Τα ζώδια και η.. μαμά τους!

0

Μάνα είναι μόνο μια!

Η μαμά είναι ίσως το μοναδικό άτομο στο κόσμο που μας αγαπάει πραγματικά και ανιδιοτελώς. Είναι το λιμάνι μας, η αγκαλιά που μας παρηγορεί σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουμε. Είναι πάντα εκεί, μας περιμένει ό,τι και να της κάνουμε, όσο και να την πληγώσουμε. Γιατί, είναι γεγονός πως πολλές φορές ξεσπάμε τα νευρά μας πάνω της, αφού ξέρουμε ότι πάντα θα μας συγχωρεί και θα μας αγαπά… Ακόμα και όταν μας πιέζει, το κάνει από αγάπη, για το καλό μας, για να μην πληγωθούμε αργότερα στη ζωή… Αλήθεια, ποια είναι η σχέση που έχουν τα 12 ζώδια με την μαμά τους;

Κριός

Ο Κριός είναι ένα ζώδιο ανεξάρτητο, δυναμικό, σίγουρο και πεισματάρικο. Σπάνια θα ακούσει τους άλλους για το τι θα κάνει στη ζωή του, ούτε καν την ιδία τη μητέρα του. Δεν έχει σημασία σε πιο ζώδιο ανήκει η μαμά του, εκείνος θεωρεί ότι τον καταπιέζει και του επιβάλλει τις δίκες της επιθυμίες. Ούτε που θα σκεφτεί ο Κριός να κάνει κάτι που του λέει η μάνα του. Γίνεται ιδιαίτερα επαναστατικός απέναντί της, σε σημείο που συχνά έρχονται σε ρήξη. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν την αγαπά. Το αντίθετο μάλιστα, την θεώρει το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή του…

Ταύρος

Ο Ταύρος έχει την μητέρα του ως το πιο σημαντικό πλάσμα στη ζωή του. Ό,τι και να του συμβεί, θα αναζητήσει πάντα τη ζεστή αγκαλιά της και τις πιο πολλές φορές επιδιώκει να κάνει αυτά που του λέει αυτή. Οι συμβουλές της είναι καταλυτικές επάνω του και συχνά καθορίζουν τη ζωή του. Ο άντρας Ταύρος τις περισσότερες φορές ψάχνει να βρει και μια γυναίκα, που θα έχει κάποια χαρακτηριστικά της μητέρας του. Είναι το πρότυπό του. Ακόμα όταν φτιάξει το δικό του σπιτικό, θέλει να έχει τη μάνα του κοντά. Πάντα για αυτήν είναι το μικρό της παιδάκι, που αναζητά την αγκαλιά και την ασφάλειά της.

Δίδυμοι

Παρόλο που ο Δίδυμος μέσα στην οικογένεια του λειτουργεί πάντα σαν το… κακό παιδί με τον ανατρεπτικό χαρακτήρα που έχει, τη μάνα του την λατρεύει, την θεώρει ως την καλύτερη φίλη του και δε θέλει σε καμία περίπτωση να την πληγώσει κανείς. Ζητά τη συμβουλή της, αλλά δε θέλει να του επιβάλει τη δική της άποψη και γνώμη. Γενικά, δεν ανέχεται να του λέει τι θα κάνει, παρόλο που θέλει να περνάει πολλές ώρες μαζί της και απολαμβάνει τη συντροφιά της. Όταν ο Δίδυμος έχει νευρά, ξεσπάσει συχνά πάνω της, γιατί ξέρει ότι δε θα του κρατήσει κακία. Μάνα είναι μόνο μια…

