είναι ο απόλυτος μεζές για κάθε περίσταση.
Μια πανεύκολη, νόστιμη κι υγιεινή συνταγή για μανιτάρια πλευρώτους που θα μείνουν ζουμερά και θ' αναρωτιέστε αν τρώτε λαχανικό ή κρέας!
Για τους λάτρεις των μανιταριών (κι όχι μόνο!) ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό για ψητό κρέας ή ψάρι είναι τα μανιτάρια πλευρώτους! Μάλιστα αν μαγειρευτούν σωστά, είναι ο απόλυτος μεζές για κάθε περίσταση.
Υλικά:
Καλή απόλαυση!
Για τους λάτρεις των μανιταριών (κι όχι μόνο!) ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό για ψητό κρέας ή ψάρι είναι τα μανιτάρια πλευρώτους! Μάλιστα αν μαγειρευτούν σωστά, είναι ο απόλυτος μεζές για κάθε περίσταση.
Υλικά:
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 3 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. σ. πάπρικα
- 2 κ. σ. φρέσκια ρίγανη (ή λιγότερη ξερή)
- 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι - πιπέρι
- Αραδιάζουμε τα μανιτάρια σ' ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα κι αφού ανακατέψουμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός το μαϊντανό, αλείφουμε τα μανιτάρια με πινέλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200ο C για 20΄περίπου.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με πασπαλισμένο μαϊντανό! Αλλά και κρύα δε χάνουν τίποτα από τη νοστιμιά τους!
Καλή απόλαυση!
Χριστίνα Ζαμπούνη
ewoman
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.