Λαζάνια με μανιτάρια και πιπεριές στο φούρνο!

0

Μια εύκολη συνταγή για ένα πιάτο που αξίζει να το δοκιμάσετε.

Λαζάνια με μανιτάρια και πιπεριές, ντοματάκια ψιλοκοκομμένα και τυριά στο φούρνο.

Ένα απλό στη παρασκευή του, πεντανόστιμο στη γεύση του φαγητό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής
  • 16 λαζάνια (περίπου μισό πακέτο)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. (1 σκαφάκι) φρέσκα άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο πράσο (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη από σπόρια και μεμβράνες και ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους τα οποία θα ψιλοκόψετε
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλ. τσαγιού γραβιέρα επιλογής σας, τριμμένη
  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο με τα δάχτυλά σας ανθότυρο
  • 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη με τα δάχτυλά σας φρέσκια μοτσαρέλα
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ, πλήρες
  • 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, το πράσο, τη πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο. Τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαραθούν και μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Προσθέτετε τα ντοματάκια με το χυμό τους μαζί με 1 φλ. (200 ml) νερό στο οποίο έχετε διαλύσει το πελτέ ντομάτας, μειώνετε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 8 λ περίπου ή μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.
  • Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά τη τριμμένη γραβιέρα και το θρυμματισμένο ανθότυρο.
  • Σε ένα μέτριο βαθύ πυρέξ, ελαφρώς λαδωμένο, στρώνετε μια σειρά λαζάνια. Από πάνω απλώνετε το μισό μείγμα λαχανικών και το πασπαλίζετε με το μισό μείγμα γραβιέρας ανθότυρου.
  • Σκεπάζετε με άλλη μια στρώση λαζάνια, από πάνω απλώνετε το υπόλοιπο μείγμα λαχανικών. Τελειώνετε με ακόμα μια στρώση λαζάνια και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα γραβιέρας, ανθότυρου και τη θρυμματισμένη μοτσαρέλα.
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάτε με πιρούνι, να αναμιχθούν καλά, το γάλα με τα αυγά και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνετε το φαγητό. Το ψήνετε στο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν τα κανελόνια και ροδίσουν τα τυριά. Το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

athensmagazine
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top