Σαρδέλες στο φούρνο


Το φτηνό και υγιεινό πεντανόστιμο ψαράκι.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ντοματοχυμός
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Τοποθετούμε τις σαρδέλες καθαρισμένες και πλυμένες σε πυρέξ ή ταψί (η μια δίπλα στην άλλη χωρίς να αλληλεπικαλύπτονται).
  • Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
  • Αναμιγνύουμε τον ντοματοχυμό (περίπου 1 1/2 φλιτζάνι), το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το κρασί και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τις σαρδέλες ώστε να σκεπαστούν όλες.
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να καλύπτονται τελείως.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

trome

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...