Διακοπές και ζώδια

0

Πως θέλουν να τις περάσουν και τι δεν θέλουν να τους προκύψει..

Διακοπές. Εκείνη η περίοδος του έτους που απέχουμε από εργασία και υποχρεώσεις και κάνουμε επιτέλους όλα (ή σχεδόν όλα) αυτά που μας αρέσουν και μας διασκεδάζουν! Όμως για τον καθένα από εμάς το διασκεδάζω έχει διαφορετική έννοια και σίγουρα το ζώδιό μας παίζει και αυτό τον ρόλο του στο τι θέλουμε και τι όχι να συναντήσουμε στο μέρος εκείνο που επιλέξαμε για να περάσουμε αυτές τις πολυπόθητες μέρες του καλοκαιριού.

★ ΚΡΙΟΣ

Τα καλύτερα του: Καμιά μέρα των διακοπών να μη μοιάζει με την άλλη, να μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό κάθε φορά. Να βρίσκεται σε ένα μέρος όπου να έχει δυνατότητα για «δυναμικές» ενασχολήσεις, όπως αλεξίπτωτο θαλάσσης, πλαγιάς και οτιδήποτε άλλο ιπτάμενο, μπαντζί τζάμπινγκ, τζετ-σκι. Και όπου να υπάρχουν άφθονοι θεατές, για να τον παρακολουθούν σε αυτά του τα εγχειρήματα.

Τα χειρότερά του: Οι οργανωμένες και προγραμματισμένες διακοπές. Τα ταξίδια με γκρουπ, όπου είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τους υπόλοιπους. Οι ουρές και οι καθυστερήσεις λόγω πολυκοσμίας στην ταβέρνα, στα μπαρ, στα δρομολόγια. Οι ερημιές, όπου δεν υπάρχει ψυχή να τον δει και να τον θαυμάσει.

★ ΤΑΥΡΟΣ

Τα καλύτερά του: Ένα μέρος όπου μπορεί να κάνει τα πάντα, το μπάνιο του, τη βόλτα του, το φαγητό του, τη βραδινή του διασκέδαση, χωρίς να χρειάζονται πολλές μετακινήσεις. Ένα καθημερινό πρόγραμμα που να περιλαμβάνει όλα όσα τον ευχαριστούν, και που να το ακολουθεί χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές. (Όχι, δεν πρόκειται να βαρεθεί…) Και φυσικά ποιοτικό και ποικίλο φαγητό.

Τα χειρότερά του: Οι ακριβές τιμές. Να ξεκινά για κάπου χωρίς να έχει κλείσει δωμάτιο, στο στιλ «πάμε και κάτι θα βρούμε». Η έλλειψη ανέσεων, και ιδίως ένα σκληρό κρεβάτι που επιπλέον τρίζει, όταν κάνει σεξ. Η φασαρία από το περιβάλλον, όταν θέλει να κοιμηθεί.

★ ΔΙΔΥΜΟI

Τα καλύτερά του: Ένας «κομβικός» προορισμός, που με αφετηρία αυτόν να κάνει μικρές και μεγάλες εξορμήσεις σε διάφορα συναρπαστικά μέρη. Να κανονίζει πράγματα την τελευταία στιγμή, χωρίς πρόγραμμα. (Πάντα κάποιος θα βρεθεί να τον φιλοξενήσει, κάπου θα βρει εισιτήρια..). Ενδιαφέροντα άτομα, με τα οποία να γνωριστεί και να κάνει παρέα, έστω κι αν δεν είναι μόνος.

Τα χειρότερά του: Να έχει κακό σήμα στο κινητό και στο ασύρματο Ίντερνετ. Να βρίσκεται σε μια ερημιά, όπου να μην υπάρχουν άνθρωποι ολόγυρα, εκτός από κάτι Ινδούς εργάτες στα θερμοκήπια και κάτι Ρώσους τουρίστες, που δεν μιλάνε καμιά γνωστή του γλώσσα… Να μείνει καθηλωμένος όλες τις μέρες στο ίδιο μέρος.

★ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Τα καλύτερά του: Ένα όμορφο και ρομαντικό μέρος, που να του προσφέρει ησυχία και ανέσεις. Ακόμα καλύτερα αν έχει ξαναπάει εκεί, και ξέρει τι θα βρει. Να βρίσκεται κοντά σε θάλασσα, λίμνη, ποτάμι. Να έχει παρέα, κατά προτίμηση με άτομα με τα οποία να υπάρχει αισθηματικός ή οικογενειακός δεσμός. (Μόνος του δεν θα πήγαινε ούτε στον Παράδεισο).