Καρκίνος

Η σχέση ενός Καρκίνου με την μητέρα του είναι σχέση εξάρτησης και δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτήν. Η συμβολή της στη ζωή του είναι καθοριστική, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται. Του είναι απαραίτητη. Το χειρότερο για έναν Καρκίνο, είναι να του πει κάποιος κάτι κακό για την μάνα του. Ακόμα και όταν έχει φτιάξει τη δική του οικογένεια, πολλές φορές (αν όχι πάντα) ζητά τη συμβουλή της. Δεν είναι τυχαίο που οι ερωτικές επιλογές που κάνει στη ζωή του, θα περάσουν πρώτα από τον έλεγχο της μαμάς. Απλά τα πράγματα: Ο Καρκίνος και η μάνα του είναι ένα και το αυτό…

Λέων

Ο Λέων τοποθετεί τη μητέρα του πολύ ψηλά, είναι το πρότυπό του και δεν παύει ούτε στιγμή να την θαυμάζει. Παίρνει πολλά από αυτήν και συνήθως θέλει να κάνει πράγματα, τα όποια θα την ικανοποιήσουν και θα την κάνουν να νιώσει ευτυχισμένη και περήφανη για το παιδί της. Προσπαθεί παρά πολύ στη ζωή του να της αποδείξει ότι είναι τόσο σημαντικός, όσο και εκείνη. Την εκτιμά πολύ και της έχει έναν απέραντο σεβασμό. Δε θα την προδώσει ποτέ και θα την έχει πάντα ως το πιο λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση στη ζωή του.

Παρθένος

Ο Παρθένος από μικρός βάζει κανόνες στη ζωή του και ξέρει τι είναι το καλύτερο για εκείνον και τι όχι. Ξέρει πολύ καλά να ελέγχει και να κουμαντάρει τα συναισθήματά του και αποφεύγει να πέφτει σε παγίδες. Έχει ιδιαίτερη αγάπη για τη μητέρα του και νιώθει ότι του έχει δώσει τις καλύτερες βάσεις για τη ζωή του. Ζητά τη γνώμη της σε πολλά θέματα, αλλά θα κάνει πάντα αυτό που πιστεύει ο ίδιος καλό για τον εαυτό του. Δεν είναι το παιδί εκείνο που θα τρέξει στην αγκαλιά της με την πρώτη δυσκολία, αλλά μαθαίνει από νωρίς να ζει μακριά της. Ποτέ δε θα της πει με λόγια ότι την αγαπά, αλλά με τις πράξεις του θα αφήσει να εννοηθεί ότι την έχει ανάγκη και φυσικά θέλει να την κάνει να νιώθει περήφανη για αυτόν.

Ζυγός

Ο Ζυγός με την μάνα του έχει την πιο φιλική σχέση από όλα τα αλλά ζώδια. Είναι πάντα το μικρό της παιδάκι, που ανά πάσα στιγμή θα ζητήσει τη ζεστασιά της αγκαλιάς της, οποιοδήποτε πρόβλημα και αν έχει. Ακόμα και για το πιο ασήμαντο θέμα, θέλει πάντα τη γνώμη της. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει σχέση εξάρτησης μαζί της και την τοποθετεί πολύ ψηλά στη ζωή του. Φυσικά, και η μητέρα του του κάνει όλα τα χατίρια, είναι ο χαϊδεμένος της, που πρέπει να είναι πάντα δίπλα του και να τον προσέχει να μην πληγωθεί. Αυτό κάνει τους Ζυγούς να παραμένουν τα αιώνια παιδιά του ζωδιακού…

Σκορπιός

Ένας Σκορπιός έχει τρομερή εξάρτηση από τη μητέρα του, αλλά δεν της το δείχνει ποτέ με λόγια, σε σημείο που να φαίνεται ότι την αφήνει έξω από την ζωή του. Είναι ένα ζώδιο που κρατάει καλά κρυμμένα τα μυστικά του από τους άλλους, και φυσικά αυτό ισχύει και για τη μάνα του, είτε γιατί δε θέλει να της δώσει το δικαίωμα να τον συμβουλέψει ή να του επιβάλει την άποψή της, είτε γιατί δε θέλει να την πληγώσει. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν την θέλει στη ζωή του, απλά της επιτρέπει να ελέγχει τη ζωή του από… απόσταση. Αν κάποιος τρίτος την πληγώσει; Τότε ο Σκορπιός θα ξεκινήσει έναν αμείλικτο πόλεμο εναντίον του.

