Μια ιδιαίτερη πίτα...
Υλικά
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 50 ml γάλα φρέσκο
- 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 6 λιαστές ντομάτες, διατηρημένες στο λάδι, καλά στραγισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
- 3 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα άλευρα, λίγο αλάτι, το γιαούρτι, το γάλα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες, το δυόσμο, τον άνηθο, το σουσάμι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αδειάζουμε το χυλό στο τηγάνι, τον απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα πιρούνι και τηγανίζουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
- Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, αναποδογυρίζουμε και αδειάζουμε την πίτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω.
- Τηγανίζουμε για περίπου άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά. (Τη διαδικασία αυτή καλύτερα να την κάνουμε πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.)
gastronomos
