Συγκρούσεις και ανταγωνισμός: Το δηλητήριο στις σχέσεις!

0

Πώς μπορούν να μετριαστούν και να αποφευχθούν;

Όλα τα ζευγάρια έχουν συγκρούσεις μεταξύ τους, ακόμα και τα πιο αγαπημένα σε κάποια στιγμή θα διαφωνήσουν. Αυτό είναι δεδομένο. Δεδομένο είναι επίσης πως όταν συμβαίνουν συχνά, μπορούν να απειλήσουν τη δυναμική της σχέσης. Ωστόσο, κάποιες συγκρούσεις μπορούν να αποφευχθούν. Για ποια ζητήματα όμως συνήθως υπάρχουν διαφωνίες και επιθετικότητα; Πώς μπορούν να μετριαστούν και να αποφευχθούν;

Οι συγκρούσεις στις αισθηματικές σχέσεις

♥ Τα χρήματα. Οι συχνές διαμάχες είναι για τα χρήματα, τις συνήθειες των δαπανών, πόσα ξοδεύει ο καθένας και πόσο υπεύθυνος ή όχι είναι με τη διαχείριση των χρημάτων. Τα οικονομικά ασκούν μια σημαντική πίεση στις περισσότερες σχέσεις. Μπορείτε να αποτρέψετε τις συγκρούσεις για αυτό το ζήτημα, με το να θέσετε εκ των προτέρων τις ανάγκες σας και να αποσαφηνίσετε τους στόχους σας.

♥ Το παρελθόν. Οι παρελθούσες αρνητικές εμπειρίες οι οποίες δεν έχουν ξεπεραστεί, δημιουργούν συνήθως ανταγωνιστικές καταστάσεις, ειδικά αν δεν έχουν επιλυθεί ή κάποιος από τους δυο σας δεν μπορεί να ξεχάσει εύκολα. Ίσως κάποιος από τους δυο σας έχει εξαπατηθεί στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εμπιστευθεί εύκολα. Ίσως υπάρχουν ζητήματα με έναν/μια πρώην. Για να αποφύγετε τις συγκρούσεις, θυμηθείτε ότι το παρελθόν είναι αμετάβλητο. Δεν μπορείτε να το αλλάξετε. Για να προχωρήσετε προς το μέλλον, θα πρέπει να αφήσετε το παρελθόν πίσω σας.

♥ Η ζήλια. Το τέρας της ζήλειας είναι η αιτία των πιο συνηθισμένων καυγάδων στη σχέση και μπορεί να σας κάνει να πέσετε σε δύσκολες παγίδες. Ίσως ζηλεύετε που ο σύντροφός σας φλερτάρει με έναν/μια συνάδελφο ή την όμορφη σερβιτόρα. Η ζήλια είναι φυσιολογική, αλλά μπορεί να αποφευχθεί. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι ο σύντροφός σας είναι μαζί σας γιατί θέλει να είναι και όχι επειδή πρέπει να είναι. Εάν ζηλεύετε υπερβολικά, θα πρέπει να επισημάνετε στο σύντροφό σας τι σας ενοχλεί. Αν πραγματικά νοιάζεται για σας και επιθυμεί τη σχέση, θα βάλει ένα τέλος σε αυτή τη συμπεριφορά του, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλει να πληγώσει τα συναισθήματά σας.

♥ Η απιστία. Αν κάποιος από τους δυο σας ήταν άπιστος στο παρελθόν, αυτό μπορεί να στοιχειώσει τη σχέση σας πολύ καιρό. Ακόμα κι αν έχετε αποφασίσει να το παρακάμψετε και να προχωρήσετε με τη σχέση αυτή, σίγουρα θα έχετε αμφιβολίες αν θα συμβεί ξανά. Να ξέρετε όμως ότι συνήθως, όταν κάποιος απιστήσει, υπάρχουν κάποια πολύ βαθύτερα αρνητικά ζητήματα στη σχέση. Έτσι, αν κάποιος από τους δυο σας δυσκολεύεται να συγχωρήσει και να ξεχάσει, μπορεί ακόμα και να χρειαστεί να βάλετε τέλος στη σχέση.

♥ Το σεξ. Συχνά σε μια σχέση, ο ένας σύντροφος θέλει να κάνει σεξ πιο συχνά από ό, τι ο άλλος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανταγωνισμό και συγκρούσεις στη σχέση, αν δεν είστε προσεκτικοί. Αν το σεξ είναι ένας συνήθης λόγος για καυγάδες, τότε θα πρέπει να καθίσετε και να συζητήσετε με ανοιχτά χαρτιά.

♥ Η επικοινωνία. Οι περισσότεροι καυγάδες προκαλούνται από διακοπή στην επικοινωνία. Οι υγιείς σχέσεις συνεπάγονται και καλή επικοινωνία, έτσι καθίστε και ακούστε, πραγματικά ακούστε, ό, τι σας λέει ο σύντροφός σας, δείξτε προσοχή στα συναισθήματά του και προσπαθήστε μαζί για να είναι πιο αποτελεσματική η επικοινωνία.

♥ Τα παιδιά. Ένας άλλος συνηθισμένος λόγος για τον οποίο τα ζευγάρια μαλώνουν είναι τα παιδιά. Ίσως να διαφωνείτε για το αν θα τους δώσετε χρήματα ή ποια ώρα θα πρέπει να είναι στο κρεβάτι. Όταν ένας από τους δυο πάρει μια απόφαση για τα παιδιά και ο άλλος διαφωνεί, είναι πάντα καλύτερο να μην το συζητήσετε μπροστά στα παιδιά. Δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν τσακωθείτε μπροστά τους, είτε θα αισθάνονται άσχημα ότι είναι η αιτία του καυγά σας ή θα σας εκμεταλλεύονται.

♥ Η οικογένεια. Η ανάμιξη των μελών της οικογένειας και η παρέμβασή τους στις υποθέσεις σας, μπορούν να δημιουργήσουν πολλές προστριβές στη σχέση σας. Το κακό είναι ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε τους άλλους ανθρώπους. Είναι αυτό που είναι και θα πρέπει να ασχοληθείτε εσείς με το θέμα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιορίσετε τις συναντήσεις με αυτούς. Όσο λιγότερες πληροφορίες δίνετε σχετικά με τα προβλήματά σας ως ζευγάρι, τόσο καλύτερο θα είναι για τη σχέση σας.

e-zwdia
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top