Ρεβίθια κοκκινιστά με πράσο


Το πράσο δίνει στο φαγητό μια φίνα γλυκιά γεύση.

Υλικά
  • 350γρ. ρεβίθια
  • 1 πράσο μέτριο, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 250γρ. χυμό ντομάτας ή 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1½ φλιτζάνι νερό
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού πιπεριά καυτερή, τριμμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • Μουσκεύετε τα ρεβίθια αποβραδίς με μία πρέζα σόδα. Τα βράζετε για 2 λεπτά και τα σουρώνετε.
  • Τα ξαναβράζετε για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Φυλάξτε το νερό στο οποίο έβρασαν.
  • Σοτάρετε το πράσο και το μαϊντανό στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι και πιπέρι. Το σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Προσθέτετε τα ρεβίθια και αρκετό από το νερό στο οποίο έβρασαν. Τα βράζετε μέχρι να χυλώσουν. Προσθέτετε την καυτερή πιπεριά.
  • Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα και συνοδεύετε με λάχανο τουρσί ή παστό ψάρι, ελιές και χωριάτικο ψωμί.
Tips: Μπορείτε να φτιάξετε το φαγητό με ξερά κρεμμύδια αντί για πράσο και χωρίς ντομάτα. Σερβίρετε με λεμόνι.

olivemagazine

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...