Κανταΐφι σουφλέ με τυριά, ζαμπόν και πιπεριές Φλωρίνης


Πεντανόστιμη συνταγή κανταΐφι σουφλέ.

Υλικά που χρειαζόμαστε:
  • 1 πακέτο φύλλο καταΐφι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές (φλωρίνης) ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 αυγά
  • 1 κ.σ γλυκιά πάπρικα
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος λιωμένο.
Για τη γέμιση:
  • 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη.
  • 300 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
  • 300 γραμμάρια κασέρι τριμμένο.
  • 300 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο.
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
  • Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  • Τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μεγάλο μπώλ.
  • Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις χλιαρές πλέον πιπεριές και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
  • Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.
  • Ανοίγουμε και αφρατεύουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα.
  • Στρώνουμε το μισό κανταΐφι στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση.
  • Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αφρατέψει.
  • Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.
  • Χτυπάμε σε μπώλ τα 6 αυγά με το γάλα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
  • Περιχύνουμε το κανταΐφι.
  • Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.

syntages

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...