Μπιφτέκια στη σχάρα γεμιστά με τυρί


Φτιάξτε τα με την πρώτη ευκαιρία!

Το κλασικότερο και πιο αγαπημένο φαγητό, για όλη την οικογένεια.
Ζουμερά, ψητά μπιφτέκια στη σχάρα, γεμιστά με τυρί, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Γίνονται εύκολα, γρήγορα και το βασικότερο είναι πεντανόστιμα.

Υλικά

• 600 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 400 γραμ. κιμάς χοιρινός
• 2 κρεμμύδια τριμμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
• 2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
• ½ κουτ. γλυκού κάρυ
• ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 150 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή κασέρι, κομμένο σε μπαστούνια

Εκτέλεση

• Βάζουμε τον κιμά σ' ένα μπολ και τρίβουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
• Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά.
• Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το γάλα, το κάρυ, το μπαχάρι και το ελαιόλαδο.
• Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα, κι αν είναι σφιχτό, το ραντίζουμε με λίγο νερό.

• Με λαδωμένα χέρια, χωρίζουμε τον κιμά σε 10 ή 12 κομμάτια.
• Πιέζουμε ένα - ένα κομμάτι κιμά ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει πλακέ. Βάζουμε μέσα ένα μπαστούνι τυρί και το κλείνουμε καλά.

• Τοποθετούμε μια σχάρα μέσα σε ένα ταψί με λίγο νερό και το βάζουμε στο φούρνο να κάψει.
• Ακολούθως βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, λαδώνουμε προσεκτικά με ένα πινέλο την καυτή σχάρα και τοποθετούμε πάνω της τα μπιφτέκια.

• Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις ή στο γκριλ στη χαμηλότερη θερμοκρασία, για 40' - 50 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.
• Όταν τα μπιφτέκια ροδίσουν από τη μια μεριά, τα γυρνάμε και τα ψήνουμε να ροδίσουν κι απ᾿την άλλη.

Τα σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

faghta-giagias

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...