για όλα τα γούστα...
Υλικά:
για 6 άτομα!
για 6 άτομα!
- 24 φτερούγες κοτόπουλου
- 8 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 3 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 1 1/2 κουταλάκι πάπρικα
- Πλένουμε πολύ καλά τις φτερούγες κοτόπουλου και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά με το γάλα και σε ένα άλλο αναμιγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τη πάπρικα.
- Τοποθετούμε τη φρυγανιά σε μια πιατέλα ρηχή.
- Βουτάμε τις φτερούγες κοτόπουλου πρώτα στο μίγμα με το αυγό και το γάλα, μετά τις περνάμε από το αλεύρι, τινάζοντας τις ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι και τέλος τις πανάρουμε στη φρυγανιά.
- Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί στη φωτιά και τηγανίζουμε τις φτερούγες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Αφού ροδοκοκκινίσουν οι φτερούγες τις βάζουμε σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε ζεστές με πιλάφι ρύζι ή πατάτες πουρέ.
- Καλή Όρεξη!
xs-recipes
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.
Τα Μπουλούκια
Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.