Κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο με 3 τυριά


Στη σκέψη και μόνο κολάζεσαι!

Υλικά
  • 500γρ. μακαρονάκι κοφτό (ή άλλο ζυμαρικό παρόμοιου μεγέθους)
  • αλάτι
  • Για τη σάλτσα
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζάνι χαλούμι τριμμένο ή φορμαέλα Αράχοβας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
  • 1 φλιτζάνι πικάντικη βαρελίσια φέτα, θρυμματισμένη
  • λίγο μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
  • Βράζετε το κοφτό μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, για όσο διάστημα αναγράφεται στη συσκευασία τους. 
  • Τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά στην άκρη.
Για τη σάλτσα: 
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. 
  • Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε πασπαλιστά το αλεύρι. Το καβουρδίζετε για 2-3 λεπτά και ανακατεύετε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αποκτήσετε καστανό χρώμα και να σκορπίσει το άρωμά του. 
  • Προσθέτετε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να διαλυθούν τα κομπαλάκια που θα σχηματιστούν. 
  • Μαγειρεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει το μίγμα (ρου). 
  • Προσθέτετε όλα τα τυριά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσουν. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τριμμένο μοσχοκάρυδο, το δυόσμο και ανακατεύετε.
  • Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε ένα μέτριο, βαθύ και πυρίμαχο ταψί. Προσθέτετε τη σάλτσα, ανακατεύετε και βάζετε το ταψί στο φούρνο. 
  • Ψήνετε το φαγητό για 15-20 λεπτά, μέχρι η επιφάνειά του να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα. 
  • Το σερβίρετε ζεστό και συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.

olivemagazine

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...