10 λόγοι που λατρεύουμε τους άνδρες

0

Κι υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτή την αδυναμία.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τις μάχες των δύο φύλων. Για τις κόντρες και τις φιλοσοφημένες διαφορές τους. Η αλήθεια όμως παραμένει μία και απαραβίαστη. Δεν κάνει ο ένας χωρίς τον άλλο.

Οι άνδρες είναι παιδιά. Τα κανακεύεις, τα φροντίζεις, θυμώνεις μαζί τους στις σκανταλιές που θα στήσουν, αλλά πάντα τα συγχωρείς.
Γιατί απλούστατα τους λατρεύεις. Κι υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτή την αδυναμία. Ας δούμε όμως τους δέκα πιο σημαντικούς:

1. Δε χρειάζεται να είναι καν όμορφοι για να είναι ακαταμάχητοι. Αν διαθέτουν αρρενωπότητα,  γοητεία, αέρα, τρόπους ή κι αστραφτερό χαμόγελο, μπορούν να μας κάνουν ότι θέλουν. Η σειρά των χαρακτηριστικών είναι τυχαία και το ξέρετε όλες πως και μ’ ένα χαρακτηριστικό απ’ όλα, η ζημιά μπορεί να γίνει.

2. Η σκέψη τους είναι απλή κι η ειλικρίνεια των απαντήσεών τους αφοπλιστική.
Ναι κι Όχι. Μ’ αρέσει, δε μ’ αρέσει.
Ούτε ίσως, ούτε η έσω σκέψη να πουν ναι αλλά στην ουσία να εννοούν όχι. Κοινώς, σου απαντούν με μισή φράση, που βέβαια μπορεί να σου ανάψει κόκκινα λαμπάκια, αλλά είναι ότι ακριβώς σκέφτονται.  Σκέψη που τη λες και δυαδικό σύστημα -0 και 1- σε αντίθεση με το φοινικικό δικό μας, που έχει συμπεριλάβει και ρωμαϊκά και ελληνιστικά σύμβολα για να έχουμε άνεση.

3. Οι δικαιολογίες που συνηθίζουν να λένε για να γλιτώσουν την κατσάδα είναι ευρηματικές και παντελώς ανόητες και το ξέρουν. Το μόνο που καταφέρνουν να κάνουν είναι να τ’ ακούσουν χειρότερα. Όταν όμως πάρουν την όψη δαρμένου κουταβιού, με μεσίστια την ουρά από τη λύπη, μπορείς να κρατήσεις μούτρα;
Δεν μπορείς.
Όπως είναι αδύνατο να μην ευθυμήσεις με τις δικαιολογίες του εφευρετικού μυαλού τους -αν γεννούσε έτσι και ιδέες για δώρα ή εκπλήξεις, τι ωραία που θα ήμασταν-.

4. Και μια κι αναφέρθηκε το ταλέντο τους στην αγορά δώρων, ας το πούμε κι αυτό. Είναι να λατρεύεις τη μη προβλεψιμότητα τους στον συγκεκριμένο τομέα. Μπορεί για μέρες να πετάς ταβανόπροκες για εκείνα τα τέλεια κόκκινα παπούτσια που γράφουν το όνομα σου πάνω τους -τόσο πολύ σου ταιριάζουν- και που θα είσαι τυχερή αν τα βρεις σε 37 νούμερο.
Μπορεί να σου έχουν πέσει τυχαία στο αμάξι τους κάρτες του μαγαζιού ή δεν ξέρω τι άλλο- εδώ μπλέκουμε άλλωστε με τη γυναικεία εφευρετικότητα- και στο τέλος να πάρεις στην επέτειο ένα σετ κόκκινες πιάστρες και ποδιά κουζίνας. Κόκκινα τα μεν, κόκκινα και τα δε, παράπονο μην έχεις.
Ο λογάριθμος του μυαλού τους δεν αποκωδικοποιείται κοπελιά. Τον λατρεύεις απλά επειδή έβαζε επί ένα μήνα υπενθύμιση για να θυμηθεί την επέτειο.

