Στη σκέψη και μόνο κολάζεσαι!
Υλικά
- 500γρ. μακαρονάκι κοφτό (ή άλλο ζυμαρικό παρόμοιου μεγέθους)
- αλάτι
- Για τη σάλτσα
- 30ml ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 λίτρο γάλα
- 1 φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο ή φορμαέλα Αράχοβας
- 1 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
- 1 φλιτζάνι πικάντικη βαρελίσια φέτα, θρυμματισμένη
- λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
- 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Βράζετε το κοφτό μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά στην άκρη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.
- Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε πασπαλιστά το αλεύρι. Το καβουρδίζετε για 2-3 λεπτά και ανακατεύετε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αποκτήσετε καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του.
- Προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να διαλυθούν τα κομπαλάκια που θα σχηματιστούν.
- Μαγειρεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει το μίγμα (ρου).
- Προσθέτετε όλα τα τυριά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσουν. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τριμμένο μοσχοκάρυδο, το δυόσμο και ανακατεύετε.
- Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα μέτριο, βαθύ και πυρίμαχο ταψί. Προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύετε και βάζετε το ταψί στο φούρνο.
- Ψήνετε το φαγητό για 15-20 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά του να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα.
- Το σερβίρετε ζεστό και συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.
olivemagazine
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.