Φτωχογιάννης με κολοκύθια


Το πιάτο του Μάρτη.

Υλικά συνταγης
  • 3⁄4 μπακαλιάρο παστό
  • 1⁄2 λεμονι
  • κουρκούτι
  • 2 κολοκύθια
  • 250 γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 100 γρ. κεφαλοτυρι τριμμενο
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1⁄2 ποτήρι μπυρα η κοκκινο κρασι
  • 1⁄2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • λίγο πιπέρι
  • λαδι για τηγανισμα
Οδηγίες παρασκευής συνταγης
  • Ξαλμυριστε απο το προηγουμενο βραδυ τον μπακαλιαρο σε μια λεκανη με κρυο νερο.
  • Αλλαζετε το νερο τακτικα. Κοβετε τον μπακαλιαρο σε μικρα κομματια και τα ποντιζετε με λιγο λεμονι.
  • Ετοιμαζετε το κουρκουτι, ξυνετε τα κολοκυθια σ'ενα μπολ και προσθετετε ολα τα υλικα για το κουρκουτι.
  • Τα χτυπατε ολα μαζι ωσπου να αναμιχθουν καλα. Το κουρκουτι πρεπει να ειναι λιγο πηχτο. (Σε περιπτωση που το κουρκουτι ειναι πολυ πηχτο, προσθετετε νερο.)
  • Βουτατε τα κομματια μπακαλιαρου στο κουρκουτι και τα τηγανιζετε σε καυτο λαδι. Για να γινουν τραγανιστα, μην ξεχνατε να τηγανιζετε λιγα κομματια καθε φορα.
  • Τα σερβιρετε ζεστα, με σκορδαλια και παντζαρια.


Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...