5. Είναι οι από φιλότιμο μαστροχαλαστές του σπιτιού. Βλέπεις, η περηφάνια τους δεν ανέχεται να στρίβεις το κατσαβίδι και τον κάβουρα καλύτερα απ’ αυτούς. Συνεπώς όταν έρθει η μαύρη εκείνη ώρα να χαλάσει κάτι στο σπίτι, γίνονται Μπομπ Μάστορες με ύφος Εθνοσωτήρα. Μπορεί η δουλειά να είναι απλή και να τους πάρει ώρες. Να βρίσουν, να σπάσουν και να λερώσουν. Αλλά έχεις ένα σερνικό στο σπίτι κι αυτό είναι αξία ανεκτίμητη. Καλού κακού βέβαια, κλείσε τον γενικό του νερού.

6. Όταν αρρωσταίνουν είναι χειρότεροι από μια πτέρυγα κρατικού νοσοκομείου σε καραντίνα. Το θερμόμετρο είναι χαλασμένο γιατί νιώθουν πως έχουν πολύ περισσότερο πυρετό από 37.2, φάρμακα δεν παίρνουν γιατί δε θα τους βοηθήσουν και η γκρίνια τους είναι μεγαλειώδης. Είναι απίστευτα γλυκούληδες με τους αναστεναγμούς του τύπου «σβήνω, χάνομαι, λιώνω». Αξιολάτρευτοι κι απολαυστικοί με τις ατάκες που σκαρφίζονται για να σου ξυπνήσουν το μητρικό ένστικτο και να τους περιποιηθείς. Και το ξέρουμε καλά πως το καταφέρνουν.

7.Όταν σκάσουν με πουκάμισο κι ένα σύννεφο από βαρβάτα ανδρικό after shave  να τους πλαισιώνει, δε μπορείς παρά να συνειδητοποιήσεις όχι έναν αλλά πενήντα λόγους που τους λατρεύεις.

8. Είναι ολιγόλογοι, πολλές φορές δεν έχουν τακτ, αλλά όταν αγαπούν τα δίνουν όλα. Δε θα σου κάνουν τα γλυκανάλατα σκέρτσα που όλως βλακωδώς έχουν κατάληξη -ακι, -λίνι και δε ξέρω τι άλλο. Θα σε κοιτάξουν βαθιά στα μάτια μέχρι να λιώσεις. Οι κουβέντες τους θα είναι λιτές, απογυμνωμένες από εντυπωσιασμούς, χωρίς όμως περιθώρια αμφιβολίας για το τι νιώθουν.

9. Μπορεί να τους παρακαλάς για μήνες ή χρόνια να χορέψουν μαζί σου κι αυτοί να μένουν καθηλωμένοι στην καρέκλα τους. Αλλά όταν έρθει η ώρα να σηκωθούν και να ρίξουν τη ζεϊμπεκιά τους, όλο το σύμπαν σου στροβιλίζεται ακριβώς όπως κι αυτοί. Με μια λέξη: Ακαταμάχητοι.

10. Ζούμε σε τούτο το σύμπαν και υπάρχουμε ως κόρες, αδερφές, φίλες κι ενίοτε σύντροφοι. Ξέρουμε τις παραξενιές και τις ανασφάλειες τους, τις γκρίνιες και τις ζήλιες τους. Αλλά ξέρουμε επίσης πως δεν είναι τυχαία η σύνδεσή μας με τον ανδρικό ώμο. Φτιάχτηκε για να στηριζόμαστε πάνω του.
Να κλαίμε, να ονειρευόμαστε, να ερωτευόμαστε, να γελάμε. Είναι ένας ώμος φτιαγμένος από αγάπη, φιλόξενος, που δε σε αποδιώχνει ποτέ. Ένας ώμος που αξίζει να λατρεύεις και για το ρόλο του αλλά κυρίως επειδή αποτελεί κομμάτι της ανεπανάληπτης οντότητας που ονομάζεται ΑΝΔΡΑΣ.

Της Στεύης Τσούτση
diaforetiko
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top