μανιτάρια πλευρώτους


είναι ο απόλυτος μεζές για κάθε περίσταση.

Μια πανεύκολη, νόστιμη κι υγιεινή συνταγή για μανιτάρια πλευρώτους που θα μείνουν ζουμερά και θ' αναρωτιέστε αν τρώτε λαχανικό ή κρέας!

Για τους λάτρεις των μανιταριών (κι όχι μόνο!) ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό για ψητό κρέας ή ψάρι είναι τα μανιτάρια πλευρώτους! Μάλιστα αν μαγειρευτούν σωστά, είναι ο απόλυτος μεζές για κάθε περίσταση.

Υλικά:
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 3 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. σ. πάπρικα
  • 2 κ. σ. φρέσκια ρίγανη (ή λιγότερη ξερή)
  • 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Αραδιάζουμε τα μανιτάρια σ' ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα κι αφού ανακατέψουμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός το μαϊντανό, αλείφουμε τα μανιτάρια με πινέλο. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200ο C για 20΄περίπου.
  • Τα σερβίρουμε ζεστά με πασπαλισμένο μαϊντανό! Αλλά και κρύα δε χάνουν τίποτα από τη νοστιμιά τους!
Συνοδεύουν άριστα τσιπουροκαταστάσεις, αλλά και με κρασί ή μπυρίτσα είναι «ότι πρέπει»…

Καλή απόλαυση!

Χριστίνα Ζαμπούνη
ewoman

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...