Πεντανόστιμη συνταγή κανταΐφι σουφλέ.
Υλικά που χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο φύλλο καταΐφι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κόκκινες πιπεριές (φλωρίνης) ψιλοκομμένες
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 αυγά
- 1 κ.σ γλυκιά πάπρικα
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος λιωμένο.
- 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη.
- 300 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
- 300 γραμμάρια κασέρι τριμμένο.
- 300 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο.
- 2 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μεγάλο μπώλ.
- Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις χλιαρές πλέον πιπεριές και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
- Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.
- Ανοίγουμε και αφρατεύουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα.
- Στρώνουμε το μισό κανταΐφι στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση.
- Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αφρατέψει.
- Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.
- Χτυπάμε σε μπώλ τα 6 αυγά με το γάλα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
- Περιχύνουμε το κανταΐφι.
- Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.
syntages
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.