Μανιταρόπιτα


απίθανη γεύση. εξαιρετική πίτα.

ΥΛΙΚΑ
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 400 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 φέτες ψιλοκομμένες ζαμπόν/γαλοπούλα καπνιστή
  • 300 γρ. τυριά τριμμένα (εγώ βάζω παρμεζάνα και milner)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1-2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
  • αλάτι, λευκό πιπέρι
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε ελάχιστο λάδι σε μικρή κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαμπόν/γαλοπούλα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε το μίγμα να δέσει για περίπου 10'.
  • Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε πυρέξ ή ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε τη γέμιση.
  • Προσθέτουμε και τις ροδέλες της πιπεριάς, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, κλείνουμε καλά στις άκρες για να μη «δραπετεύσει» η γέμιση, αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό κάνοντας τρυπίτσες με ένα πηρούνι, και αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε για 45' περίπου στους 180 βαθμούς.

trome

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...