Τα χειρότερα του: Να τον τραβολογάνε σε κουραστικές δραστηριότητες, πεζοπορίες, σπορ και άλλα παρόμοια. Να αποτελεί μια περιπέτεια το να μπει στη θάλασσα, λόγω βράχων, αχινών και άλλων ιδιοτροπιών της φύσης. Να είναι με το ταίρι του και να βρεθεί περιστοιχισμένος από διάφορους ανταγωνιστές της γοητείας του. Η πολυκοσμία, γενικώς.

★ ΛΕΩΝ

Τα καλύτερά του: Ένα μέρος που να προσφέρει ανέσεις υψηλού επιπέδου και ξεκούραση. «Καλός» κόσμος, για να κάνει τη φιγούρα και τις γνωριμίες του. Να υπάρχουν επίσης ωραία στέκια για το φαγητό και τη διασκέδασή του. Και καλόγουστα μαγαζιά (όχι τουριστικά και αηδίες), γιατί όλο και κάποιο μαντήλι, καπέλο, κόσμημα θα του χρειαστεί για συμπλήρωμα της επιμελημένης εμφάνισής του.

Τα χειρότερά του: Ερημικές παραλίες, απόμερα χωριουδάκια… Έλεος, ποιος θα τον δει εκεί στη μέση του πουθενά; Να τον παραπλανήσουν και να τον πάνε για διακοπές σε κάμπινγκ ή σε ένα μίζερο κατάλυμα. Έχεις δει ποτέ λιοντάρι να μένει σε αντίσκηνο; Χίλιες φορές να ξεροψηθεί στην πόλη…

★ ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τα καλύτερά του: Ένα περιποιημένο κατάλυμα, καθαρό, με τακτικό σέρβις. Ή μια μονάδα αγροτουρισμού, ώστε και να απολαμβάνει καθαρό αέρα και να τρώει τα υγιεινά του. Δεν έχει αντίρρηση να συμμετάσχει και στη συγκομιδή των σταφυλιών… Να υπάρχουν γύρω τοποθεσίες πολιτιστικού ενδιαφέροντος (το τερπνόν μετά του ωφελίμου). Και καλόγουστα στέκια, όπου μπορεί να κάτσει με την ησυχία του, χωρίς να τον ενοχλούν.

Τα χειρότερά του: Οι απρογραμμάτιστες καταστάσεις, του είδους «τραβάμε για το άγνωστο..». Οι βρόμικες θάλασσες (δεν μπαίνει) και οι παραλίες με πίσσες και σκουπίδια (δεν κάθεται). Να του πούνε να κάνει οικονομία στο νερό για το ντους, γιατί το νησί έχει πρόβλημα λειψυδρίας.

★ ΖΥΓΟΣ

Τα καλύτερά του: Ένα ατμοσφαιρικό κατάλυμα σε μια εξίσου ατμοσφαιρική τοποθεσία, κοσμοπολίτικη αλλά και με πολιτιστική παράδοση, όπου να απολαμβάνει μια μεγαλειώδη θέα από το μπαλκόνι του, παρέα κατά προτίμηση με το ταίρι του. Να υπάρχουν ολόγυρα ωραία στέκια, χώροι τέχνης, μαγαζιά όπου να βρίσκει κανείς από αντίκες και έργα ντόπιων καλλιτεχνών, μέχρι χειροποίητα λικέρ. Και καλό φαγητό. Ζητάει πολλά;

Τα χειρότερά του: Να αναγκαστεί να πάει κάπου «στα κουτουρού», χωρίς να ξέρει τι θα βρει εκεί. Και να αποδειχθεί το δωμάτιο που έκλεισε τηλεφωνικώς ένα αχούρι. Να περιβάλλεται από αγενείς, φωνακλάδες τουρίστες με κακομαθημένα και ακόμα πιο φωνακλάδικα παιδιά.

★ ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Τα καλύτερά του: Να βρίσκεται σε μέρη που του ελκύουν την περιέργεια, τον ιντριγκάρουν, τον προκαλούν να ανακαλύψει κάτι. Να κάνει ένα ταξίδι που του αφήσει κάτι, όχι απλώς …μία από τα ίδια. Να έχει τη δυνατότητα, άμα του έρθει, να εξαφανιστεί από όλους και από όλα, κι ας τον ψάχνουν. Να γνωρίσει άτομα που να θέλει να τα «εξερευνήσει».

