Κεμπάπ

0

Δεν έχετε ξαναφάει τέτοιο κεμπάπ.

Υλικά:
  • 300 γραμμάρια κιμά αρνίσιο.
  • 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο.
  • 2 κουταλιές γλυκού κόλιανδρο φρεσκοτριμμένο.
  • 2 κουταλιές γλυκού κύμινο φρεσκοτριμμένο.
  • 2 κουταλιές γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
  • 2 κουταλιές γλυκού πιπέρι καγιέν.
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • 4 πίτες.
  • ελαιόλαδο.
  • 2 κρεμμύδια μεσαία κομμένα σε φέτες.
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος.
  • 1 κουταλιά σούπας σουμάκ.
Εκτέλεση:
  • Σε μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε τους κιμάδες, τα πιπέρια, το κύμινο, τον κόλιανδρο , το αλάτι και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Πλάθουμε σε μακρουλά στρογγυλά μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ ή ψησταριά για 20′ περίπου.
  • Αλείφουμε τις πίτες με λάδι και τις βάζουμε και αυτές στην ψησταριά για λίγο, να ζεσταθούν αλλά να μην γίνουν σκληρές.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια πάνω σε πίτα, με τις φέτες κρεμμύδι και τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε με λίγο σουμάκ (αν έχουμε)

syntages
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top