Τι να δανειστούμε από τα υπόλοιπα ζώδια;

0

είτε σαν δυνατότητες που μπορούμε να καλλιεργήσουμε.

Συνήθως στην ερώτηση τι ζώδιο είσαι, απαντάμε με περισσή αυτοπεποίθηση: είμαι το καλύτερο ζώδιο που υπάρχει, ανεξάρτητα από το ζώδιο στο οποίο ανήκουμε! Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση που θα θέλαμε να είμαστε περισσότερο ήρεμοι (σαν ένας Ταύρος) ή πιο διεκδικητικοί (όπως ένας Κριός), αλλά συμβιβαζόμαστε με το δικό μας ζωδιάκι αφού δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.. Στην πραγματικότητα όμως, όλοι είμαστε λίγο απ’ όλα. Και ο ζωδιακός κύκλος είναι ένας οδηγός για τα στοιχεία της ανθρώπινης προσωπικότητας που υπάρχουν μέσα στον καθένα μας, είτε σαν ελαττώματα που πρέπει να καταπολεμήσουμε, είτε σαν δυνατότητες που μπορούμε να καλλιεργήσουμε.

★ Κριός
Ο Κριός έχει τη φήμη του «εαυτούλη» αλλά, μεταξύ μας, και ποιος δεν έχει τον δικό του κολοσσιαίο εγωισμό; Απλώς οι υπόλοιποι δεν θέλουν ή δεν τολμούν να τον εκδηλώσουν σε τόσο μεγάλο βαθμό. Αντίθετα, αυτό που καλό θα ήταν να μιμηθείς, είναι η μαχητικότητά του και το θάρρος του, στο να ακολουθεί εκείνο που του λέει η καρδιά του.

★ Ταύρος
Ο Ταύρος λένε ότι είναι υπερβολικά κολλημένος στις απολαύσεις του υλικού κόσμου και στο μέσον για να τις έχει, κοινώς το χρήμα. Ενώ όλοι εμείς οι υπόλοιποι τρεφόμαστε μόνο με το πνεύμα… Από την άλλη όμως, είναι προικισμένος με υπομονή, επιμονή και δύναμη, ιδιότητες που δεν θα έβλαπτε κανέναν μας να τις είχε.

★ Δίδυμοι
Όλοι έχουμε έστω και μια φορά εξαπατήσει ή κακολογήσει κάποιον. Απλώς ο Δίδυμος το κάνει καλύτερα, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να του δίνουμε το… μονοπώλιο. Αντί να τον κατηγορείς, θαύμασε τον τρόπο που δουλεύει το μυαλό του, κάνοντας νοητικά άλματα και μαζεύοντας λαίμαργα πληροφορίες, που σε μια καλή περίπτωση θα τον κάνουν αληθινά σοφό.

★ Καρκίνος
Εντάξει, ο Καρκίνος είναι κλαψιάρης και δεν μπορεί να βάλει φρένο στη φαντασία του, ενώ όλοι εμείς ούτε παραπονιόμαστε, ούτε στην κοσμάρα μας βρισκόμαστε. Ποτέ. Μήπως, από την άλλη, θα έπρεπε να πάρεις παράδειγμα από τον τρόπο του να φροντίζει και να προστατεύει ό,τι αγαπά, χωρίς να φοβάται να τα δίνει όλα;

★ Λέων
Σου τη σπάει, λες, η επιδειξιμανία και η αλαζονεία του Λέοντα, ενώ εσύ είσαι πάντα ταπεινός και διακριτικός, έτσι; Απλώς εκείνος βγαίνει με τόλμη στο φως και δεν φοβάται την κριτική. Αντί να… κάνεις κρεμαστάρια όσα δεν φτάνεις, προσπάθησε να καλλιεργήσεις κι εσύ μέσα σου την ευγένεια, τη μεγαλοψυχία και την ευθύτητά που έχει εκείνος.