Τα χειρότερά του: Η απουσία από ενδιαφέροντα ερεθίσματα. Οι ανούσιες γνωριμίες με άτομα, που απλώς έτυχε να μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο. Αν είναι με το ταίρι του, πρόσωπα του ιδίου φύλου που τον κάνουν να αισθάνεται ανταγωνιστικά, σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση. Να βαρεθεί.

★ ΤΟΞΟΤΗΣ

Τα καλύτερά του: Ένα μέρος όπου να μπορεί να δει κάτι καινούργιο, είτε σχετικά με τη ζωή του τόπου, όπως έθιμα, πανηγύρια, αξιοθέατα κλπ., είτε ως προς τη φύση, π.χ. αγριοπούλια σε κανέναν υγροβιότοπο. Να βρίσκεται σε ένα σημείο απ’ όπου να έχει δυνατότητα για διάφορες εξορμήσεις στα πέριξ. Καμιά μέρα του να μη μοιάζει με την άλλη.

Τα χειρότερά του: Να βρίσκεται διαρκώς με τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι μάλιστα να τον πιέζουν να κάνουν τα πάντα όλοι μαζί. Η παρέα του να θέλει να αράξει, ενώ αυτός έχει διάθεση για περιπλανήσεις, ή το αντίθετο (ε, ναι, μπορεί κι ένας Τοξότης μερικές φορές να θέλει να ριλαξάρει…).

★ ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τα καλύτερά του: Να βρίσκεται σε ένα μέρος με ανέσεις και ένα σχετικό επίπεδο πολυτέλειας, όπου να μπορεί να καθιερώσει τη δική του ρουτίνα των διακοπών. (Ρουτίνα, γιατί, πειράζει κανέναν;). Να μην συναντά απρόοπτα, ούτε να γίνονται αλλαγές σχεδίων. Όλα να προχωρούν βάσει προγράμματος. Να πηγαίνει σε μέρη όπου έχει ξανακάνει διακοπές, με γνωστή παρέα. Αφού κάτι του άρεσε, γιατί να αναζητήσει το διαφορετικό;

Τα χειρότερά του: Η αίσθηση ότι έχει αποκοπεί από τον έξω κόσμο, καθώς πάντα θέλει να παρακολουθεί ειδήσεις, τηλεόραση, ίντερνετ. Οι παραλίες όπου όλοι είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Η απουσία ανέσεων, που τον «χαλάει» εντελώς.

★ ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Τα καλύτερά του: Τόποι που να προσφέρουν καινούργια ερεθίσματα, όπου να μην έχει ξαναπάει, κοσμοπολίτικοί και παραδοσιακοί μαζί, αλλά που ταυτόχρονα να δίνουν τη δυνατότητα απομόνωσης και ηρεμίας. Κοινώς τα θέλει όλα. Και χωρίς προγράμματα. Του αρέσουν οι ανατροπές, π.χ. να βρεθεί σε ένα ωραίο μέρος και να αποφασίσει επί τόπου να διανυκτερεύσει, ακόμα κι αν έχει δωμάτιο στο άλλο ξενοδοχείο.

Τα χειρότερά του: Να μην έχει δυνατότητες για να κάνει γνωριμίες. Να μείνει σε ένα μέρος από την αρχή μέχρι το τέλος των διακοπών. Να βρίσκεται σε τοποθεσίες αλλοιωμένες από την ανθρώπινη παρέμβαση, πράγμα που ξυπνά μέσα του τον αγανακτισμένο ακτιβιστή και του χαλάει τη διάθεση.

★ ΙΧΘΥEΣ

Τα καλύτερά του: Να πηγαίνει για διακοπές ακολουθώντας τις εμπνεύσεις της στιγμής (σιγά μην τον απασχολήσει να κλείσει από πριν κατάλυμα και εισιτήρια). Να βρίσκεται κοντά στο στοιχείο του νερού, σε θάλασσα, λίμνη ή ποτάμι. Να έχει μεν συντροφιά, αλλά να τον αφήνουν και στην ησυχία του. Αν βαρεθεί, απλώς να τα μαζεύει και να πηγαίνει κάπου αλλού.

Τα χειρότερά του: Πολυκοσμία, βαβούρα, κίνηση. Τα οργανωμένα ταξίδια. Να τον πιέζουν να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ή προσπαθούν να του επιβάλλουν πράγματα. Να αναγκάζεται να κυνηγά αεροπλάνα, τρένα, πλοία και άλλα μέσα, που δεν πρέπει να χάσει (αν δεν το ξεχνάει ολωσδιόλου, τον αγχώνει αυτό).

astrologos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top