Πεντανόστιμη συνταγή κανταΐφι σουφλέ.
Υλικά που χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο φύλλο καταΐφι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κόκκινες πιπεριές (φλωρίνης) ψιλοκομμένες
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 αυγά
- 1 κ.σ γλυκιά πάπρικα
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλακτος λιωμένο.
- 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη.
- 300 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη.
- 300 γραμμάρια κασέρι τριμμένο.
- 300 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο.
- 2 αυγά
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μεγάλο μπώλ.
- Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις χλιαρές πλέον πιπεριές και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.
- Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη.
- Ανοίγουμε και αφρατεύουμε το κανταΐφι με τα δάχτυλα.
- Στρώνουμε το μισό κανταΐφι στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση.
- Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αφρατέψει.
- Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.
- Χτυπάμε σε μπώλ τα 6 αυγά με το γάλα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
- Περιχύνουμε το κανταΐφι.
- Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.
syntages
