Σπιτική μερέντα


Η σπιτική μερέντα έχει ασύγκριτη γεύση και υπέροχο άρωμα!

Υλικά
  • 250 γραμμ. φουντούκια
  • 160 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γραμμ. κακάο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και τα ψήνουμε για 10-12', μέχρι να καβουρδιστούν.
  • Τα τοποθετούμε πάνω σε μία πετσέτα κουζίνας, τα σκεπάζουμε με δεύτερη πετσέτα και τρίβουμε με τα χέρια μας, ούτως ώστε να απομακρυνθούν τα φλούδια τους.
  • Τα μεταφέρουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (ή σε ένα δυνατό μούλτι) και τα αλέθουμε μέχρι να βγάλουν τα έλαιά τους και να γίνουν πολτός.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο και ομοιόμορφο.
  • Αδειάζουμε τη μερέντα σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
  • Τη διατηρούμε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου για 1 μήνα.

theonewithallthetastes

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...