Τοξότης

Ο Τοξότης είναι ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο ζώδιο, που δεν αφήνει κανέναν να ελέγχει τη ζωή του και να κάνει κουμάντο. Από μικρός καταφέρνει να διεκδικήσει την ανεξαρτησία του και να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Παρόλα αυτά, έχει μια παιχνιδιάρικη σχέση με τη μητέρα του και τα πάνε πολύ καλά, γιατί μεταξύ τους υπάρχει πάντα ένα ατελείωτο παιχνίδι, που φέρνει χαμογέλα ευτυχίας και χαράς. Δε δέχεται όμως να του επιβάλει την άποψή της και συχνά έρχονται σε αντιπαράθεση, αν εκείνη προσπαθήσει να εισβάλει στην προσωπική του ζωή. Αυτό όμως κρατά πολύ λίγο, γιατί σύντομα αγκαλιάζει ο ένας τον άλλο και τα χαμογέλα επανέρχονται.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως σέβεται τη μητέρα του και ακολουθεί τους κανόνες της ευλαβικά, γιατί πιστεύει ότι αυτοί είναι οι πιο σωστοί και θα τον βοηθήσουν να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Αγαπά πολύ τη μάνα του και έχει κρατημένη για αυτήν την καλύτερη θέση στη κάρδια του. Όμως, είναι ένα ζώδιο που γενικά δεν εκφράζει εύκολα τα αισθήματά του, ούτε καν για τη μητέρα του. Δε θα τρέξει κοντά της με την πρώτη δυσκολία, ούτε θα ζητά συνέχεια τη γνώμη της στα θέματα που τον αφορούν. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν την αγαπά. Δείχνει την αγάπη του μέσα από τις πράξεις του. Και φυσικά, καταφέρνει να την κάνει πολύ περήφανη για το παιδί της…

Υδροχόος

Ο Υδροχόος θεωρεί τη μητέρα του σαν την καλύτερή του φίλη και, ως ζώδιο ανατρεπτικό, την τοποθετεί δίπλα στους κολλητούς του. Δε θέλει να υπάρχει μεταξύ τους μια σχέση μάνας-παιδιού και ζητά τη συμβουλή της, με τον τρόπο που ζητά και τη συμβουλή των φίλων του. Κάνει μαζί της όλα αυτά που κάνει και με την παρέα του και ακούει τις συμβουλές της, όμως στο τέλος θα κάνει αυτό που θέλει αυτός. Εκείνο που τον ενοχλεί πολύ, είναι όταν η μάνα του εισβάλει στην προσωπική του ζωή, παρεμβαίνει και θέλει να ελέγχει τα πάντα. Τότε θα έρθει σε ρήξη μαζί της και με τη στάση του θα την προκαλεί συνεχώς, από αντίδραση!

Ιχθύς

Αλήθεια, το πιο ευαίσθητο ζώδιο του ζωδιακού, τι σχέση έχει με τη μητέρα του; Θα ήταν μεγάλο ψέμα αν λέγαμε ότι η σχέση του μαζί της είναι τυπική. Αυτό το ζώδιο έχει μεγάλη εξάρτηση από τη μάνα του, την έχει συνεχώς ανάγκη και της επιτρέπει να παρεμβαίνει στη ζωή του με κάθε τρόπο. Όποια δυσκολία και αν έχει, θα τρέξει κοντά της και θα αναζητήσει τη ζεστή αγκαλιά της, αλλά και τις συμβουλές της. Η σχέση του μαζί της είναι αδιάρρηκτη. Βεβαίως, κάποιες φορές αποφεύγει να της πει αλήθειες, για να μην την πληγώσει, αφού πάντα πιστεύει ότι έχει την καλύτερη μητέρα του κόσμου!

e-zwdia
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top