Σιμιγδαλόκρεμα


Μια ζεστή κρέμα για τα χειμωνιάτικα κρύα απογεύματα!

Συνταγή για 2 πλούσια πιάτα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για να φτιάξετε γλυκιά μπουγάτσα.

Υλικά
2 άτομα
  • 500 ml γάλα
  • 0.5 κούπα του νέσκαφε σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • κανέλα
Βήματα
  • Βάζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και αναδεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μείγμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει.
  • Σε χαμηλή φωτιά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα (θέλει περίπου 10 λεπτά).
  • Τέλος τοποθετούμε τη κρέμα σε 2 βαθιά πιάτα και προσθέτουμε κανέλα στην επιφάνεια.

cookpad

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...