Αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις!

0

Πιάσε το αυγό καλύτερα και κούρεψέ το.

Αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις”.

Μια φράση βγαλμένη θαρρείς από τον κινηματογράφο, άμεσα όμως συνδεμένη με τη ζωή. Για τους περισσότερους, το άκουσμά της φέρνει στο νου την εικόνα ενός απολογητικού συντρόφου, ο οποίος πιάστηκε ν’απιστεί. Εγκεφαλική, οπτική ή πιο χειροπιαστή απιστία, η ατάκα δεν αλλάζει.

Άδικα όμως η φράση αυτή έχει θεωρηθεί απόλυτο συνώνυμο της απιστίας. Βλέπετε θεωρώ πως πολύ συχνά αιωρείται ανάμεσα στα ζευγάρια, ανεξάρτητα κέρατου. Αλλά να σας εξηγήσω καλύτερα τι εννοώ.

Η ανθρώπινη επικοινωνία, από καταβολής κόσμου, είναι κομμάτι δύσκολο. Ασυνεννοησίες, παρεξηγήσεις κι απείρου κάλλους σκηνικά. Ζευγάρια που αγαπιούνται κι όμως αναλώνονται σε γκρίνιες, μουρμούρες και καυγάδες. Βασική αιτία του χαμού αυτού, η ατάκα που εξετάζουμε.

Οι άντρες είναι από τη φύση τους απλά όντα. Απλότητα σε βαθμό μονοκυτταρικό.
Θέλω ή δε θέλω, μ’αρέσει ή το σιχαίνομαι, ναι ή όχι. Τα δεν ξέρω, τα ίσως, τα μπορεί, δεν ανήκουν στο λεξιλόγιό τους. Ό,τι έχουν να πουν θα το πετάξουν κατάμουτρα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
Κι εσύ φιλενάδα που τους συναναστράφεσαι τόσα χρόνια, ακόμη δεν έμαθες; Κάθεσαι και σιχτιρίζεις τη μοίρα σου, μεταφράζοντας την άνεσή τους ως αδιαφορία.
Λοιπόν, αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις. Δεν είναι αδιαφορία. Έτσι είναι ο χαρακτήρας τους κι όσο πιο γρήγορα το αποδεχτείς, τόσο πιο ήρεμη θα είσαι.
Δεν ενθουσιάζονται με τα ίδια πράγματα, κάποια τα κάνουν για να σε ευχαριστήσουν και κάποια άλλα τα θεωρούν αυτονόητα.
Μην αναζητάς δεύτερες σκέψεις στα λεγόμενά τους, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν.
Και κυρίως μην παραφράζεις τις πράξεις τους. Το ότι μπορεί να μη ζηλεύουν, να μην έχουν το κινητό σκουλαρήκι ή να μην είναι εκδηλωτικοί σε κόσμο, δε σημαίνει ότι έπαψαν να σε θέλουν. Το ότι θα θαυμάσουν μια ωραία κοπέλα και θα στο πουν ή το ότι θέλουν να βγουν με τους φίλους τους, δε σημαίνει ότι σε βαρέθηκαν και ψάχνουν άλλη. Αν βέβαια συνεχίσεις αυτό το τροπάριο, τότε μάλλον θα βγουν εις αναζήτηση λιγότερης γκρίνιας.
Άραξε λοιπόν κι αποδέξου την κατάσταση όπως είναι. Και κυρίως, σταμάτα να νομίζεις.