★ Παρθένος
Βρίσκεις τον Παρθένο στενόμυαλο, συναισθηματικά ψυχρό, φιλοχρήματο και γεμάτο από παραξενιές, κάτι που σε κανέναν άλλο δεν συμβαίνει. Ιδίως ως προς τις παραξενιές… Θα σε χάλαγε όμως αν του έμοιαζες στη μεθοδικότητα του νου και της δράσης, στην προθυμία να βοηθά χωρίς να… το κάνει θέμα, όπως και στην αίσθηση της τάξης;

★ Ζυγός
Είναι αργοκίνητος στη σκέψη και στην πράξη και μέχρι να αποφασίσει, περνάν αιώνες, σε αντίθεση με όλους εμάς τους υπόλοιπους που είμαστε… ξεφτέρια σε όλα μας. Κι αφού ο αναμάρτητος πέταξε πρώτος την πέτρα, ας κοιτάξει να αποκτήσει το χάρισμα του Ζυγού να δημιουργεί την αρμονία και την ομορφιά παντού γύρω του.

★ Σκορπιός
Ο Σκορπιός για την κοινή γνώμη είναι ζηλιάρης και… σεξομανής, άλλο αν για τον ίδιο όλοι οι άλλοι είναι κρυόμπλαστροι και ανέραστοι. Πέρα όμως από αυτή την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, προσπάθησε καλύτερα να μιμηθείς την ικανότητά του να μεταμορφώνεται ψυχικά και να αναγεννιέται σαν τον φοίνικα, αφού έχει πρώτα αφεθεί να καεί μέσα στα πάθη του.

★ Τοξότης
Είναι επαναστάτης χωρίς αιτία, ανεύθυνος και λουφαδόρος, λένε για τον Τοξότη οι άλλοι, οι οποίοι είναι υποδείγματα συνέπειας απέναντι στις υποχρεώσεις τους. Αλλά καλά θα κάνανε να συντονιστούν στο δικό του ελεύθερο μήκος κύματος, να κάνουν πέρα την ανάγκη τους για ασφάλεια και να ακολουθήσουν λίγο τις φιλοσοφικές του αναζητήσεις και το πνεύμα του της περιπέτειας.

★ Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως, λένε, είναι κακός, ψυχρός και ανάποδος. Τα υπόλοιπα υποτιθέμενα άνετα και ανοιχτόμυαλα ζώδια, του προσάπτουν πως έχει κολλημένες ιδέες και γαϊδουρινή αδιαλλαξία. Όμως, αντί να τον κατηγορούν, θα μπορούσαν να παραδειγματιστούν από την υπευθυνότητα, την αυτοσυγκράτηση, την εργατικότητα και τη σταθερότητά του, χαρίσματα με τα οποία μπορεί να κατακτήσει ακόμα και τις ψηλότερες κορφές.

★ Υδροχόος
Πολλοί θεωρούν τον Υδροχόο έναν απόμακρο συναισθηματικά τύπο, έναν κρυφο-εγωιστή, που επιπλέον το παίζει πνεύμα αντιλογίας και παριστάνει τον καινοτόμο, απλώς για τη φιγούρα του. Όμως αυτό το ζώδιο έχει μια ουμανιστική αντίληψη για τον κόσμο που, αν την υιοθετούσαν και οι υπόλοιποι, η ζωή πάνω στη γη θα γινόταν πολύ καλύτερη.

★ Ιχθύες
Ο Ιχθύς είναι φευγάτος, βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και του αρέσει να πλατσουρίζει μες στη μιζέρια. Λες και όλοι οι υπόλοιποι είναι διαρκώς προσγειωμένοι και μες στην τρελή χαρά. Πέρα από αυτές τις κακίες, όποιος έχει τα κότσια, ας δείξει την αυταπάρνηση και την αφοσίωση που έχει αυτό το ζώδιο, προς οποιονδήποτε βρίσκεται σε ανάγκη.

astrologos
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top