Κεμπάπ


Δεν έχετε ξαναφάει τέτοιο κεμπάπ.

Υλικά:
  • 300 γραμμάρια κιμά αρνίσιο.
  • 300 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο.
  • 2 κουταλιές γλυκού κόλιανδρο φρεσκοτριμμένο.
  • 2 κουταλιές γλυκού κύμινο φρεσκοτριμμένο.
  • 2 κουταλιές γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
  • 2 κουταλιές γλυκού πιπέρι καγιέν.
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • 4 πίτες.
  • ελαιόλαδο.
  • 2 κρεμμύδια μεσαία κομμένα σε φέτες.
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος.
  • 1 κουταλιά σούπας σουμάκ.
Εκτέλεση:
  • Σε μεγάλο μπώλ ανακατεύουμε τους κιμάδες, τα πιπέρια, το κύμινο, τον κόλιανδρο , το αλάτι και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Πλάθουμε σε μακρουλά στρογγυλά μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ ή ψησταριά για 20′ περίπου.
  • Αλείφουμε τις πίτες με λάδι και τις βάζουμε και αυτές στην ψησταριά για λίγο, να ζεσταθούν αλλά να μην γίνουν σκληρές.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια πάνω σε πίτα, με τις φέτες κρεμμύδι και τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε με λίγο σουμάκ (αν έχουμε)

syntages

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...