Γεμιστά κρεμμύδια με κιμά και ρύζι


Λαχταριστό πιάτο για όλη την οικογένεια με απλά υλικά.

Υλικά
Για 6-8 άτομα
  • 8 κρεμμύδια
  • Μισό κιλό χοιρινό κιμά
  • 1 κούπα ρύζι
  • Μισό φλιτζάνι τοματάκι κον κασέ
  • Μισό φλιτζάνι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τα καθαρισμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να διαλύονται. 
  • Όταν κρυώσουν κόβουμε το καπάκι τους και με προσοχή βγάζουμε τα μεσαία φύλλα για να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση. 
  • Με τα κρεμμύδια που θα περισσέψουν τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στον κιμά.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι με λάδι καβουρδίζουμε τον κιμά και αμέσως προσθέτουμε τη ντομάτα, το ρύζι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. 
  • Γεμίζουμε τα κρεμμύδια με ένα κουτάλι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή 40 λεπτά αφού έχουμε προσθέσει στο ταψί και ένα ποτήρι νερό.

sidagi

Related Posts