Με ένα χαμόγελο και με αόρατα δάκρυα


θα ξεχάσουμε τα όνειρα που κάναμε μαζί τους.

Το καλό και το κακό πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να τα κατανοήσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει να επικεντρώνεται κάποιος μόνο στην επιφάνεια και να κρίνει τον άλλον χωρίς να προσπαθήσει πρώτα να κατανοήσει τις πράξεις του.

Αν έχετε βγει να φάτε με κάποιον φίλο και προσφερθεί τε να πληρώσετε τον λογαριασμό, δεν το κάνετε γιατί έχετε πολλά χρήματα αλλά γιατί βάζετε την φιλία σας πάνω από τα χρήματα.

Εκείνοι που παίρνουν πρωτοβουλίες στη δουλειά τους, δεν το κάνουν επειδή είναι χαζοί, αλλά επειδή καταλαβαίνουν την έννοια της ευθύνης.

Όσοι ζητούν συγγνώμη μετά από έναν καυγά, δεν το κάνουν επειδή ξέρουν ότι υποστήριζαν την λάθος άποψη, αλλά επειδή εκτιμούν περισσότερο τον άνθρωπο δίπλα τους.

Εκείνοι που είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν, δεν το κάνουν επειδή σας χρωστάνε κάτι, αλλά επειδή σας βλέπουν ως ένα αληθινό φίλο.

Εκείνοι που σας τηλεφωνούν συχνά, δεν το κάνουν γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν, αλλά επειδή είστε στην καρδιά τους.

Μια ημέρα, όλοι θα αναγκαστούμε να χωρίσουμε από αυτούς που έχουμε σήμερα δίπλα μας. Θα χάσουμε τις κουβέντες τους, θα ξεχάσουμε τα όνειρα που κάναμε μαζί τους.

Με ένα χαμόγελο όμως και με αόρατα δάκρυα θα θυμόμαστε πάντα πως αυτοί οι άνθρωποι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους περάσαμε τις καλύτερες μέρες της ζωής μας.

Καλό σας απόγευμα και Καλό Μήνα !

Γεωργία Μπαρμπαρή
epaggelmagynaika
Ετικέτα:
To Top