Λαχταριστό πιάτο για όλη την οικογένεια με απλά υλικά.
Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για 6-8 άτομα
- 8 κρεμμύδια
- Μισό κιλό χοιρινό κιμά
- 1 κούπα ρύζι
- Μισό φλιτζάνι τοματάκι κον κασέ
- Μισό φλιτζάνι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Βράζουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να διαλύονται.
- Όταν κρυώσουν κόβουμε το καπάκι τους και με προσοχή βγάζουμε τα μεσαία φύλλα για να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση.
- Με τα κρεμμύδια που θα περισσέψουν τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στον κιμά.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με λάδι καβουρδίζουμε τον κιμά και αμέσως προσθέτουμε τη ντομάτα, το ρύζι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
- Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με ένα κουτάλι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή 40 λεπτά αφού έχουμε προσθέσει στο ταψί και ένα ποτήρι νερό.
sidagi
