Καλοκαίρια και χειμώνες μάς ανήκουν. Άντε μην αργείς!


Άντε μην αργείς, πάρε δυο ρούχα και πάμε να φύγουμε.

Έλα, ετοιμάσου να φύγουμε.
Πάρε δυο ρούχα και πάμε. Έλα να πάμε μια εκδρομή.
Ας είναι στην θάλασσα, ας είναι στο βουνό, σε ένα νησί, όπου. Πάμε να φύγουμε από όλα κι από όλους, από τα καθημερινά προβλήματα, των γύρω μας, από το άγχος μας, από την καθημερινότητα που μας τρώει και μας βουλιάζει.
Έλα να μπούμε στο αμάξι, να ανοίξουμε τα παράθυρα, να βάλουμε μπροστά και να απολαύσουμε την διαδρομή όσο ο αέρας θα μου μπερδεύει τα μαλλιά.
Έλα να δυναμώσουμε τη μουσική και να τραγουδήσουμε όσο πιο φάλτσα γίνεται και να γελάμε ο ένας με τον άλλον, να τσαλακωθούμε ο ένας για τον άλλον.
Πάμε να φύγουμε μακριά από ότι μας χαλάει, δυό μέρες για εμάς, για σένα, για μένα, για τους εαυτούς μας, Μαζί.
Πάμε σε μια παραλία να κάτσουμε μέχρι να αδειάσει το μυαλό μας και να γεμίσει η ψυχή μας, να βουτάμε στην θάλασσα και να μένουμε μέχρι να μουλιάσουν τα χέρια μας σα να είμαστε παιδιά σε διήμερη.
Να με αρπάξεις από την ξαπλώστρα σε ανύποπτη στιγμή για να με ρίξεις στην θάλασσα και να προσπαθώ να αντισταθώ μέχρι να καταφέρω το αντίθετο, να μου ρίχνεις νερό και να πατάω στους ώμους σου για να κάνω βουτιά.
Έλα να φύγουμε και να πάμε σε μια ταβέρνα που όσο εσύ θα τρως τα θαλασσινά σου, θα με κοροιδεύεις πως δεν ξέρω τι χάνω τρώγοντας μόνο πατάτες και σαλάτα και να σου χαζογελάω γιατί δεν ξέρεις πόσο τα σιχαίνομαι.
Πάμε μια εκδρομή στο βουνό να περπατήσουμε και να ανακαλύψουμε ένα σωρό όμορφα μέρη που μια φωτογραφία δε θα μπορεί να τα περιγράψει.
Να τρέχω μπροστά για να το παίξω Μαραθωνοδρόμος και στο τέλος να με κουβαλάς γιατί κουράστηκα από τα χιλιόμετρα.
Έλα, ετοιμάσου να πάμε στο νησί που τόσο θέλουμε, να περπατάμε στα σοκάκια χέρι-χέρι, να με φιλάς στα ξαφνικά και να σε παίρνω αγκαλιές από αυτές τις αληθινές.
Να πίνουμε τα κοκτέιλ μας και να χορεύουμε σα να μην υπάρχει αύριο.
Άντε μην αργείς, πάρε δυο ρούχα και πάμε να φύγουμε.
Πάμε μαζί να φτιάξουμε το καλοκαίρι μας. Πάμε μαζί να ετοιμάσουμε τον καλύτερο μας χειμώνα.
Έλα, το ´χεις ;

Της Μαρίας Χριστίνας Σωτήρου
anapnoes

Related Posts