Ταλιατέλες με παρμεζάνα και λουκάνικο



ΥΛΙΚΑ
  • 500 γραμ. μακαρόνια ταλιατέλες
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 150 γραμ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • πράσινο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα (al dente), τα βγάζετε και τα σουρώνετε.
  • Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το λουκάνικο κομμένο σε μισοφέγγαρα, το ψήνετε 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει και να κατεβάζει το λίπος του.
  • Βάζετε τα μακαρόνια και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτετε το καυτό βούτυρο με το λουκάνικο. Ρίχνετε από πάνω το τριμμένο τυρί, ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε για πέντε λεπτά την κατσαρόλα με το καπάκι της, για να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρετε αμέσως, τρίβοντας από πάνω πράσινο πιπέρι.

trome

Σας ενδιαφέρουν κι' αυτά...