Τηγανόπιτα με γιαούρτι


Μια ιδιαίτερη πίτα...

Υλικά
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
  • 50 ml γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 6 λιαστές ντομάτες, διατηρημένες στο λάδι, καλά στραγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 3 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα άλευρα, λίγο αλάτι, το γιαούρτι, το γάλα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός. 
  • Ρίχνουμε τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, το δυόσμο, τον άνηθο, το σουσάμι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  • Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αδειάζουμε το χυλό στο τηγάνι, τον απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα πιρούνι και τηγανίζουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. 
  • Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, αναποδογυρίζουμε και αδειάζουμε την πίτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. 
  • Τηγανίζουμε για περίπου άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά. (Τη διαδικασία αυτή καλύτερα να την κάνουμε πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.)

gastronomos

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...