Δεν έχετε ξαναφάει τέτοιο κεμπάπ.
Υλικά:
- 300 γραμμάρια κιμά αρνίσιο.
- 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο.
- 2 κουταλιές γλυκού κόλιανδρο φρεσκοτριμμένο.
- 2 κουταλιές γλυκού κύμινο φρεσκοτριμμένο.
- 2 κουταλιές γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
- 2 κουταλιές γλυκού πιπέρι καγιέν.
- αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια.
- 4 πίτες.
- ελαιόλαδο.
- 2 κρεμμύδια μεσαία κομμένα σε φέτες.
- μαϊντανός ψιλοκομμένος.
- 1 κουταλιά σούπας σουμάκ.
- Σε μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε τους κιμάδες, τα πιπέρια, το κύμινο, τον κόλιανδρο , το αλάτι και το βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθουμε σε μακρουλά στρογγυλά μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ ή ψησταριά για 20′ περίπου.
- Αλείφουμε τις πίτες με λάδι και τις βάζουμε και αυτές στην ψησταριά για λίγο, να ζεσταθούν αλλά να μην γίνουν σκληρές.
- Σερβίρουμε τα μπιφτέκια πάνω σε πίτα, με τις φέτες κρεμμύδι και τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε με λίγο σουμάκ (αν έχουμε)
syntages
