Λιγκουίνι με γαρίδες


Θαλασσινή μακαρονάδα.

ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 200 γρ. ντοματάκια πολτοποιημένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το λιγκουίνι, το σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι.
  • Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό, την ντομάτα, την πάπρικα, το δυόσμο, το αλάτι και το μπούκοβο.
  • Περιμένουμε να «δέσει» η σάλτσα.
  • Βάζουμε τα ζυμαρικά σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με τις γαρίδες και τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

trome

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...