Όσο για σας, αγαπημένα μου αρσενικά, χαλαρώστε λίγο
Η γυναικεία φύση είναι σαφώς πολυπλοκότερη από τη δική σας και μπράβο που το αναγνωρίζετε.
Μπορεί να βιώσατε ομηρικούς καυγάδες κι απίστευτα ορμονικά ξεσπάσματα αλλά επιτέλους μάθατε. Τις δύσκολες μέρες κάνουμε την πάπια. Όταν οι ορμόνες χτυπούν κόκκινο την κάνουμε με ελαφρά, είμαστε τρυφεροί και γεμάτοι κατανόηση.
Σας έπιασε όμως ο υπερβάλλοντας ζήλος και δε σας σταματάμε. Ξέρετε, υπάρχουν κι εκείνες οι μαγικές ώρες που είμαστε ήρεμες. Δεν έχουμε καμία όρεξη για τίποτα που μέχρι χθες μπορεί να μας ενθουσίαζε. Δεν έχουμε θυμό, δεν κρατάμε μούτρα, ούτε και πρόκειται να μας πειράξει που θα βγείτε ή που δεν πήρατε τηλέφωνο.
Στις στιγμές αυτές, δε χρειάζεται να κοιτάτε ολοένα τον ουρανό για να ελέγξετε πότε θα σας έρθει στο κεφάλι.
Δεν υπάρχει κίνδυνος, άδικα πάει ο συναγερμός. Κοινώς, δεν είναι αγάπες μου αυτό που νομίζετε. Μπορεί η σκέψη μας να είναι πιο σύνθετη από τη δική σας, αλλά δεν είμαστε και μηχανισμός παραγωγής δεύτερων σκέψεων.
Υπάρχουν και φορές που το τίποτα σημαίνει όντως τίποτα και το ναι είναι ναι. Νέτα, σκέτα.
Εσείς επιμένετε πως σώνει και ντε κάτι έχουμε, εμείς τσιτώνουμε γιατί μας πρήζετε -κι έχουμε συνηθίσει το αντίστροφο κυρίως- και τελικά το αποτέλεσμα ίδιο: καυγάς.
Να μη σχολιάσω κι εκείνες τις φορές που κάνετε κάτι γιατί θεωρείτε πως θα θυμώσουμε αν κάνετε κάτι άλλο. Κι εσείς δεν είστε ευχαριστημένοι γιατί πιέσατε τον εαυτό σας κι εμείς γιατί κοπανάτε ότι το κάνατε για μας. Κι έτσι καταλήγουμε σ’ένα φαύλο κύκλο σχετικά με το τι πειράζει ποιόν. Κύκλος που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε καυγά. Και ποιός φταίει πάντα; Φυσικά εμείς. Γιατί νομίζατε ότι θα νομίζουμε πως εσείς νομίζατε και πάει λέγοντας. Πιάσε το αυγό καλύτερα και κούρεψέ το. Και μετά βγαίνει η ρετσινιά πως είμαστε γκρινιάρες. Αδικίες της ζωής.

Έχω δει ζευγάρια ταιριαστά να χαλάνε από τέτοιες ασυνεννοησίες. Καλά θα κάνετε λοιπόν, εσείς που αγαπιέστε, να δουλέψετε το κομμάτι της επικοινωνίας σας. Η ειλικρίνεια και η κατανόηση στο τι μας ενοχλεί και τι όχι, τι απαιτούμε και τι αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια του άλλου, είναι σημαντική.
Ξέρω τι θέλω και στο μεταφέρω και σένα. Για να μην κυνηγάς δαιμόνους και κυρίως να μη νομίζεις λάθος πράγματα. Και ταυτόχρονα, κατανοώ και σέβομαι όσα ζητάς εσύ. Κι έτσι γλιτώνουμε τις άσκοπες γκρίνιες. Καλύτερα λοιπόν να λέμε κάθε μέρα, μέχρι να φτάσουμε στα επίπεδα κατανόησης που χρειάζεται, τη μαγική ατάκα, παρά να έχουμε παρατράγουδα.

Βλέπετε αν τον ξενερώσεις τον άλλο, η επόμενη φορά που θα ακούσεις το “Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις” θα είναι και βγαλμένη από το σινεμά και η τελευταία. Θα έχει πετάξει το πουλί.

Της Στεύης Τσούτση
diaforetiko
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Οτι δημοσιεύουμε δεν σημαίνει ότι το υιοθετούμε.
Απλά μας ενδιαφέρει να ακούγονται όλες οι απόψεις χωρίς λογοκρισία.

Τα Μπουλούκια

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Η παρούσα αρθρογραφία έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο αναγνώστης οφείλει να διασταυρώνει τις πληροφορίες για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Τα κείμενα βασίζονται σε υλικό από Ελληνικές και ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στο μέτρο του δυνατού. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Δημοσίευση σχολίου (0)
To Top